Nokialla tiedossa kiireinen pääsiäinen - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Nokialla tiedossa kiireinen pääsiäinen

"Hyvin on talvehtinut", tuumaavat Nokia River Golfin toiminnanjohtaja Erkki Mommo (vas.) sekä kenttämestari Teemu Lehtimäki.

River Golf oli yksi kevään 2011 nopeimmista avaajista. Viime viikon tiistaista lähtien Nokialla on päässyt pelaamaan yhdeksänreikäistä Kartano-kenttää. Kuinka pelaajat ovat löytäneet kentälle pitkän talven jälkeen, NRG:n toiminnanjohtaja Erkki Mommo?

”Kartano on ollut vilkkaassa käytössä. Viikonloppu oli loppuunmyyty, ja samanlaiselta näyttää pääsiäisenkin osalta.”

Lähes arktisista olosuhteista huolimatta kenttä on talvehtinut hyvin. Home- tai jääpoltevaurioita ei ole. Hyvää talvehtimista edesauttoi ”perinteinen” talvi. Lumi satoi jäätyneeseen maahan ja lumi toimi hyvänä suojana koko talven.

”Avaamme lisää reikiä torstaina ja pääsiäisenä meillä on River-kentän takaysi käytössä. Myös ravintolamme on avoinna normaalisti.”

Merkittävimpänä muutoskohteena on range, jonka uudistyö jatkuu tulevalla kaudella. Lyöntikohteita lisätään, mutta luvassa on myös lisää pituutta. Jatkossa perinteiset rangepallot poistuvat River Golfista, sillä ne tullaan korvaamaan harjoittelijoiden iloksi pelipalloilla. Talven mittaan remonttia on tehty lisäksi klubiravintolassa keittiötilojen osalta.

”Pelaajien maksut säilyvät edellisen vuoden tasolla eli niihin ei muutoksia tule. Greenfeemaksuihin tuli viiden euron korotus edelliseen vuoteen. Alueelliset ja muut greenfeesopimukset säilyvät edellisen vuoden kaltaisina.”

Kartano-kentällä pelattiin viime kaudella n. 21 000 yhdeksän reiän kierrosta, 18-reikäisellä Riverillä päästiin 33 000:een. Vieraspelaajia kävi ennätysmäärä, yli 11 000 pelaajaa. Yritystapahtumia Mommo arvelee olevan Nokialla tänä vuonna saman verran kuin viime kaudella.

Bobby

Bobby Mitchell jakaa oppejaan Nokialla tulevanakin kesänä.

”Fiilikset alkaneeseen kauteen ovat hyvät. Saimme jälleen kerran hyvän startin kauteen aikaisen avauksen ansiosta. Pääsiäisenä kenttä tulee olemaan täynnä. Ja kun sääennusteetkin ovat hyvät, niin mikäpä sen hienompaa pelaajille kuin viettää osa pääsiäisestä golfkentällä”, Mommo iloitsee.

Hän laskee päivittäisen pelaajamäärän olevan n. 230 pelaajan luokkaa, joten pääsiäisen aikana pelaajia tulee kokonaisuudessaan olemaan selvästi yli tuhannen: ”Tämä tulee luonnollisesti näkymään kassassamme sekä ravintolan ja pro-shopin myynnissä.”

Kesän odotetuin vieras Nokialla on kukapa muu kuin Bobby Mitchell. US Mastersin kakkonen vuodelta 1972 saapuu jälleen kerran opettamaan Riveriin kolmeksi kuukaudeksi, kesäkuun alusta elokuun loppuun. ”Tämä on tietyllä tavalla juhlavuosi Bobbylle. Onhan kyseessä hänelle jo 20:s opetuskesä Suomessa. Bobby opetti Riveriä ennen viisi kesää entisellä kotikentälläni Torniossa.”

Nokia River Golf valittiin Suomen Golfliiton toimesta vuoden 2010 golfseuraksi. Tunnustus tuo Erkki Mommon joukkojen toimintaan lisävirtaa: ”Siitä olemme tosi otettuja ja innoissamme. Sen ovat myös jäsenemme noteeranneet. Tällaisen tunnustuksen jälkeen on mukava aloittaa tuleva pelikautemme.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje