13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Pitch & Putt -kenttä Loimijoki Golfiin

Pitch & Putt -kentän visuaaliseen ilmeeseen on panostettu paljon. Kentän muotoilu on jo tehty, enää odotellaan lumien sulamista ja heinän juurtumista.

Juhannuksen kieppeillä aukeavalla kentällä pääsee pelaamaan sekä golfia että frisbeegolfia vaikka samassa ryhmässä.

Loimijoki Golfiin avautuu ensi kesän aikana yhdeksänreikäisen Pitch & Putt -kenttä. Jos yllätyksiä ei loppumetreillä tule, avajaisia juhlitaan juhannuksen korvilla.

”Kyllä meille pitkälle kentälle yleensä on mahtunut pelaamaan, mutta haluamme madaltaa golfin aloittamiskynnystä entisestään, sillä se kynnys on edelleen monelle aika iso. Rangeharjoittelu ei meillä ole koskaan ollut mitenkään suosittua, vaan aina on haluttu lähteä pelaamaan”, Loimijoki Golfin toimitusjohtaja ja kenttämestari Perttu Jaakkola kertoo.

Uutinen on hyvä paitsi seudun golfareille, myös frisbeegolfin harrastajille, sillä Pitch & Putt -kenttä palvelee myös tämän lajin harrastajia.

”Frisbeegolfia heitetään samasta tiiboksista tai vähän kauempaa ja kori on viheriön sivussa. Pelaamaan pääsee ilman sen kummempia vaatimuksia ja samassa ryhmässä voi pelata golfia ja frisbeegolfia. Lähdöt hoidetaan golfille tyypilliseen tapaan ajanvarauksella”, Jaakkola kertoo.

Kentän visuaaliseen ilmeeseen on panostettu paljon. Kaikkiaan kentällä on mittaa 650 metriä ja siltä löytyy niin vesiesteitä kuin bunkkereitakin. Idea on ollut rakentaa ”golfkenttä pienoiskoossa”. Jos kentän käyttöaste osoittautuu korkeaksi, pohditaan jatkossa sen valaisemista. Sitä silmällä pitäen rakentamisvaiheessa maahan on kaivettu sähkökaapelit, joten tarvittaessa kentälle saadaan valot nopealla aikataululla.

”Viimeistä investointia valaistukseen ei vielä haluttu tehdä. Haluamme katsoa, loppuuko pelaamiselta valoisa aika. Sekin jatkossa vaikuttaa, että jos Suomessa heittäydytään pysyvään talviaikaan, niin valaistukseen voi olla tarvetta”, toimitusjohtaja näkee.

Jaakkola uskoo, että golfin aloittaminen on oikeilla väylillä paljon palkitsevampaa kuin rangeharjoittelu.

”Uskon vankasti tällaisten kenttien tulevaisuuteen Suomessa. Näitä tullaan rakentamaan enemmän tulevaisuudessa”, Jaakkola sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)