Nyt kelpaa treenata lähipeliä – Master Golf rakensi jättimäisen treeniviheriön - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Nyt kelpaa treenata lähipeliä – Master Golf rakensi jättimäisen treeniviheriön

Masterin harjoitusviheriö ennen kylvöä suunnittelijansa Lassi Pekka Tilanderin kuvaamana.

Master Golfin treeniviheriö on noin kuuden normaaliviheriön laajuinen järkäle. Jutun lopussa ilmasta kuvattu video koko komeudesta.

Master Golfissa lähipelin harjoittelu ei jää jatkossa ainakaan harjoitusalueista kiinni. Treeniviheriölle mahtuu chippailemaan ja puttailemaan ilman ruuhkaa useita kymmeniäkin harrastajia, sillä komeudulla on pinta-alaa hurjat 2800 neliömetriä.

”Kokoa voi olla vähän vaikea arvioida, mutta jos ajatellaan, että normaali griini kentällä on ehkä keskimäärin noin 400–500 neliön suuruinen, niin tämä on noin kuuden normiviheriön kokoinen”, kertoo viheriön suunnittelusta vastannut Lassi Pekka Tilander.

Kuten arvata saattaa viheriöllä on reilusti muotoja, suosiihan Tilander niitä myös kenttäsuunnittelussaan. Griinin raakamuotoilusta on vastannut yhdysvaltalainen John Bonko, joka on häärinyt Tilanderin oikeana kätenä monella muullakin hänen suunnittelemallaan työmaalla, kuten Gorki Golfissa, X Rae Golfissa Tallinnassa sekä Kankaisten Golfpuistossa.

Viheriön heinä kasvaa jo kovaa kyytiä, mutta käyttöön sitä ei vielä oteta.

Bonkon työmaana olin kesän aikana X Rae Golf Tallillannassa, josta hän piipahti Suomessa viikon työkeikalla. Lopullisesta muotoilusta ja pohjatöistä vastasi suomalainen Green Form oy.

Master Golfilla oli harvinaislaatuinen mahdollisuus treenialueiden rakentamiseen, kun sen alueella, rangen sivuttavan sisääntuloväylän toiselle puolella oli käyttämätöntä maa-aluetta, joilla sijatsee ennestään kolme käyttämättä jäänyttä tenniskenttää.

”Pitkään olimme pyöritelleet, mitä alueelle kannattaa tehdä. Halusimme panostaa jäsenten ja osakkaiden harjoitteluun, heille tämä on etupäässä suunnattu”, Master Golfin toimitusjohtaja Jaakko Tuominen kertoo.

”Griinille voi lyödä pitempiäkin pitchejä chippien ja puttien lisäksi. Bunkkereita on useita ja promme Pasi Purhosen kanssa tulemme miettimään, millä tavalla viritämme viheriön reuna-alueet. Tarkoitus on kasvattaa sinne alueittain eri mittaista heinää treenaamista varten”, Tuominen jatkaa.

Viheriön yhteydessä on neljä suurta bunkkeria.

Master Golfin taloudellinen tilanne on Tuomisen mukaan niin hyvä, että projektin taloudellisesta puolesta ei tarvinnut kantaa huolta.

”Meillä on niin vakiintunut käyttäjäkunta, että taloustilanne on hyvä. Käynnissä on selkeä sukupolvenvaihdos ja jäseniksi on tullut paljon nuoria ihmisiä ja perheitä, joissa vanhemmat ovat suunnilleen nelikymppisiä. Vuosi sitten meillä oli toiseksi eniten tyttöjäseniä Suomessa ja tänä vuonna määrä saattaa olla jo suurin”, Tuominen kertoo.

Masterin suosio on ollut kovaa ja myös vuokrapelioikeudet kävivät kaupaksi hyvin. Toukokuun lopussa jouduttiin jo myymään ei-oota. Yhtiöllä ei ole omia osakkeita vuokrattavaksi, vaan se välittää osakkaiden pelioikeuksia.

Lähipelialueella halutaan Tuomisen mukaan palvella ensisijaisesti osakas- ja jäsenkunnan tarpeita. Suunnitteilla on myös opetusalueiden perusteellinen remontti, jonka yhteydessä osa rangesta katetaan.

”Kentän seuraava iso testeri on SM-kisat vuonna 2021. Ensi kesänä 70-vuotiaiden SM-kisat toimivat hyvänä harjoitteluna sitä varten. Ne tosin pelataan Forest-kentällä ja SM:ät aikanaan Masterilla”, Tuominen sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)