Ringside Golfissa meneillään klubitalon iso laajennustyö - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Ringside Golfissa meneillään klubitalon iso laajennustyö

ERG:n klubitalo laajenee tuntuvasti kevääksi 2016. Kuva: Espoon Ringside Golf

”Vihdoinkin, kyllähän sitä jo odotettiin. Tuntuu ihan lottovoitolta”. Sanat kuuluvat Espoon Ringside Golfin palvelupäällikölle Milla Vasamalle, joka on hyvillään kentälle ensi vuonna valmistuvasta klubitalon laajennuksesta.

Espoon Ringside Golf Oy päätti tammikuun yhtiökokouksessa, että seuran klubitalo saa kevääseen 2016 mennessä tuntuvan laajennuksen. Tarve oli todellinen, sillä nykyiset tilat olivat jääneet yli 2000 jäsenen seurassa auttamatta liian pieniksi.

”Laajennusosaan valmistuu uudet saunatilat ja iso oleskelutila terasseineen. Alakertaan tulee bägivarasto ja paikat golfautoille. Yläkerran vanhat pukuhuoneet muuttuvat sekä toimisto- että koulutustiloiksi. Kaiken pitäisi olla valmista huhtikuun lopussa, joten ensi kauden avauskisoissa istutaan jo uusien saunojen lauteilla.”

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus myönsi poikkeusluvan klubitalon laajennukselle kesäkuussa, reilun 1,5 vuoden hakuajan jälkeen. Päätös sai lainvoiman heinäkuun lopussa, ja rakennustyöt käynnistyivät syyskuun jälkipuolella. Uuden rakennuksen kokonaispinta-ala on 328 m2.

”Laajennus kustantaa puoli miljoonaa euroa, josta 300 000 otettiin pankkilainana ja loppuosa maksetaan yhtiön kassasta. Päätöstä vauhditti myös se, että nykyisiä pesutiloja olisi jouduttu korjaamaan joka tapauksessa.”

”Kellarirunko alkaa olla valmis, ja laajennuksen yläkertaan tulevien elementtien pitäisi saapua marras-joulukuun vaihteessa, jolloin koko alakerta on valmiina”, Vasama sanoo.

Hän muistuttaa, että ympäristöystävällisyys on huomioitu rakennuksessa muun muassa siten, että rakennus lämpiää maalämmöllä.

Ringside Golf täytti tänä vuonna 25 vuotta ja kentällä järjestettiin sen kunniaksi joka päivä kilpailut kahden viikon ajan vaihtelevalla teemalla. Juhlaviikot huipentuivat elokuun 7. päivänä pidettyyn gaala-iltaan. ”Ne olivat huikeat bileet. Ansiomerkkejä jaettiin ja hauskaa pidettiin isolla joukolla.”

Alkukausi Ringsidessä oli yksi kentän historian haasteellisimmista. Suurimmat ongelmat liittyivät viheriöihin, mutta kentänhoito sai käännettyä asiat paremmalle mallille juhannuksen jälkeen. Pelimäärät lisääntyivät mukavasti kauden edetessä, ja 30 000 kierroksen raja meni kuin menikin rikki.

”Meillä on tähän mennessä (30.10.) pelattu 31 212 kierrosta; tulemme jäämään noin 3000 viime vuoden lukemasta. Kyllä siihen kevät ja alkukesä huomioiden täytyy olla tyytyväinen.”

ERG hakee parhaillaan uutta ravintoloitsijaa, kun talossa kuusi vuotta viihtyneet Harry ja Merja Wegelius siirtyvät marketin pitäjiksi Espanjan Torreviejaan.

”Olemme saaneet yhdeksän hakemusta, heidän joukostaan varmasti löytyy sopiva jatkaja klubin ravintolatoiminnan pyörittäjäksi. Runsauden pulaa tässä lähinnä on.”

Ringsidessä pelattiin lauantaina monen muun kentän tavoin Halloween Scramble, johon osallistui 60 kahden hengen joukkuetta. Kilpailuun olisi ollut enemmänkin tulijoita, mutta katto asetettiin 120 pelaajaan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)