Oulussa luvassa kiivas taistelu mestaruusmitaleista – ”Pallokoneet on lyöty jatkuvasti tyhjäksi” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Oulussa luvassa kiivas taistelu mestaruusmitaleista – ”Pallokoneet on lyöty jatkuvasti tyhjäksi”

OGK:n mestaruuskisojen A-sarjan mitalijahti käynnistyy torstaina Sankivaaran upeissa kenttämaisemissa. Kuva: Oulun Golfkerho

Oulun Golfkerhon mestaruuskilpailut ovat houkutelleet tänä vuonna viheriöille yhteensä 180 pelaajaa.

Elokuun puoliväli on kotimaisissa golfseuroissa perinteisesti mestaruuskilpailuiden aikaa. Näin myös Oulun Golfkerhossa, jossa taistellaan viikonvaihteessa A-sarjan ja naisen mestaruuksista.

Tapahtuman arvostuksesta ja toisaalta hyvästä osallistujamäärästä kertoo pitkälti se, että torstaina käynnistyvä A-sarjan kilpailu pelataan ison ammattilaisturnauksen tyylisesti nelipäiväisenä. Naisten kisan pelipäivät ovat lauantai ja sunnuntai.

Oulun Golfkerhon toiminnanjohtaja Jaakko Latvala sanoo, että mestaruuskilpailut ovat seuralle iso ja tärkeä tapahtuma. ”Mestisten” lähestymisen voi aistia Sankivaarassa jo hyvissä ajoin, kun kenttää aletaan virittää kisakuntoon.

”Onhan kenttä tällä hetkellä erilainen pelata kuin tavallisesti. Väyläruoho on leikattu 14 millimetriin ja karheikkoja kasvatettu. Viheriöitä olemme kuivattaneet, jyränneet ja pitäneet ruohoa lyhyenä viimeiset 1,5 viikkoa; griinit ovat nyt taatusti liukkaimmillaan.”

OGK:n mestaruuskisat pidetään vaihtelevasti Ronald Freamin suunnittelemalla kahdella eri kentällä. Tänä vuonna kisanäyttämöksi valikoitui Oulun uudempi kenttä, Vaara, joka tunnettaan kookkaista ja kaltevista viheriöistään. Puttipeli tuleekin nousemaan kisoissa merkittävään rooliin nopeilla pinnoilla.

Latvala tietää, että etenkin parhaat pelaajat olisivat mielissään, jos viheriöitä voisi pitää mestisnopeuksilla useamminkin, mutta se ei ole kenttien käyttöaste huomioiden mahdollista. Oulussa on pelattu tänä vuonna jo tähän mennessä yhteensä 50 000 kierrosta, mikä tarkoittaa sitä, että viheriöiden alusta olisi minimikorkeuteen leikattuna alttiina liian kovalle kulutukselle.

Seurassa riittää sporttiselle kaupungille ominaisesti urheilullisia perinteitä. Jos sattuu olemaan kisaviikolla Oulun Golfkerhossa, ei voi olla huomaamatta, että mestaruuskilpailut ovat ovella.

”Meillä on rangella kolme pallokonetta, joissa on yhteensä vajaat 40 000 palloa. Ne ovat olleet viimepäivinä tämän tästä tyhjänä etenkin nurmipäässä, missä tasokkaat pelaajat harjoittelevat tavallista ahkerammin”, Latvala sanoo.

Toiminnanjohtaja kävi vastikään pelaamassa viritetyllä Vaara-kentällä harjoituskierroksen viimevuotista mestaruutta puolustavan Jukka-Pekka Savolammen kanssa.

”Jukka-Pekka teki jatkuvasti merkintöjä strokesaveriin, joten varmasti hänellä on mestaruuden uusiminen mielessä. Keskittyneeltä vaikutti, niin kuin kaikki muutkin kisakuntoaan kentällä viimeistelemässä käyneet pelaajat.”

Latvala nimeää Savolammen ohella suurimmiksi voittaja- tai mitaliehdokkaiksi ammattilaispelaaja Juhana Kukkosen, OGK:n palvelupäällikön Janne Anttosen sekä Pekko Ojan.

”Täällä eri pelaajaporukat juttelevat keskenään ennen kisoja ja miettivät mahdollisia menestyjiä ja voittotulosta. Se luo mukavaa tunnelmaa. Sitä en tiedä, lyövätkö jotkut joidenkin pelaajien puolesta jopa vetoa. Sellaiseen en ole ainakaan kerhotalolla törmännyt.”

Nykytekniikka sallii kisojen tulospalvelun seuraamisen ilman tarvetta lähteä paikanpäälle. Siitä huolimatta väkeä riittää kenttämaisemissa mukavasti, kun mestaruuskisojen ratkaisut ovat käsillä.

”Viime vuonna viimeisen kierroksen jälkimmäistä ysiä oli seuraamassa noin 50–60 henkilöä, pääosin seuran omia jäseniä. Mikäli sää on hyvä ja kärjessä tasaista, väkeä saattaa tulla tänä viikonloppuna enemmänkin”, Latvala sanoo.

Monet seurat porrastavat mestaruuskilpailunsa sarjat kahdelle eri viikolle. Oulussa seniorit ja juniorit ehtivät jo kamppailla mitaleista kuun ensimmäisenä viikonloppuna. Mukana oli yhteensä 106 pelaajaa.

Kello 14 torstai-iltapäivänä käynnistyvään A-sarjan kilpailuun on lähdössä 63 pelaajaa. Tasoitusraja tähän luokkaan on 15,4, mutta joukkoon on ”uskaltautunut” vain kuusi kilpailijaa, joilla ei ole singelitasoitusta. Naisten sarjaan osallistuu 11 pelaajaa.

A-sarjassa on cut 36 reiän jälkeen. Viime vuonna jatkoon vaadittiin tulos 176. Savolammen 72 reiän voittotulos oli 286, mikä tarkoittaa 71,5 lyönnin kierroskeskiarvoa.

”Pelaajat ovat hyvillään, jos paikalla on reilusti yleisöä, joten toivotan kaikki tervetulleeksi seuraamaan viikonvaihteessa tasokasta seuragolfia Sankivaaraan”, itsekin A-sarjan kilpailun ensimmäiselle kierrokselle kello 14.40 starttaava Latvala toteaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje