26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Sand Valleyn suomalaisveturi toivoo Ecco Tourin kisoista vetoapua kentälle hiljalleen paluuta tekevään golfturismiin

Kehuttu Sand Valley on kolmen peräkkäisen Nordic Liigan kilpailun tapahtumapaikkana. Kuva: Sand Valley

Puolalaiskenttä isännöi ensimmäistä kertaa pelattavaa Ecco Tourin kevätsarjaa.

Nordic Liigaan kuuluvan satelliittikiertue Ecco Tourin kilpailut jatkuvat huhtikuussa Sand Valley Resortissa Puolassa. Kyseessä on kolmen turnauksen Spring Series, jonka toinen kilpailu käynnistyi torstaina.

Idea kevätsarjan järjestämisestä Sand Valleyssä tuli kentän toimitusjohtajan Antti Pohjosen mukaan Tanskasta.

”Ecco Tourin vetäjä Flemming Astrup kysyi kiinnostustamme viime syksynä. Ajatus kuulosti hyvältä, ja tulimme siihen tulokseen, että tämä voisi olla meille positiivinen juttu”, Pohjonen sanoo.

”Täällä on asiakaskuntamme kaikki kohdemaat edustettuna, joten toivottavasti saamme kisojen avulla lisää näkyvyyttä. Joitain yhteydenottoja on jo tullutkin henkilöiltä, joiden kaverit, tuttavat tai sukulaiset ovat mukana kilpailuissa.”

Sand Valley haluaa vaikeiden koronavuosien jälkeen hyödyntää markkinoinnissaan kaikki mahdolliset keinot.

”Vuonna 2020 ulkomaalaisten kävijöiden määrä oli meillä kahdeksan prosenttia normaalitasosta. Tänä vuonna toivottavasti pääsemme ensimmäisen kerran pandemiaa edeltäviin lukuihin. Kauanhan tämä paluutaistelu on kestänyt”, Pohjonen kertoo.

Sand Valleyssä oli vielä viikko ennen sarjan avausta yöpakkasia.

Sesonki pääsee vauhtiin kevätsarjan kisojen jälkeen, ja Sand Valley on ensi viikolla täynnä ulkomaalaisia pelaajia. Suomalaisia käy Pohjosen mukaan kentällä tätä nykyä vähemmän, koska Finnairin lentoyhteys ei tällä hetkellä toimi.

”Tästä syystä emme osallistuneet Helsingin Golfmessuillekaan.”

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön ECCO Tour (@eccotour) jakama julkaisu

Sand Valleyn seudulle on kevät tullut keikkuen. Kenttä avattiin maaliskuun puolella, mutta se jouduttiin muutamaan otteeseen sulkemaan yöpakkasten vuoksi.

”Takatalvi on iskenyt neljä kertaa. Onneksi kenttä on rakennettu pääosin hiekkamaalle. Kentänhoito suoritti onnistuneet talvivalmistelut viime vuonna. Rei’ityksiä ei ole tehty loppukauden jälkeen, jotta saisimme viheriöt hyvään pelikuntoon näihin turnauksiin.”

Säätilaa on pitänyt seurata tarkasti, sillä Sand Valleyssä oli vielä viikko ennen sarjan avausta yöpakkasia. Kisojen kanssa olisi voinut käydä huonostikin. Kelit lämpenivät kreivin aikaan, ja kentänhoito on saanut kilpailijoilta enimmäkseen hyvää palautetta.

”Raffit ja pitkä ruoho puuttuu tähän aikaan vuodesta, ja niiden tuomaa haastetta osa on kaivannut. Mutta viheriöt ovat hyvät. Täällä tehtiin kenttäennätys, 65, pari päivää sitten, ja odotan, että se menisi kisojen puitteissa toisenkin kerran rikki.”

Motivoiva puhuttelu suomalaispelaajille

Kevätsarja on saanut suomalaispelaajat mukavasti liikkeelle: kaikkiin kisoihin on ilmoittautunut yli 20 pelaajaa. Avauskilpailun paras suomalainen oli Kim Koivu, joka jakoi 11. sijan. Pohjonen piti suomalaisjoukolle ”motivoivan puhuttelun” ennen torstaina alkanutta turnausta. Hän kertoi hymyssä suin vaatineensa pelaajilta terävyyttä, koska kilpailulla on suomalainen sponsori.

”Ecco Tourin Astrup ilmoitti muutama viikko sitten, että kevätsarjan toisen kisan yhteistyökumppaniin liittyen oli tullut muutoksia. Hän kyseli, olisiko meillä ketään sopivaa vaihtoehtoa, ja sain ylipuhuttua Gebwellin toimitusjohtajan.”

Pohjonen itse on Leppävirralla toimivan lämmitys- ja jäähdytysratkaisuihin erikoistuneen Gebwell oy:n hallituksen jäsen. Aivan pienistä palkintorahoista ei ole kysymys, sillä kunkin 54 reiän turnauksen potissa on 50 000 euroa.

Kevätsarjassa on mukana myös yksi puolalainen, Krzysztof Sosnowski, joka pelasi avauskisassa tulokset 76–76. Se ei riittänyt finaalikierrokselle.

”Kenttämme ykköspelaaja tekee täällä normaalisti sellaista pari yli -tulosta, joten ero Nordic Liigan kärkipelaajiin on huikea.”

Pohjonen ei laittaisi pahitteeksi, jos Ecco Tourin kevätsarjasta tulisi perinne Sand Valleyssä.

”Se motivoisi kentänhoitoamme virittämään kentän heti kauden alussa laadukkaaseen kuntoon. Sillä luonnollisesti on vaikutus golfturistien suunnitelmiin”, hän sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje