Tapiolan viheriöissä on luonnetta - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tapiolan viheriöissä on luonnetta

Tapiolassa on vesiesteitä kolmella peräkkäisellä väylällä (13-15), joista kuvassa oleva 15. on ylivoimaisesti vaativin.

Viheriöt ja bunkkerit ovat ne kentän osaset, jotka jäävät päällimmäisinä Tapiolan kierroksesta mieleen.

Viheriöt ja bunkkerit ovat ne kentän osaset, jotka jäävät päällimmäisinä Tapiolan kierroksesta mieleen.

Kenttäbongareille ja varsinkin linksgolfin ystäville on tarjolla uusi täysmittainen kenttä Espoon Mankkaalla. Tapiola Golf sijaitsee keskeisellä paikalla kehäykkösen ja Turun moottoritien risteyksestä vain muutaman minuutin ajomatkan päässä.

Maanantaina käyttöönotetut loput yhdeksän reikää ovat luonteeltaan varsin samanoloisia kuin syksyllä 2012 avattu ensimmäinen puolisko. Entistä kaatopaikkaa kierretään linksmaisemassa. Vaikka tilaa ei ole ollut tuhlattavaksi, ristiinpelaamisia tai vaarallisia kohtia kentällä ei ole normaalia enempää.

Avauksista useat lyödään maisemaan, josta ei vielä avaudu lopullista kohdetta. Ensikertalainen on tästä johtuen parissa kohdassa hieman sormi suussa pelilinjasta. Ongelmaksi tätä on turha listata, väylätaulut kentälle tulevat elokuun aikana.

Väylilä on tilaa ja leveyttä, ahdistavaa tunnetta ei synny, jollei lyönti ole täysin lukossa. Keltaiselta tiiltä pelattaessa kaikki kolme par-viitosta ovat melko lyhyitä, samoin kaksi kolmesta par-kolmosesta.

Par-neloset voidaan jakaa kahteen luokkaan, lyhyet ja pitkät. Kahdeksan 12:sta menee selkeästi ensimmäiseen luokkaan (264-342 metriä). Näilläkohtuullisenkin avauksen jälkeen väylältä voi ottaa käteen lyhyen raudan..

Aivan toista maata ovat kentän”testerit”, väylät yhdeksän, kymmenen, 15 ja 16. Pituutta on huomattavasti enemmän, kympillä tätä luo osaltaan ylämäki. Avauksen jälkeen saa bägistä kaivaa huomattavasti pidempää työkalua.

Kentän signature-reikä on haastavuuden osalta ehdottomasti 15. Usein vastatuuleen pelattava 394 metrinen väylä kapenee loppuaan kohden, viheriön edessä pelilinjalla on karheikkoa ja vesieste. Veikkaukseni on, että tämä jo edelliskaudella avattu reikä tulee olemaan kentän ylivoimaisesti vaikein.

Viheriöissä on luonnetta

Arkkitehti Tim Nugent on mielestäni onnistunut mainiosti viheriöiden muotoilussa. Kokeneella jenkillä on osaamista muotojen tekemisessä. Myös maanantaina avatut ovat hienossa ruohossa, vielä hitaita, mutta hienon näköisiä ja värisiä. Nugent visioi, että Tapiola Golfin viheriöistä tulisi Suomen nopeimmat.

”Sitä on vielä vaikea ennakoida. Mahdollisuuksia tähän on hyvien pohjien vuoksi, mutta pelin kokonaisnautittavuuden osalta menemme näissä ratkaisuissa tilanteen mukaan”, viestittää toimitusjohtaja Pertti Itkonen.

Bunkkerit tulevat vahvasti peliin. Niissäkin ”rosoinen” muotoilu jää mieleen. Syviä hautoja joista joutuisi lyömään sivuttain ei ole. Hoidollisesti hiekkakuopat tulevat olemaan kuitenkin hyvin vaativia, pelaajilta ja kenttähenkilökunnalta vaaditaan paljon sitkeyttä, jotta ne pysyvät hyvässä kunnossa.

Kia Motors Finland Oy:n Petri Niemenpalo, Ben Sundholm ja Kalle Kaura kiersivät seuranani tiistaina 18 reikää. Nettotulokset olivat nelikollame lyönneissä laskettuna välillä 80-102, joten kenttää ei tuomittu liian helpoksi.

Ensikertalaisilta urakka kesti neljä tuntia 40 minuuttia. Ennakoitua pidempään. Tämä johtui osittain uuden kentän ihastelusta, sekä mainitsemastani lyöntilinjojen ”arpomisesta”.

”Oikein miellyttävä kokemus. Toisenlaista golfia kuin mihin Suomessa on tottunut. Hyvä lay-out ja varsinkin fantastiset viheriöt jäivät mieleen. Keskeinen sijainti on varmasti vaikutin, joka tuo myös meidät tänne jatkossakin,” Keilaniemessä työskentelevä kolmikko pohti yhteen ääneen.

Tapiola Golf pudotti 18-reiän avaamisen yhteydessä greenfeen hintaa, joka on loppukauden 60 euroa ja yhdeksälle reiälle 35 euroa. Kenttä on avoinna vierailijoillekin ilman aikarajoituksia.

Väliaikaisesssa klubitalossa on kaikki oleelliset palvelut suihkuja myöten. Rangella lyödään tuoreilta matoilta hienoiseen ylämäkeen alueelle, jossa on myös kohdeviheröitä. Klubitalon valmistumisajankohdaksi on piirrelty vappua 2015. Rakennuksen lopullinen koko ja rahoituksen loppuosa ovat vielä lopullisesti päättämättä.

”Uskon, että Tapiolassa tullaan pelaamaan lokakuun loppupuolelle. Keväällä meillä pitäisi olla kaikki mahdollisuudet avata ensimmäisten joukossa”, Itkonen arvioi lopuksi pelimahdollisuuksia.

Teemu Tyry

Tapiola Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje