Suur-Helsingin Golf repäisi ja teki osakeannin - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Suur-Helsingin Golf repäisi ja teki osakeannin

Viime kaudella peräti 173 SHG:n osaketta vaihtoi omistajaa. Arkistokuva.

SHG:n osakkeilla on viime vuosina ollut niin paljon kysyntää, että niiden kokonaismäärää päätettiin kasvattaa. Parhaillaan päivitettävässä strategiassakin osakas huomioidaan entistä paremmin.

Suur-Helsingin Golf kulkee vastavirtaan. Se nimittäin tekee jotain, mitä suomalaisessa golfissa ei viime vuosina ole juuri nähty, laskee markkinoille uusia osakkeita.

Kaikkiaan osakeanti pitää sisällään 100 uutta osaketta. Niistä 50 tulee myyntiin keväällä ja loput  50 syksyllä, jos edelliset ovat menneet kaupaksi. Nyt keväällä myytävä erä myydään 250 euron hintaan.

”Meillä on yhtiöjärjestyksessä määritelty, että A-osakkeiden kokonaismäärä voi olla 1200. Nyt kokonaismäärä on hieman vajaa 1100”, SHG:n toimitusjohtaja Jarkko Raski kertoo.

”Olemme muutaman viime kauden aikana lunastaneet yhtiölle osakkeita sellaisilta osakkailta, jotka eivät enää itse pelaa. Näitä kertyi noin sata. Ne kaikki myimme viime kaudella ja kun mukaan lasketaan yksityisten osakkaiden tekemät kaupat, niin kaikkiaan 173 osaketta vaihtoi omistajaa viime kaudella. Tiedän, että nyt ainakin parikymmentä ihmistä odottaa osaketta”, Raski jatkaa.

Suur-Helsingin Golfin kentät, Luukki ja Lakisto, sijaitsevat Vihdin tien varrella Espoossa. Kaikkiaan käytössä on 36 reikää, joilla pelattiin viime kaudella noin 68 000 kierrosta. Kierrokset jakaantuivat kenttien kesken jotakuinkin tasan. Jäseniä seurassa on noin 2300.

SHG:n hoitovastike kaudella 2021 oli 769 euroa. Pääkaupunkiseudun mittapuulla se on hyvin edullinen, kun käytössä on kaksi 18-reikäistä kenttää.

”Hinnallisesti osakkeella ei ole vielä merkittävää rahallista arvoa, mutten tiedä, onko se edes tavoiteltava asia golfosakkeelle tänä päivänä. Enemmänkin osakkeen arvo on käyttäjälle sen tuomissa eduissa ja hyödyissä”, Raski näkee.

SHG päivittää parhaillaan keväällä julkaistavaa strategiaansa. Raskin mukaan strategiassa lisääntyvän osakepelaamisen myötä osakkaiden eduista tullaan huolehtimaan.

SHG:n A-osakesarjassa on tällä hetkellä 1094 osaketta. A-osake on yhdelle nimetty pelioikeus molemmille kentille, Luukkiin ja Lakistoon, jonka voi vaihtaa kausittain yhdelle tai kahdelle henkilölle nimettyyn 30 kierroksen sarjalippuun. B-osakesarjan osakkeissa on pelioikeus kahdelle ja sen voi vaihtaa vuosittain 2 x 30 pelilippuun, jotka ovat vapaasti käytettävissä eli ne eivät ole nimettyjä. Tällaisia osakkeita on kaikkiaan kuitenkin ainoastaan kahdeksan kappaletta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje