8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Nyt pelataan, ja paljon! – ensimmäisten avattujen kenttien lähtöajoilla hurja kysyntä

Kausi on Vuosaari Golfissa täydessä käynnissä. Neljän hengen lähtöjä ei tälle viikolle löytynyt kuin vasta iltaseitsemän nurkilla. Kuva: Vuosaari Golf

Enteileekö golfkentillä vilkkaasti alkanut huhtikuu uusia kierrosennätyksiä toisena peräkkäisenä kautena?

Kevät on jo pidemmän aikaa tehnyt Etelä-Suomessa tuloaan. Merkittävä osa ensimmäisten joukossa väylänsä ja viheriönsä tyypillisesti avaavista kentistä ovat poistaneet lapun luukulta, ja pelaaminen on jälleen melkoisessa vauhdissa.

Huhtikuun alussa avatun Tapiola Golfin ensimmäiset 1,5 viikkoa ovat olleet yhtä lentoa. Varauskalenterit ovat täyttyneet nopeasti, ja tiistai-iltapäivänä espoolaiskentältä ei löytynyt loppuviikkoa tarkastellessa yhtään täysin tyhjää lähtöä ennen puolta seitsemää illalla. Keskiviikkona ja torstaina tältä osin vapaammalta näytti vasta kello 19.30:n tietämillä.

Kentälle voi toki päästä aikaisemmikin, mutta tässä tapauksessa Tapiolassa on tarjolla vain joitakin satunnaisia 1–2 pelaajan hajapaikkoja.

Viikon verran myöhemmin Park- ja Seaside-kenttänsä avanneessa Siuntion Pickala Golfissa tilanne on pitkälti samankaltainen kuin Tapiolassa. Sekä Parkilla että Seasidellä kokonainen lähtö oli eilen varattavissa keskiviikosta sunnuntaille enää kello 19:n molemmin puolin. Muutoin pelaamaan pääseminen oli joidenkin vajaissa lähdöissä olleiden yksittäisten paikkojen varassa.

Pickalan Forest-kenttä aukeaa perjantaina, ja sielläkin neljän hengen lähtöaika irtosi viikonloppuna vasta kello 18:n seudulla. Muutoin varausten osalta noudatetaan tällä viikolla lähes identtisesti Parkin ja Seasiden kaltaista niukkuuden kaavaa.

Vuosaaren varaustilanne muistutti pitkälti Tapiolaa ja Pickalaa: ensimmäinen täysi lähtö heltisi keskiviikosta eteenpäin aikaisimmillaan kello 18.20.

Viime vuonna käytännössä koko talven auki olleen varsinaissuomalaisen Salo Golfin kausi pyörähti käyntiin maaliskuun viimeisenä päivänä. Kauden toinenkin kokonainen viikko on houkutellut kentälle runsaasti pelaajia ja siltä näyttää myös loppuviikon osalta.

Salossa löytyy kuitenkin paikka paikoin täysiäkin lähtöjä, kunhan ne vain istuvat omaan aikatauluun. Keskiviikkoiltapäivä näytti tiistaina varsin täydeltä, kuten myös torstaiaamupäivä aina kello 13:n tuntumaan saakka. Perjantai oli aamu- ja iltapäivän osalta jo hyvää vauhtia täyttymässä, ja samalta näytti lauantaina kello 10:n ja 13:n välillä sekä sunnuntaina aamupäivästä iltapäivän tuolle puolen.

Pickalan Forest-kenttä avataan perjantaina. Kuva: Pickala Golf

Vuosaari Golfissa Helsingissä vietetään kauden avajaisviikkoa. Ajanvaraus alkaa jutussa mainituista kentistä kaikkein aikaisimmin, arkisin kello 8 ja viikonloppuisin jo seitsemältä. Vuosaaren varaustilanne muistutti pitkälti Tapiolaa ja Pickalaa: ensimmäinen täysi lähtö heltisi keskiviikosta eteenpäin aikaisimmillaan kello 18.20. Satunnaisia yksittäisiä paikkoja saattaa löytyä, joskin heikoimmin sunnuntaina, jolloin Vuosaaressa pelataan myös Mid Tourin karsintakilpailu.

Viime vuoteen nähden kauden aloitus on jonkin verran myöhäisemmässä. Vuosi sitten pelaamaan pääsyä joudutti harvinaisen leuto talvi, lumen jäätyä tyystin puuttumaan eteläisestä Suomesta. Tänä vuonna on saatu nauttia perinteisestä ja runsaslumisesta talvesta, mutta paksu lumipeite suli nopeasti roudan puuttuessa tai oltua vähäinen.

Koronarajoitusten vaikutus näkyy tutulla tavalla harrastajien täyttäessä kenttiä viimevuotiseen tapaan. Golfin pelaaminen on epidemia-aikana turvallista ja raittiissa ulkoilmassa mieltä virkistävää. Kun lisäksi monen sisälajin harrastaminen ja kuntosaleilla käyminen ovat olleet poissuljettuja, liikunnan nälän tyydyttämisen tarve kohdistuu vahvasti golfiin.

Etätöiden – ja opintojen – jatkuessa ja yleistyttyä, oman päivärytmin ja aikataulun lisääntynyt joustavuus antanee monelle tätä nykyä paremmat mahdollisuudet pelata aamu- ja päiväaikoina myös arkisin, jolloin kentillä on normaalisti ollut hiljaisempaa.

Tuoreet sääennusteet lupaavat pitkälle ensi viikkoon keväistä poutasäätä, lämpötilojen liikuskellessa Helsingin seudulla päivittäin kaksinumeroisissa lukemissa. Maaston kuivuessa yhä useampi kenttä valmistautuu kauden avaamiseen saaden pelaajat sankoin joukoin kaivamaan bäginsä esille varaston tai vajan nurkasta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)