13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][4]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Meri-Teijo Golfin ovissa jälleen trafiikkia – Martin Nordströmistä operatiivinen johtaja

Meri-Teijo Golf on tunnettu pitkistä pelikausistaan. Kuva: Meri-Teijo Golf

Viime vuonna 30-vuotisjuhliaan viettäneen kentän toimistossa on riittänyt melkoisesti vaihtuvuutta.

Meri-Teijo Golf ilmoitti viime viikolla nimittäneensä Martin Nordströmin uudeksi operatiiviseksi johtajakseen. Nordström on toiminut aiemmin muun muassa Tammisaaressa Eke Golfin head caddiemasterina ja sittemmin klubin ravintolayrittäjänä ja Eke Golf ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Ennen Nordströmiä kenttäyhtiön varsinaisena toimitusjohtajana Meri-Teijossa työskenteli Kurk Golfin nykyinen operatiivinen johtaja Petteri Patjas, jonka työsuhde kesti vain kuusi kuukautta päättyen syksyllä 2019.

Patjaksen jälkeen pestiä hoiti vt. toimitusjohtajan nimikkeellä Meri-Teijo Golfin kenttäyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tommy Skogster, joka on kentän suuromistaja.

Pisimpään Meri-Teijo Golfin nokkamiehenä on toiminut Pekka Sinkkilä, jonka kymmenvuotinen kausi ajoittui vuosiin 1997–2007. Leena Sairo johti kentän uudelle vuosikymmenelle, kunnes Jari Isometsästä tuli MTG:n historian kuudes toimitusjohtaja vuonna 2011. Tehtävää on lähes 15 vuotta Meri-Teijossa vaikuttaneen Skogsterin tilapäiset kaudet huomioiden hoitanut vuosien varrella peräti 11 eri henkilöä.

Sinkkilän kausi pois lukien 21 vuoden aikana on kentän toimistossa vaihtunut vetäjä keskimäärin kahden vuoden välein. Kahden edellisen, varsinaisesti tehtävään valitun toimitusjohtajan kaudet ovat olleet todellisia ranskalaisia visiittejä, kun Petteri Patjaksen ja Juha Simolan pestit kestivät yhteensä vain 1,5 vuotta.

Pitkästä golfkaudestaan tunnetuksi tulleessa Meri-Teijossa pelattiin viime vuonna vajaat 300 päivää kesäviheriöille. Tämän taustalla oli poikkeuksellisen leuto, lähinnä syksyä muistuttanut talvi sekä vuodenvaihteen tietämille jatkunut pelikausi.

Merkittävä määrä kentän tulorahoituksesta on ajan saatossa tullut greenfee-pelaajilta nimenomaan kevään aikaisten ja syksyn myöhäisten pelipäivien ansiosta. Sittemmin leudommat talvet ja varhaiset keväät ovat levinneet pidemmälle sisämaahan, minkä vuoksi Meri-Teijossa ei ole pelitarjonnan näkökulmasta nautittu enää aiempien vuosikymmenten kaltaista etulyöntiasemaa.

Reilun 20 kilometrin päässä Salon keskustasta sijaitseva Meri-Teijo Golf vietti viime vuonna 30-vuotisjuhliaan. Seurassa on noin 500 jäsentä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje