Peuramaalla pyyhkii hyvin - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Peuramaalla pyyhkii hyvin

Peuramaan Porkkala -kentällä ehdittiin jo avata kausi.

Vaikka paikoitellen jo käynnistynyt golfkausi otti pienen taka-askeleen sään jälleen kylmettyä, alkavat pelioikeuksien vuokramarkkinat hiljalleen lämmetä. Golfpisteen pörssin kautta pelioikeuden voi löytää vuokralle monelle kentälle ja useat kentät myös välittävät pelioikeuksia itse.

Moni osakkeenomistaja tuskailee pelioikeuden vuokraamisen suhteen sen seikan kanssa, ettei pelioikeudesta tahdo saada edes omiaan takaisin. Useilla kentillä kun tilanne on tällä hetkellä se, että vapailta markkinoilta pelioikeuden voi saada vuokralle vuotuista hoitovastiketta halvemmalla.

Kirkkonummella sijaitseva Peuramaa on tässä suhteessa iloinen poikkeus. Vuokraamalla pelioikeutensa osakkeenomistaja voi tehdä jopa pientä voittoa.

Hyvässä nosteessa oleva kenttä on kasvattanut suosiotaan tasaisesti ja viime kaudella Peuriksen kahdella kentällä pelattiin yli 55 000 kierrosta. Määrä on suuri, etenkin kun yhdeksänreikäisten kierrosten pelaaminen on Peuramaalla kenttien layoutin takia hankalaa.

Viime vuonna Peuramaan kaikkiaan 1880 pelioikeudesta oli käytössä ennätysmäärä 1775.

”Peräti 84 prosenttia kierroksista kirjattiin pelioikeutetuille, ja se osuus on kasvanut koko ajan. Meille olisi kyllä vieraspelaajia tulossa, mutta varsinkin parhaat lähtöajat on usein varattu pelioikeutetuille”, Peuramaan toimitusjohtaja Juha Tuukkanen kertoo.

Peuramaalla vuotuinen hoitovastike nousi täksi kaudeksi 30 eurolla 480 euroon. Kentän toimiston kautta pelioikeuden saa vuokralle 680 eurolla, ja suoraan yksityisen kautta voi selvitä hitusen halvemmallakin. Peuramaan toimisto vuokraa myös kentän suurimman yksittäisen osakkeenomistajan, Länsi-Uudenmaan Osuuspankin pelioikeuksia.

”Monissa golfkentälle välttämättömissä tuotteissa, kuten polttoaineissa, lannoitteissa ja ruohonsiemenissä hinnat on nousseet. Inflaatio tekee oman osansa, ja koska meillä vieraspelaaminen on aika pientä, pitää se kompensoida jotenkin”, Tuukkanen kommentoi vastikkeen nostoa.

Arvostus nousussa

Peuramaa menestyi hyvin Golf Digestin viimevuotisessa Kenttärankingissa. Vastinetta rahoille -kategorian voiton vei Peuramaan Porkkala -kenttä, ja Vanha Peura oli kolmas.

Kategoria mittaa paitsi vieraspelaajien tyytyväisyyttä green fee -maksun, myös pelioikeutettujen tyytyväisyyttä pelikausimaksun tai hoitovastikkeen hinta–laatu-suhteeseen. Molemmat ovat Peuramaalla kiistatta kohdallaan.

Kenttäkokonaisuus menestyi myös palvelun ja ravintolapalveluiden saralla ja Peuramaan kenttien kunto arvioitiin maamme parhaaksi.

Pelipäiviä Peuriksella kertyy normivuonna kolmisensataa. Lämpimän jakson aikana par 3 -kenttä ehdittiin jo avata ja pelattiinpa Porkkalallakin kolmena päivänä.

Valmius kentän avaamiseen on Tuukkasen mukaan olemassa heti, kun kevät taas ottaa askeleita golfin kannalta suotuisaan suuntaan.

”Kenttä oli jo uskomattoman hyvässä kunnossa, kun pääsimme sen testaamaan. Odotukset ovat tulevan kauden suhteen korkealla. Toivottavasti saataisiin pitkä kausi kesäkuntoisilla kentillä”, Tuukkanen sanoo.

Vanhan Peuran 16:nnen viheriön uusimista lukuun ottamatta Peuramaalla on tiedossa tavanomainen kausi. Mitään ihmeitä ei ole tarvetta tehdä, kun moni asia on jo kohdallaan.

”Meillä on käytännössä katsoen velaton yhtiö ja investointeja kenttään tehdään tasaisesti. Olemme kehittäneet Peuramaata kovalla ja pitkäjänteisellä työllä ja nyt pääsemme niittämään sitä hedelmää”, Tuukkanen päättää.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje