Pickalan väylillä huristelee jatkossa ruohonleikkureita ilman kuskia - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Pickalan väylillä huristelee jatkossa ruohonleikkureita ilman kuskia

Pickala ottaa robottiteknologian käyttöön ensimäisenä kenttänä pohjoismaissa.

Pickalassa testataan parhaillaan miehittämättömien ruohonleikkureiden toimivuutta käytännössä. Testi jatkuu parin viikon ajan, ja jos tulokset ovat niin hyviä kuin odotetaan, siirtyvät leikkurit tositoimiin väylillä.

Leikkureiden toiminta perustuu RMS-teknologiaan (RMS: robotic mowing system). RMS-teknologia on jo käytössä yli 60 kentällä Euroopassa, mutta Pickala on ensimmäinen sen käyttöön ottava kenttä pohjoismaissa. Yhteistyösopimuksen kautta se myös vastaa RMS-teknologian myynnistä, markkinoinnista ja huollosta koko Suomessa.

Teknologian on kehittänyt hollantilainen Terratronic BV niminen yritys. Sen mukaan järjestelmä on jo nyt ollut toiminnassa yli 100 000 tuntia turvallisesti ja luotettavasti.

Pickalan käytössä oleviin kentänhoitokoneisiin on jälkiasennettu GPS-laitteet ja 3D-kamerat, joiden avulla järjestelmä ohjaa koneen kulkua. Koneita voi tarvittaessa silti käyttää myös manuaalisesti.

”Tavoitteemme on olla vetovoimaisin golfkeskus Suomessa. Se tarkoittaa ennen muuta kenttien laatutason kehittämistä. RMS-teknologian avulla lisätään leikkuukertoja niin väylillä kuin raffeissa. Robottileikkuu parantaa kenttien laatua läpi kauden. Laadun ylläpitäminen on etenkin keväisin ja syksyisin haasteellista alan kärsimän kausityöntekijäpulan johdosta”, Pickalan kenttämestari Markus Suojoki sanoo tiedotteessa.

Robotiikan myötä koneiden käyttöikää pystytään pidentämään kolminkertaiseksi. Suurin säästö tulee kuitenkin työvoimakustannuksista.

”Operatiivisten säästöjen lisäksi tavoitteemme on pienentää konekantaa, joka on Pickalan tapauksessa iso kuluerä. RMS:n myötä leikkaavien väyläkoneiden tarve vähenee nykyisestä kuudesta kahteen ja raffikoneiden osalta viidestä kolmeen. Samalla kun huoltokustannukset pienenevät, koneita ajavat ihmiset pääsevät hoitamaan kenttää. Vakiohenkilökunnan määrään uusi teknologia ei tuo muutoksia”, Markus Suojoki sanoo.

Pickala on julkaissut Facebookissa videon RMS-leikkurin koekäytöstä. Sen alla on käyty vilkasta keskustelua mm. koneiden turvallisuudesta. Suojoki kuitenkin vakuuttaa, että se ei ole ongelma.

”Leikkurissa on kamerat sekä eteen että taakse. Eli mikäli olet aikaisin aamulla pelaamassa ja kone tulee kohti niin leikkuri pysähtyy, pudottaa kierrokset ja antaa sinun lyödä. Kun olet lähtenyt pois kamerasta niin laite jatkaa työtä”, hän rauhoittelee Facebookissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)