Skotlannissa pelataan lokakuussa historiallista The Open -kenttää  - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Skotlannissa pelataan lokakuussa historiallista The Open -kenttää 

Edward Ray lyöntivuorossa vuonna 1925 pelatussa ja Prestwickin viimeiseksi jääneessä The Openissa. Kuva Getty Images

Prestwickiin rakennettava erikoisreititys jäljittelee vuoden 1860 Open-kenttää pajukorisia lipputankoja myöten.

The Openin 150:s juhlakilpailu tuli ja meni, mutta maailman vanhimman majorin merkkivuoden juhlallisuudet saavat yhä jatkoa. Kaikkien aikojen ensimmäistä The Open Championshipiä vuonna 1860 isännöinyt Prestwick Golf Club muuttaa kenttänsä lokakuussa kahden viikon ajaksi alkuperäistä 12-reikäistä Open-reititystä mukailevaksi.

Prestwickissä on pelattu vanhaa reititystä aiemminkin, mutta nyt kenttä on rakennettu tarkemmin kuin koskaan ennen. Apuna on käytetty muun muassa historiallisia asiakirjoja ja yksityiskohtaisia karttoja. Old Tom Morrisin reitityksen jäljittelemiseksi kentälle on rakennettu viisi alkuperäistä griiniä sekä useita lyöntipaikkoja. Joitakin nykyisiä raffialueita on ajettu lyhyemmiksi, ja reikiin asennetaan jopa pajusta ja pajukoreista tehdyt lipputangot, joita klubilla käytettiin ensimmäisten Openien aikaan.


Klubin mukaan sokkoavauksia, kaksoisgriinejä, ristikkäisiä väyliä ja historiallisia pinnanmuotoja käsittävän uuden kentän rakentaminen ei olisi nykypäivänä enää mahdollista.

Champion Golfer of the Year -titteli ratkaistiin Prestwickissä 12 ensimmäisen Openin ajan. Yhteensä klubi on isännöinyt The Openia 24 kertaa, mutta nykyisin se ei enää kuulu niin sanottuun Open-rotaatioon, eli Openin järjestävien kenttien joukkoon. Viimeinen The Open pelattiin Prestwickissä vuonna 1925.

Vesiesteen ylittävät sillat olivat vielä vuonna 1925 hieman kapeampia kuin nykyisin. Kuva Getty Images

Kaksi viikkoa kestävän jakson lähdöt on myyty jo loppuun. Mahdollisia peruutuspaikkoja kannattaa kysellä suoraan klubilta.

Lue seuraavaksi: Cameron Smith murskasi ennätykset ja voitti ensimmäisen majorinsa Old Coursella

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje