3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tapiolassa kausi on jo pitkällä

Toimitusjohtaja Pertti Itkonen Tapiolan 18:nnella viheriöllä. Keväisellä kentällä värit henkivät links-tyyliä ja viheriöt ansaitsevat erityismaininnan.

Tapiola Golf avasi viime elokuun alussa kenttänsä 18 reiän mittaisena. Uusi tulokas sai lämpimän vastaanoton ja harva on ollut valmis haukkumaan kentän links-henkistä muotoilua ja hyvää pelattavuutta.

Viime kaudella Tapiolassa kirjattiin noin 15 000 lähtöä. Toimitusjohtaja Pertti Itkosen mukaan kesäkuukausina kierrosmäärät jäivät oletettua matalimmiksi, mutta syksyllä 18-reikäinen kenttä herätti kiinnostusta.

Hyvän nosteen keskellä Tapiolassa oli malttia pistää kenttä kiinni hyvissä ajoin, jotta ensiaskeleitaan ottava nurmipeite sai vahvistua rauhassa. Tänä keväänä Tapiolassa on pelattu jo neljä viikkoa, lukuun ottamatta viikon jaksoa, jolloin kenttä suljettiin hoitotoimenpiteiden alta.

Tällä hetkellä kentän pelikunto on hyvä. Väylät kuivavat nopeasti, sillä sadevesiviemäreitä on kentän alueella peräti 700. Neljän millin mittaan leikatut viheriöt ovat vuodenaikaan nähden erinomaiset.

Tänä keväänä Tapiola Golf päätti puhaltaa osakekauppaan henkeä tarjoutumalla lunastamaan Tapiolan osakkeen hankkivan henkilön vanhan osakkeen, mikäli tarjottavan kentän osakkeeseen ei kohdistu velkaa ja kenttä sijaitsee suhteellisen lähellä Tapiolaa.

”Ideana on vähän vauhdittaa osakekauppaa ja samalla tarjota omille osakkaillemme mahdollisuus pelata edullisesti muilla kentillä. Siksi voimme harkita kauppoja vain sellaisten kenttien osakkeiden suhteen, joiden pelioikeus on mahdollista ottaa pelilippuina. Niitä voimme myydä osakkaillemme edullisesti ja tarjota heille mahdollisuuden saada tätä kautta etua osakkuudestaan”, toimitusjohtaja Pertti Itkonen sanoo.

Tapiolan A-osakkeen hinta on 21 000 euroa. Keväällä liikkeelle laskettiin kymmenen osaketta, joista muutama on merkitty. Valtaosa osakkeista on myyty yksityishenkilöille, yritykset omistavat Tapiolan osakkeista noin 10 prosenttia.

Myös greenfee-tulot ovat olennainen osa Tapiolan budjettia. Tällä kaudella kierroksen listahinta on 68 euroa ja joitakin tarjouksia on suunnitteilla.

Alueen kehittyminen edesauttaa myös kentän kiinnostavuutta

Itkonen uskoo, että Tapiola Golfin sijainti muuttuu huomattavasti houkuttelevammaksi lähivuosina, kun alueen rakennusprojektit saadaan valmiiksi. Rakenteilla oleva Turveradantie parantaa liikenneyhteyksiä ja Skanskan kentän pohjoispuolelle rakentama Retail Park tuo alueelle paljon lisää liiketiloja ja elämää.

Väylien 14 ja 15 välinen metsikkö on käytännössä ainoa metsänpätkä, joka Tapiolassa tulee peliin. Aluetta on raivattu, joten ainakin keväällä pallot löytyvät helposti.

Väylien 14 ja 15 välinen metsikkö on käytännössä ainoa metsänpätkä, joka Tapiolassa tulee peliin. Aluetta on raivattu, joten ainakin keväällä pallot löytyvät helposti.

Tapiola Golfin houkuttelevuuden ja tulevaisuuden kannalta olennaista on kentän klubirakennuksen tulevaisuus. Suunnitelmat ovat muuttuneet moneen kertaan, mutta tällä hetkellä on tarkoitus edetä niin, että rakennus on valmiina juhannuksena 2015.

Ensimmäisessä vaiheessa klubirakennusta tärkeämmäksi katsottiin rakentaa kentälle 700 neliömetrin laajuinen huoltorakennus, jossa on konehalli, henkilöstön tiloja sekä toimisto.

”Klubirakennukseen tulee pukuhuoneiden ja saunatilojen lisäksi melko iso ravintola ja suuri golfliike, johon on tarkoitus rakentaa myös simulaattori. Lisäksi suunnitteilla on tilat kampaamo- ja kauneudenhoitolapalveluille, mutta alun perin paperilla olleista Wellness-palveluista olemme päättäneet luopua ainakin tässä vaiheessa”, Itkonen kertoo.

Klubirakennus on Tapiolalle erittäin tärkeä etenkin yritystilaisuuksia ajatellen. Niiden järjestämisen suhteen kentällä on sijaintinsa puolesta valtavasti potentiaalia, mutta ilman asiallisia tiloja myyntiä on vaikea lisätä.

Itkonen näkee Tapiolan tulevaisuuden positiivisena, sillä kun alueen muut rakennustyöt saadaan päätökseen ja klubirakennus valmiiksi, nousee kentän houkuttelevuus huomattavasti entisestään.

”Kyllä meillä toivoa on”, hän heittää suu virneessä.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje