23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Salo Golfissa mallikasta juniorirekrytointia – seura ideoi kouluille oman golfkerhon

Sata koululaista harjoittelee golfia säännöllisesti lukuvuoden loppuun saakka.  

Golfin pelaajat ikääntyvät ja kotimaiset seurat tarvitsevat tulevaisuudessa uusia nuoria harrastajia lajin pariin. Salo Golf on laittanut asian suhteen tuulemaan, sillä seuran aktiivinen yhteistyö kaupungin koulujen kanssa syvenee tänä keväänä entisestään.

Kun ulkokausi pääsee vauhtiin, käy kentän rangella harjoittelemassa säännöllisesti peräti sata paikallisten koulujen oppilasta kesäloman alkuun saakka.

”Merkittävää tässä on se, että nämä koululaiset tulevat tänne puhtaasti omasta halusta – toisin kuin koulun liikuntatunneilla, jolloin homma menee usein miekkailuksi”, kenttäyhtiön toimitusjohtaja Tomi Paju sanoo.

Viiime keväänä Salo Golf kutsui kolmen päivänä aikana yhteensä 300 lähikoulujen oppilasta tutustumaan lajiin. Koululaisvisiittejä on kentällä riittänyt, mutta sen koommin mainittu tempaus kuin yksittäiset lajitutustumiset eivät ole tuoneet seuraan toivotulla tavalla uusia junioreita.

Asiaa mietittiin uudelleen ja SaG:ssa päätettiin ryhtyä Pajun aloitteesta kehittämään seudun koulugolfia toisenlaisella otteella.

”Otin yhteyttä kouluihin ja esitin heille ajatuksen golfkerhon perustamisesta. Toiminta on jo käynnistynyt ja seurastamme käy ohjaaja sisäliikuntatunneilla antamassa alkeisopetusta.”

Vanhemmat ovat voineet talven aikana ilmoittaa lapsensa golfkerhoon koulujen Wilma-viestinvälityspalvelun kautta ja suosio on ollut taattu. Kerhossa on jo sata oppilasta.

Moni kenttä sijaitsee niin kaukana asutuksesta, ettei sinne pääse kunnolla julkisillakaan.

”Koossa on seitsemän ryhmää, joista eniten on alakoulun oppilaita. He käyvät kevään ja alkukesän aikana harjoittelemassa täällä kerran viikossa tunnin ajan siten, että joka arki-iltapäivä koulun jälkeen rangella on yksi treeniryhmä.  Tavoitteena on, että heistä 50–70 suorittaisi green cardin ennen lukuvuoden päättymistä.”

Varat 24 h junnugolfille -toiminnan kautta

Kun kesäloma alkaa, on kaikilla halukkailla mahdollisuus jatkaa harjoittelua seuran treeniryhmissä. Paju tähdentää, että mikäli green cardin suoritus jää koulun golfkerhon toiminnan puitteissa kesken, preppausta jatketaan kesäharjoituksissa.

Varat golfkerhon toimintaan on saatu Salo Golfin 24 h junnugolfille -toiminnan kautta. Koulun puolesta mukana olevat opettajat saavat normaalin kerhonvetäjän korvauksen. Seuran puolesta ohjauspuolella mukana ovat seuran pro Eero Kettunen ja liikunnanohjaaksi opiskellut entinen kilpapelaaja Emma Roos.

Hieman yli 900 jäsenen Salo Golfin yksi vahvimmista valteista on sijainti ydinkeskustan tuntumassa, joten kentälle on helppo kantakaupungin alueella vaikka polkupyörällä tai bussilla.

”Moni kenttä sijaitsee niin kaukana asutuksesta, ettei sinne pääse kunnolla julkisillakaan. Meillä ei ole sellaisia ongelmia.”

Koululaiset eivät ole ainoa ryhmä, joista SaG toivoo saavansa uusia jäseniä joukkoonsa. Toissa vuonna Salon kansalaisopistossa aloitettiin aikuisille suunnattu Golf tutuksi -kurssi. Juniori-ikäisille on pidetty Urheilupuistossa myös kesäleirejä, jonka ohjelmasta puolet on ollut golfia ja puolet muita aktviteetteja.

”Yksi leiri oli sellainen missä yhdistettiin golf ja ratsastus. Tuossa lähellä on hevostalli, joten toivotaan että tällainen kombinaatio toisi golfkentälle vähän enemmän tyttöjäkin. Viimevuotisella leirillä oli mukavasti kymmenen osallstujaa.”

Kevät etenee kohisten, ja on mahdollista, että Salossa pääsee jo ensi viikolla ulos harjoittelemaan. Koulujen golfkerho aloittaa Pajun mukaan heti rangeharjoittelun, kun sää ja olosuhteet sen vain sallivat.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje