Suomen suurin kenttäranking käynnistyy – arviointikutsu lähtee kaikille golfareille - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Suomen suurin kenttäranking käynnistyy – arviointikutsu lähtee kaikille golfareille

Kuva: Lassi Pekka Tilander

Kenttärankingissa arvioidaan ensimmäistä kertaa myös Viron golfkentät.

Golflehden Kenttäranking, Suomen suurin golfkenttien arviointitutkimus, käynnistyy. Kahden vuoden välein tehtävässä kenttäarvioinnissa golfareiden suurennuslasin alle joutuvat kaikki Suomen Golfliiton jäsenseurojen 151 golfkenttää.

Tutkimuksen tekee markkina- ja mielipidetutkimuksia tekevä tutkimustoimisto IRO Research, ja arviointiraatina toimii koko golfaava Suomi. Ensimmäiset arviointikutsut lähtevät liikkeelle tänään tiistaina 10. syyskuuta. Kutsu arviointiin lähetetään kaikille Suomen golfkenttien jäsenseurojen jäsenille. Edelliseen vuoden 2017 kenttäarviointiin otti osaa yli 6600 golfaria.

Näin kävi viimeksi: Golflehden Kenttäranking 2017

Kenttärankingissa pelaajat arvioivat viimeisen kahden vuoden aikana eli kausilla 2018 ja 2019 pelaamiaan golfkenttiä. Kutakin kenttää arvioidaan kahdeksan eri kriteerin kautta. Pelaajat antavat arvosanat asteikolla 1:stä 10:een seuraavin kriteerein: design, reititys ja pelattavuus, kunto ja viimeistely, esteettisyys, palvelu, ravintola, klubitalo ja oheispalvelut, ilmapiiri ja viihtyvyys, hinta-/laatusuhde. Jokaisesta kentästä on lisäksi mahdollisuus jättää vapaamuotoinen sanallinen arviointi.

Nykymuotoisena Kenttäranking tehdään nyt kolmatta kertaa. Arvioinnissa korostuu golfkierroksen tarjoama kokonaiselämys, jossa arvioinnin kohteena ovat myös muut seikat kuin itse golfkenttä. Kenttäranking tarjoaa vastauksia siihen, millä kentillä suomalaisten golfin harrastajien mielestä on kivointa pelata.

Tämän vuoden uutuutena Kenttärankingissa on Viron golfkenttien arviointi. Pelaajat voivat halutessaan arvioida myös Virossa viimeisen kahden vuoden aikana pelaamansa kentät.

Arvioinnin tulokset julkistetaan keskiviikkona 13. päivä marraskuuta ilmestyvässä Golflehden vuoden viimeisessä numerossa.

Lue seuraavaksi: Suomeen uusi ykköskenttä! - katso Golflehden Kenttärankingin tulokset

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje