Mikko Ilosen norsuputit toivat voiton Mestari-kentällä - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Mikko Ilosen norsuputit toivat voiton Mestari-kentällä

Mestari-kentän yksi upeimmista väylistä on kentän viides, par-kolmonen jonka viheriö koettelee reilulla tavalla lähipelitaitoja.

Lahden Golfin kentällä Takkulassa oli hyvin lämmin tunnelma kun Mestari-kentän avajaiset ja yhdeksänreikäinen näytöspeli pidettiin lauantaina iltapäivällä.

Lassi Pekka Tilanderin suunnittelemat uudet väylät otettiin käyttöön jo aiemmin kesällä. Lahden Golfilla on nyt 18-reikäinen Mestari-kenttä, sekä yhdeksänreikäinen Kisälli-kenttä jonka par-luku on 32.

Täysmittainen Mestari on ensimmäisen yhdeksän reiän osalta täysin uudistunut. Uudella jätemaasta golfkentäksi jalostetulla alueella on upeat ja vaihtelevat muodot, korkeuserojakin. Väylät on muotoiltu silmää hiveleviksi, viheriöt ovat muotoilun tuloksena paikoin hyvinkin haastavia lähestyä ja putata.

”Uudistus on mielestäni hyvin onnistunut. Ensimmäisellä kerralla voi olla vaikea hahmottaa tiiauspaikoilta lyöntisuuntia. Viheriöistä pidän paljon, ne tuovat lähipeliin ja puttaamisen aivan toisen ulottuvuuden. Kun viheriöissä on muotoa sopivasti, niitä on myös helpompi lukea. Aivan tasaisella viheriöllä on usein mahdotonta nähdä breikkejä”, Mikko Ilonen kehui kentän uutta osiota.

Kankkonen ja Väinölä osaavat edelleen

Kentän kahdeksas on takatiiltä pelattuna melkoinen vedenjakaja kapean viheriön ja tuulelle alttiin sijaintinsa johdosta. Yksikään neljästä tähdestä ei osunut viheriöön. Lyöntivuorossa Anssi Kankkonen.

Kentän kahdeksas on takatiiltä pelattuna melkoinen vedenjakaja kapean viheriön ja tuulelle alttiin sijaintinsa johdosta. Yksikään neljästä tähdestä ei osunut viheriöön. Lyöntivuorossa Anssi Kankkonen.

Lahden Golfin asema suomalaisessa huippugolfissa on häkellyttävän vahva. Seuran kasvateista Mikko Ilonen on ollut maan ykköspelaaja vuosituhannen vaihteesta. Anssi Kankkonen oli lähes koko 90-luvun ajan kansainvälisesti menestyksekkäin pelaajamme Kalle Väinölän ja Mika Piltzin noustessa lyhyiksi toveiksi hänen ohitseen.

Kun listaan lisätään vielä 80-luvun lopun tähti Erkki Välimaa, Lahden Golfin kasvatti on ollut 80-luvun jälkipuoliskolta asti myös Suomen ykköspelaaja.

Matias Sipponen lukeutuu seuraavaan sukupolveen, joka on niittänyt mestaruuksia ja mitaleita juniorien ja miesten henkilökohtaisissa sekä joukkuekisoissa.

Näytöspelissä Sipponen oli kovemmassa seurassa kuin koskaan aiemmin. Avausreiän tuplan jälkeen paineet purkaantuivat, nuorukainen osoitti potentiaalinsa joka mitataan tulevina vuosina.

Kalle Väinölän ja Anssi Kankkosen kilpaurat päättyivät käytännössä jo 2000-luvun alkupuolella. Taito on tallella.

”Anssilla on niin kova rutiini, että tällaisessa näytöspelissä hän kykenee loistavalla keskittymisellään loihtimaan hyvän esityksen. Kalle lyö palloa edelleen upeasti, työnsä ( GameBook) puolesta kierroksiakin taitaa vuosittain tulla enemmän kuin hän on valmis myöntämään”, Mikko Ilonen luonnehti kilpakumppaneitaan.

LG:n jäsenet ja kaupungin ulkopuoleltakin tulleet olivat lähteneet runsain joukoin seuraamaan legendojen peliä. Kuva viidennen reiän tiiauspaikalta.

LG:n jäsenet ja kaupungin ulkopuoleltakin tulleet olivat lähteneet runsain joukoin seuraamaan legendojen peliä. Kuva viidennen reiän tiiauspaikalta.

Kankkonen aloitti kisan hyvällä birdiesumalla. Pari haksahdusta antoivat muille mahdollisuuden. Mikko Ilonen löi sekä oikein hyviä, kuin myös vaatimattomampia suorituksia. Ilonen ”puolisöpsöili” kaksi chippiään viheriön lähettyviltä.

Näiden jälkeen hän kylmänrauhallisesti upotti ”norsuputit” 7-8 metrin matkoilta ja teki parin.

”Lyöminen on ollut viimeisten viikkojen aikana oikein hyvää. Hollannin kisassa (18.) oli mahdollisuuksia paljon enempäänkin. Siellä suurin osa suorituksista oli hyviä, tänään vaihteluväli oli suurempi. Syksyn kilpailuihin lähden hyvin luottavaisena ja voitto mielessä”, jo torstaina Porsche European Openissa Saksassa kisaileva Ilonen kertoi.

Näytöspelin voiton jakoivat Ilonen (-1) ja Kankkonen (-1). Väinölän tulos oli +1, Sipposen +2.

LG:n toimitusjohtaja Tommi Nikunen vertasi uuden kentän suunnittelua, rakentamisvaihetta sekä avaamista lapsen syntymään.

LG:n toimitusjohtaja Tommi Nikunen vertasi uuden kentän suunnittelua, rakentamisvaihetta sekä avaamista lapsen syntymään.

Kentän avajaisia ja näytöspeliä seuraamassa oli seuraamassa todella runsasti väkeä.

Lauantaina tapahtuman yhteydessä suorittamani runsaan kenttäkyselyn tulosoli selkeä. Peukku nousi ylös jokaiselta haastatellulta.

”Me lahtelaiset olemme ehkä hieman huonoja jakamaan tunnustusta. Ei paha on yleisin tapa kehua ja sitä on kuultu paljon”, seuran puheenjohtaja Heikki Jäämaa tokaisi avajaispuheessaan.

Uudistukset ovat erittäin onnistuneita. Kentällä on maisemallisesti avaruutta ja näyttävyyttä. Viheriöt ovat vaativuudestaan huolimatta hulppean upeita.

Anssi Kankkonen ( vas-ylh.), Matias Sipponen, Kalle Väinölä ja <a href=Mikko Ilonen viihtyivät ja viihdyttivät yleisöä. Suunnittelija Lassi Pekka Tilander (oik-alh.) on myös syntyjään lahtelainen." src="/wp-content/uploads/2015/09/15092011333476.jpg">

Anssi Kankkonen ( vas-ylh.), Matias Sipponen, Kalle Väinölä ja Mikko Ilonen viihtyivät ja viihdyttivät yleisöä. Suunnittelija Lassi Pekka Tilander (oik-alh.) on myös syntyjään lahtelainen.

”Oli hieno kokemus saada pelata Mestari-kenttää mestarin, ( Mikko Ilonen) Kallen ja Matiaksen kanssa ja näin valtavan yleisöjoukon edessä. Kaikki reiät jäivät mieleen, vaikka joillain tiiaupaikoilla olin lyöntisuunnista ensikertalaisena ihan ulkona. Hämmästyttävää on se, kuinka upea näin tuoreen kentän kunto on”, Kankkonen kiteytti kokemansa pelin päätyttyä.

Teemu Tyry

Lahden Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje