Tallinnan Rae Golfiin rakennetaan ”rajaton” pikkukenttä - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Tallinnan Rae Golfiin rakennetaan ”rajaton” pikkukenttä

Rae Golfin uusi, upea range. Kuusireikäinen pikkukenttä rakennetaan rangen vasemmalla puolella näkyvälle neljän hehtaarin alueelle.

Konkurssipesältä golfkentän ostanut liikemieskaksikko nosti Rae Golfin uuteen lentoon.

Tallinnan tunnetuimpien kenttien, Niitvälja Golfin ja Estonia Golf & Country Clubin, varjoon jäänyt Rae Golf on ottanut viime vuosina pitkiä kehitysaskeleita. Matalan profiilin ja edullisen green feen kenttänä aiemmin tunnetun Rae Golfin uusi aikakausi alkoi vuoden 2016 konkurssista. Virolaisliikemiehet Kristo Tullus ja Indrek Kuivallik ostivat kentän konkurssipesältä ja kertoivat investoivansa kenttään noin miljoona euroa.

Rae Golfissa on nyt vaiheittain uusittu kaikki harjoitusalueet puttigriinejä, lähipelialuetta ja rangea myöten. Kentän päätösreikä on kokonaan uusi, ja yhdeksäs reikä uusittiin noin 150 metrin kohdalta griinille asti. Kaikkien muutostöiden suunnittelusta vastasi Virossa mainetta niittänyt Lassi Pekka Tilander.

”Rangen uusiminen oli työnä iso. Maa-alue on erittäin vaikea, matala ja huonopohjainen. Melkein kuin suolle olisi tehnyt. Mutta rangesta tuli hieno, ja hyvin se on pysynyt kasassa”, Tilander kertoo.

Talven aikana Rae Golfissa ryhdytään rakentamaan uutta, kiehtovalta kuulostavaa pikkukenttää. Kuusireikäinen kenttä koostuu viidestä par 3 -reiästä sekä kierroksen päättävästä lyhyestä par-nelosesta. Pituudeltaan reiät ovat 70–260 metriä.

Lassi Pekka Tilanderin piirtämä pikkukentän master plan.

Erityisen mielenkiintoisen kentästä tekee se, että koko neljän hehtaarin alue leikataan matalaksi ja muotoillaan yhtenäiseksi. Kentän ulkorajoja lukuun ottamatta rei’illä ei siis ole tarkkoja rajoja.

”Ajatuksena on se, että hiljaisena hetkenä, kun kentällä on tilaa, pelaaja voi lyödä lähes mistä vain ja mihin tahansa”, Tilander kertoo.

Rei’ille rakennetaan kyllä lyhyeksi leikatulta alueelta nousevat lyöntipaikat, joilla avauslyönnin voi lyödä joko ruoholta tai hybridinurmelta, jossa oikea ruoho kasvaa reiällisen keinonurmimaton läpi. Hybridinurmelta lyötäessä maasta ei lähde turpeita ja lyöntipaikka pysyy siistin näköisenä.

Alueen pinnanmuotoiluun kiinnitetään erityistä huomiota. Parhaillaan käynnissä on niin kutsutun shaperin, eli kentän pinnan viimeistelevän maanmuotoilijan kilpailutus. Urakkaan haetaan huippushaperia, joka pystyy rakentamaan kentän muodoiltaan erityisen kiinnostavaksi.

Tilanderin arvion mukaan uusi kenttä avataan pelattavaksi kaudella 2023. Vaativan maapohjan vuoksi rakentamisen kaikki vaiheet on tehtävä optimiolosuhteissa.

Rae Golfin päätösreikä uusittiin kokonaan. Kierros päättyy 18. reiän saarigriinille.

Rae Golf on nostanut uusin omistajiensa aikakaudella selvästi suosiotaan, ja erityisesti Tallinnan seudun uudet pelaajat ovat löytäneet kentän ja sen erinomaiset harjoitusalueet. Kävijämäärillä mitattuna Rae Golfista on tullut jo yksi Viron suosituimmista kentistä.

”Kun olen käynyt Rae Golfissa nyt korona-aikana useita kertoja, parkkipaikalla on ollut lähes joka kerralla täyden tuntuista”, Tilander kertoo.

Kenttä on hyvin myös suomalaismatkailijoiden saavutettavissa. Monille hieman yllättäväkin tieto on, että Rae Golf on Tallinnan alueen golfkentistä kaikkein lähimpänä pääkaupungin keskustaa. Tarton tien varrella sijaitsevaan golfkeskukseen ajaa Tallinnasta noin 20 minuutissa.

Lue seuraavaksi: Tallinnan golfkentät kutsuvat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje