Master Golfin kentät huippuvireessä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Master Golfin kentät huippuvireessä

Bodom-järven rannalla Espoossa pelataan jo huippukuntoista Forest-kenttää, Master-kenttä avautuu vapuksi. Talvi on kohdellut Master Golfia suotuisasti, suuri merkitys hyvälle kevätkunnolle on myös jo vuosia tehdyllä, omille kentille räätälöidyillä hoitotoimenpiteillä.

Master Golfin Forest-kenttä avattiin perjantaina 15. huhtikuuta. Omat ja vieraspelaajat ovat julistaneet käsityksiään siitä, että kahdesta kentästä uudempi on aivan tip top-kunnossa, oletettavasti parhaassa kunnossa pääkaupunkiseudulla pelattavista. Challenge Touria kolmasti isännöinyt Master-kenttä on lähes vastaavassa kunnossa, sitä kuitenkin trimmataan vappuun asti.

Kenttämestari Pekka Niemisen äänestä kuultaa tyytyväisyys hänen arvioidessaan tilannetta.

”Tämä on 16. kevääni Master Golfissa. Koskaan aiemmin eivät kentät ole olleet tähän aikaan  kautta linjan näin hyvässä kunnossa ja vihreinä. Selvisimme talvesta käytännössä ilman tauteja, lumihomeen määrä on olematon. Tästä on hyvä jatkaa, pääsemme keskittymään hoitotoimissa pelattavuuden parantamiseen ja kentän trimmaamiseen”, Nieminen analysoi.

Bodom-järven rannassa kulkeva Master-kentän neljäs on reilua viikkoa ennen avaamista vahvassa ruohossa.

Bodom-järven rannassa kulkeva Master-kentän neljäs on reilua viikkoa ennen avaamista vahvassa ruohossa.

Toimitusjohtaja Jaakko Tuominen on avannut pelaajille osoittamassaan kirjoituksessa toimintamalleja, jotka ovat Mastersissa kivijalkoina kentänhoidossa.

”Olemme tehneet joitain asioita hieman valtavirrasta poiketen, omiin kokemuksiimme pohjautuen. Henkilökunnan ammattitaito ja pitkäaikainen sitoutuminen on tietysti peruselementti onnistumisille”, hän painottaa

Lyhyt listaus Masterin toimintamalleista ranskalaisin viivoin:

– Kauden aikana viheriöillä tehtyjen hiekoitusten ja holkitusten kertamäärien nostaminen.

– Viheriöiden reunoilta aloitettu suurten puiden poisto.

– Sulatushiekoituksen lopettaminen alkukeväällä.

– Viheriöillä lumen sulaminen keväällä luonnon ehdoilla ja aikatauluilla.

– Suomessa luvalliseksi tulleen uuden talvitautien torjunta-aineen käyttö viheriöillä.

Osakkaan ja pelioikeutetun vieraana kentille

Master Golfin kausi käynnistyy todenteolla vapusta, jolloin myös Master-kenttä avataan. Ravintola avattiin samanaikaisesti Forestin kanssa.

”Myös Master on hienossa kunnossa. Uskon, että vieraspelaaminen tulee olemaan vilkasta. Edelliskaudella kierrosmäärässämme (41 000) oli 3000 kierrosta kasvua. Tämä tuli lähinnä omilta pelaajilta. Osakkeita ja pelioikeuksia on siirtynyt viimeaikoina nuorempien pelaajien haltuun, he ovat myös ahkerampia pelaajia”, Tuominen jatkaa.

Master-kentän yhdeksäs on kaikentasoisille pelaajille vedenylityksen myötä risk&reward väylä.

Master-kentän yhdeksäs on kaikentasoisille pelaajille vedenylityksen myötä risk&reward väylä.

Masterissa on ollut vuosittain yksi merkittävä kansallinen kilpailu. Alkaneella kaudella vietetään tältä osin välivuotta.

Suurin osa Masterin vieraspelaajista kiertää osakkaan tai pelioikeutetun vieraana, jolloin hinnaksi tulee 40 euroa. Arkisin klo 16.00 asti normaali hinta on 65 euroa, parhaina aikoina 100 euroa. Joten Master Golfin huippukuntoisille kentille kannattaa etsiä isännäksi paikallinen pelaaja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje