19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Markku Ignatius Gumböle Golfin johtajaksi

Markku Ignatiuks on uusi Gumböle Golf Oy:n toimitusjohtaja ja ry:n toiminnanjohtaja. Kuva Paloheinästä.

Gumböle Golf Ry on vuonna 1991 perustettu espoolainen golfseura, joka juhlii 25-vuotista taivaltaan kaudella 2016. Yhdistyspohjaisen kentän evoluutio alkoi rangesta ja eteni v. 1994 kuusireikäiseksi par 3 -kentäksi.

Vuonna 2000 perustettiin Gumböle Golf Oy sekä päätettiin rakentaa täysimittainen 9-reikäinen, ”Fountain Nine” Kosti Kurosen suunnittelemana.

Kenttä valmistui v. 2002 ja v. 2009 kenttä laajeni nykyisiin mittoihinsa, hyvistä viheriöistään ja pelinopeudestaan tunnetuksi 18-reikäiseksi kentäksi. Klubitalo avattiin vuonna 2007. Seurassa on noin 1100 jäsentä.

”Gumböle Golf on osakkaittensa ja jäsentensä golfyhteisö, jonka kehityshistoria on värikäs selviytymistarina. Tavoitteena on kuitenkin jo alusta alkaen ollut miellyttävä golfkenttä, jossa vallitsee hyvä henki ja rentotunnelma. Kenttämme ei briljeeraa pituudellaan (par 70), mutta on suosittu nopeana ja joustavana kahden hieman erilaisen yhdeksän reiän yhdistelmänä”, luonnehtii kenttää Gumböle Golf Ry:n puheenjohtaja Petteri Ojanen.

Yhteys syntyi Golfpisteen blogin kautta

”Idea Markku Ignatiuksen rekrytoinnista lähti luettuani sattumoisin hänen kirjoittamansa blogin Golfpisteessä. Löysimme Markun kanssa heti yhteisen sävelen. Nykyinen toimitusjohtaja Hannu Koskeno otti GG Oy:n hallituksen jäsenenä tehtävän hoitaakseen väliaikaisesti syyskuussa 2014 varsin haastavassa tilanteessa ja on hoitanut tehtävää erinomaisesti”, toteaa Gumböle Golf Oy:n puheenjohtaja Tapio Potila.

”Emme olleet aktiivisesti etsimässä uutta toimitusjohtajaa, mutta halusin testata kiinnostavuuttamme Markun kaltaisen ammattilaisen silmissä. Markun kiinnostuttua tehtävästä valinta oli helppo. Olemme sekä Gumböle Golf Oy:n että Ry:n hallituksissa todella iloisia saadessamme Markun mukaan kehittämään golfyhteisömme toimintaa energisellä otteellaan”, Potila jatkaa.

Ignatius täynnä virtaa

Markku Ignatius aloittaa uudessa toimessaan 1.11.2015 alkaen. Hän on aiemmin toiminut sekä St. Laurence Golf Oy/Ry:n toimitus-/toiminnanjohtajana vuosina 2005–2012 ja Helsingin Golfklubin toiminnanjohtajana 2012–2015.

Jälkimmäisestä hän jäi työttömäksi HGK:n uusittua organisaatiotaan toimikuntavetoiseksi ja lopetettua toiminnanjohtajan toimen keväällä.

Ignatius tunnetaan Golfpisteen blogistina ja laajalti verkostoituneena vaikuttajana. FGMA:n hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 2007 alkaen ja viimeiset kaksi vuotta Suomen Golfliitonliittovaltuutettuna.

Koulutukseltaan Ignatius on kauppatieteiden maisteri Vaasan yliopistosta.

”Olen innoissani uudesta roolistani golfyhteisössä. Gumböle on jäänyt kenttänsä suhteen hieman pimentoon, vaikka se onkin paraatipaikalla E18-tien varressa. Kentän griinit ovat suomalaisittain huipputasoaja kokonaisuus on kompakti hienon klubitalon kera, simulaattoreineen ja kuntosaleineen.

”Haasteena näenkin kentän tunnettuuden nostamisen ja uusien jäsenten sekä vieraspelaajien houkuttelemisen juuri Gumböleen. Kentänhoidon ulkoistus vuonna 2015 samalle sopimusyrittäjälle Espoon Golfseuran kanssa, EGS jäsenten ja GG osakkaiden välinen ristiin pelioikeus 150 euron hintaan toiselle kentällesekä sama ravintoloitsija mahdollistavat synergia hyötyjen edelleen kehittämisen.”

”Gumböle Golfin yhteisö omistaa lisäksi osakkeita viideltä muulta kentältä ja ne avaavat paljon mahdollisuuksia. Gumböle on myös mukana SGKY:n Kultakortissa, joka tulee olemaan uusi tuttavuus työuralla”, kuvaa uutta pestiään Markku Ignatius.

Mahdollisuus kentän laajentamiseen

Gumböle Golfin laajentuminen 18-reikäiseksi ei mennyt täysin suunnitelmien mukaan. Valitusten johdosta alkuperäisestä maa-alueesta jouduttiin jättämään osa pois. Viimeksi rakennettu yhdeksikkö tehtiin käytännössä kuuden reiän tilaan.

Tämä tilanne saattaa muuttua jatkossa.

”Gumböle Golf on saanut juuri toimenpidelupapäätöksen korkeimmasta hallinto-oikeudesta kolmen lisäväylän rakentamiseksi läheiselle metsäalueelle, mutta ensin tulemme keskittymään tulorahoituksen kehittämiseen sekä palvelujen ja kentän ilmeen kehittämiseksi”, kiteyttää Ignatius.

Teemu Tyry

Gumböle Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (31 kpl)

 • ex-gumbo says:

  Aika näyttää – alussa kaikki on uuttaa ja sitten mennään rutiineihin !

 • Wet Look says:

  Jos ei ole rahaa niin ei ole rakkauttaan. Kun leipä loppuu niin on taas helppo ”rakastua”golffiin! Vaikea uskoa että golfkentänhoitajana koko työuraa tehnyt olisi missään rekrytointitilanteessa vahvoilla. Faktaa on: laiskan miehen hommaa, 6kk kenttä kiinni, EI TODELLAKAAN TÄYSIPÄIVÄISTÄ TYÖTÄ! Vaikka jäsenten Riemuksi myisi kesän parhaat viikonloput halvalla jonninjoutaville yritystapahtumille, ei siinä montaa päivää mene! Ja pääsee kutsuttuna ’sponsorina’ pallo tusina taskussa itsekin pelaamaan

 • Terho says:

  Kyllä tuntuu melko toivottomalta tämän kentän osalta tulevaisuus. Osakkeita ei kukaan osta, jos velkaosuus pyörii 13 000 euron tietämissä osakkeelta. Vielä kaiken lisäksi aiotaan toteuttaa lisäväyliä, millä rahalla? Olisiko ollut välttämätöntä palkata kallispalkkaista toimaria konkurssikypsälle kentälle. Olisiko muita mahdollisuuksia.

 • konsultti says:

  Kunhan toimari tietää, että hän tekee hommat osakkaiden ja pelasjien takia, eikä itsensä. Ei Ole tärkein laaja verkosto varsinkin jos se verkosto ja sen ylläpito vie kaiken ajan. Ei tarvii koko suomen golffin toimialaa, kunhan hoitaa oman klubin. Mutta tsemiä.

 • tämä uusi toimari says:

  Toivottavasti ei vanha sanonta päde: ei kahta ilman kolmatta! Gumböle otti suuren riskin tällä päätöksellä. Konsultti on oikeassa, että toimarin pitäisi olla meitä osakkaita varten ja meidän palvelija, ei päinvastoin. Oman egon pönkittäminen ei ole meidän osakkaiden etu!Toivotaan, että kaikki menee hyvin – eikä uusi toimari rupea höyryämään liikaa. Ja sitä ”siipijengiä” mikä toimari ruokkii ei kyllä Gumbolessa tarvita!

 • PP says:

  Onnittelut Markulle, Gumböle Golfin osakkeenomistajille sekä jäsenille! Tuntien Markun jo monen vuoden takaa olen vakuuttunut, että Gumböle Golf ottaa ison loikan Markun johdolla kohti positiivista tulevaisuutta.

 • Gumböle says:

  Nyt saatiin Gumböleen oikea mies. Samalla Ignatius saa näyttää Talille ja Lohjalle, että oikeasti osaa tämän homman. Uskon ratkaisun olevan oikea Gumbölelle. Toki ymmärrän, että osa osakkaista on skeptinen tähän valintaan – sillä Ignatiushan tunnetusti jakaa mielipiteitä vahvasti. On myös epärealistista odottaa että yksi mies visi aina miellyttää koko osakaskuntaa, ei sellaista super-miestä tässä maassa olekaan. Toivon ettei Ignatius tähän edes pyri, koska silloin joutuu toimimaan kuin jees-jees mies eikä saa mitään aikaiseksi! Rohkea, mutta hyvä veto Gumbölelta – hienoa että Ignatius saatiin taas lajin pariin!

 • JK says:

  Onnittelut Gumböle Golfille loistavasta valinnasta sekä Markulle takaisin tulemisesta. Markku on mies paikallaan vaikeaan hommaan.

 • Gumböle says:

  Hyvä että tietyissä golf-yhteisöissä vielä uskalletaan. Osa alalla jo oli varmasti tuomitsemassa Makea kehäraakiksi ja golf-eläkeläiseksi. Nyt saivat näpäytyksen. Maken paluu parrasvaloihin näin hienolla tavalla, saa varmasti tietyn piirin näkemään punaista. Itse koen tämän positiivisena asiana! Uskon tämän myös aidosti olevan hyvä asia Gumbölelle ja ainakin saavat maineen tästä kenttänä, jotka ovat valmiita taistelemaan ennakkoluuloja vastaan! Ei maine miestä pahenna sanonta sopii tähänkin! Näytä Make epäilijöille ja tuo ”poika” kotiin! Tsemppiä!

 • tusinakenttä says:

  Kaikella ystävyydellä, millä mittarilla tällaisen laajennetun rangen TJ:nä toimiminen on ’parrasvaloihin palaamista’?

 • unshade says:

  Kylla hieman ihmetyttaa, etta pk seudun surkein kentta (tosiaan jopa paloheina menee ohi) ja sen toimari olisi palaamista parrasvaloihin. Tamahan on vahan kuin Sauli Niinisto muuttuisi Timo Soiniksi ja se olisi naiden hurraajien mielesta fantastist? Onnea tarvitaan, omat frendit pois lokkeilemasta, jasenet ja osakkaat etusijalle. Markullahan on vahan jees jees miehen maine, siina on nayton paikka ottaa pois tuo maine. Kylla se siita,kun muistaa fokuksen ja unohtaa podiumin ja pitaalokkeilevat frendit poissa.

 • "Kumbööle" says:

  Tarvitaanko golfkentillä ”Toimitusjohtajaa”. Kyllä ne muutamat lappuset osaa palvelupäällikkötasokin allekirjoittaa, tai yritystapahtuman myydä. Nykyisellä tyylillä ”toimitusjohtajien” vaihtoviikot pyörii niinkun jääkiekossa tai potkupallossa valmentajien vaihdot. TJ:t kiertää paikasta toiseen saamatta muuta aikaan kun potkut muutaman vuoden välein. Olisiko aika vaihtaa tyyliä, ottaa joku ihan ulkopuolinen johtamaan kenttää ja ry:tä, tulisiko uusia näkökantoja, vai jatkuisiko vanhat pakkovastike ja kaverille ei jätetä systeemit..

 • asiantuntija says:

  Golfkenttä ei todellakaan tarvitse toimaria. Jos tarvitsisi, niin silloinhan joka kentällä olisi toimari, eikös juu ? Jotakuinkin pelkkää rahan haaskausta mutta kumpöölellähän rahaa tunnetusti on

 • Jussi A says:

  Hyvä valinta yhtiöltä. Ne jotka täällä kenttää arvostelevat, eivät ole sitä pelanneet ja ne jotka arvostelevat Markkua, eivät tunne häntä.

 • PP says:

  Jonkunhan ne toimarinkin hommat on hoidettava, eikö vaan? Hyvä toimari parantaa henkilöstön tyytyväisyyttä ja sitä kautta henkilöstö pitää yhtiön omaisuudesta entistäkin parempaa huolta, joka taas parantaa pelaajatyytyväisyyttä sekä yhtiön varoja. Markku on oiva valinta Gumböle Golfin vetäjäksi.

 • Karikas says:

  Miksi gumbölen tapainen konkurssiin menossa oleva kenttä tarvitsee toimaria. Eihän nord eikä talikaan tarvitse. Toimarihan syö puolet osakkaitten vastikkeitten tuotosta. Kalliiksi tulee osakasta kohti. Mitä tämä toimari saa aikaiseksi ottaen huomioon kentän taloudellisen tilanteen. Eihän sinne edes kukaan mene pelaamaankaan. Vieläkun siihen tulee sellainen toimari, joka ei tule toimeen osakkaitten kanssa, niin Avot. Häipyy heti, kun saa paremman pestin.

 • Lohja says:

  ”Gumböle Eilen 21:38 Nyt saatiin Gumböleen oikea mies. Samalla Ignatius saa näyttää Talille ja Lohjalle” Pieni oikaisu: Markkuhan ei ikinä saanut Lohjalta kenkää, vaan lähti aivan itse.

 • Gumböle says:

  Karikas kysyi ”Miksi toimari? ja kirjoitti ”Miksi gumbölen tapainen konkurssiin menossa oleva kenttä tarvitsee toimaria. Eihän nord eikä talikaan tarvitse. Toimarihan syö puolet osakkaitten vastikkeitten tuotosta. Kalliiksi tulee osakasta kohti. Mitä tämä toimari saa aikaiseksi ottaen huomioon kentän taloudellisen tilanteen. Eihän sinne edes kukaan mene pelaamaankaan. Vieläkun siihen tulee sellainen toimari, joka ei tule toimeen osakkaitten kanssa, niin Avot. Häipyy heti, kun saa paremman pestin.” Vanha viisaus: Suomalainen kenkäkauppias meni Afrikkaan ja tuumasi, että eihän sinne saa myytyä kenkiä, kun kukaan ei käytä niitä. Ruotsalainen taas ajatteli, että minähän myyn kaikille kengät, kun kellään ei ole vielä kenkiä. Varmasti yhtiöt menee konkkaan jos ajattelevat kuin yllä kuvailtu suomalainen kenkäkauppias. Ps. nord.lla tai pikemminkin NGCC.llä on hyvä toimari.

 • OA says:

  Onneksi olkoon Markku ja Gumböle! Markku, on ollut hienoa seurata tekemisiäsi Suomi golffin eteen ja toivon, että tulet jatkamaan samalla tiellä! Hienoa, että Talin jälkeen päätit vielä jatkaa golfin parissa.

 • Kommentti_1 says:

  Nyt selvisi mikä siellä Turun motarilla häikäisee. Nehän ovat Gumbölen parrasvalot!

 • seppo says:

  Päätti jatkaa golfin parissa! Ei ollut muuta mahdollisuutta! Mahtaako nytkään tienata palkkansa? Kallis ja turha investointi. Mutta johtajana on kiva olla – kuinkahan kauan

 • hoitaja says:

  kukkuluurulle ! oli ehkä ehdolla outokumpuun ? no ehkä se niin on että 50 v ilman sen parempaa kokemusta normaalista työelämästä, ei helpolla pääse tuottavuutta edellyttäviin hommiin. mutta onneksi löytyi ”helmi” nimeltä gumböle , varmaankin gumböle pääsi tinkimään palkan suuruudesta. ajankohta ei varmaan paras, markkuhan on aiemmin ainakin ollut ahkera opas ja matkaaja talvella ! alkaakohan taas lomat ennen joulua ja loppuu maaliskuun lopussa ?

 • kalkkipetteri says:

  Vihdoinkin Markku sai kykyjään vastaavan homman golfin parista. Unelma on täyttynyt Gumbölessä

 • hoitajako työelämässä? says:

  – älä kirjpota satuja. Olen ollut Markun kanssa samassa työpaikassa töissä. eikä sillä työpaikalla ollut mitään tekemistä golfin kanssa. Tsemppiä Markku ja Gumböle. Ei noissakaan toimarin töissä päätä silitetä, kateus sanelee suomalaisten koko ajatus- ja arvomaailman – paitsi tietysti jos sattuu olemaan formulakuski, aikamme todellinen sankari.

 • yrittäkää käyttäytyä says:

  En tunne koko miestä, mutta kaikki kriittiset kirjoitukset ovat jostain syvältä, mistä tämä katkeruus ja suorastaan viha kumpuaa, äidinmaidosta? Epäilen että omasta tyytymättömyydestä itseensä. Kyllä golfin ongelmat ovat suossa jo muutenkin, ettei tarvittaisi näitä negatiivisia kirjoituksia jos joku on saanut hyvän homman. Tsemppiä Markulle

 • Lohjan seppo? says:

  oiskohan tää nimimerkki ”seppo” se Markun entinen esimies Lohjalta, jonka ansiosta hänet itse erotettiin OY:n puheenjohtajan hommista, siksi että Markku sai hänen touhuistaan tarpeeksi ja nosti kytkintä Taliin? Kyllä tää on ihan hullua täällä kirjoitella asioista, joista ei tiedä mitään. En yhtään ihmettele ettei Makelle enää bloggaaminenkaan maistunut, sen verran sairasta tää huutelu täällä on. Mutta mitä vielä, pianhan tästä on tulossa Golfliiton virallinen viestintäkanava! Laatu ei tässäkään keskustelussa päätä huimaa

 • teurastaja says:

  Tää Seppo ja muut vinkujat on ainoastaan säälittäviä paskakärpäsiä jotka tykkää piehtaroida sonnassa. Mitään tietoa heillä ei ole sen enempää Gumbölen, kuin Ignatiuksen resursseista ja suunnitelmista. Nämä sittiäiset kun kykenevät ainoastaan kaivelemaan sontaa, se on niiden elämäntyö ja sisältö. Ja sen verran luuseria sontaväkeä vielä että ei uskalla edes nimellään kun tietävät että jos nimi sattuisi paljastuminen olisi reppanoilla nenä kipeenä ja saisi alkaa seuraavaksi itkeä siitä kun isommat kiusaa.

 • Tunnistettavissa says:

  ”” Nämä sittiäiset kun kykenevät ainoastaan kaivelemaan sontaa, se on niiden elämäntyö ja sisältö. Ja sen verran luuseria sontaväkeä vielä että ei uskalla edes nimellään kun tietävät että jos nimi sattuisi paljastuminen olisi reppanoilla nenä kipeenä ja saisi alkaa seuraavaksi itkeä siitä kun isommat kiusaa.”” ”teurastaja” – etkai aikuistenoikeesti luule ettei nämä ”nimiekillä” kirjoittelevat ole tiedossa oikeilla nimillä. Eritoteen jos niillä on forumin puolella nimikerkki käytössä. Siellä kun on ”nimi” ja s-postiosoite jollain tasolla tiedossa, niin ei ole ”amerikankikka” yhdistellä tunnistetiedoilla täällä rääkyvät ja nimikerkit yhteen.. ps uhkailit itsekin ”nimimerkin” takaa väkivallalla joka lienee laissakin kielletty.

 • Kalle says:

  Kannattaisi perehtyä faktoihin ennen kuin lähtee kirjoittamaan puuta heinää. Myynnissä ei ole velallisia osakkeita osakeyhtiön toimesta. Yhtiöjärjestyksen 8§ on kerrottu miten velkavastuut jakaantuvat. Toisaalta GG:n osakkaana ja jäsenenä aukeaa pelioikeus peräti 5 kentälle yhdellä vastikkeella vielä SGKY:n tuomat edut. Miltään muulta kentältä ei taida olla tällaista pakettia tarjolla.

 • Terho says:

  Sitä samaa sinulle. Perehdy faktoihin. Myynnissä on kyllä vaikka huru mycket velallisia osakkeita ihan yksityisillä osakkailla, jos et sitä tiedä. Montako ostat?? Kyllä velkaosuus osakkeelle on mahtava, taitaa olla 14 000 euron kieppeillä. Siinä olet oikeassa, ettei millään muulla kentällä ole tällaista pakettia tarjolla, ei lähellekään. Sehän tässä onkin ongelma, ettei osakkeesta pääse millään konstilla eroon, sitä ei huoli kukaan edes ilmatteeksi, ei edes vaikka antaa muutaman tonnin kylkiäisinä riihikuivaa rahaa. Haudassakaan siitä ei pääse eroon, vastikkeitten maksajiksi tulee vain perikunta. Onkohan Kallella muuttunut velatkin saataviksi, niinkuin pienissä olusissa herkästi käy.

 • Makea Syytetään says:

  Eihän Maken vika ole se että sai taas kerran unelmaduunin! Make kyllä näyttää taas kaikille höpöttäjille – se tekee kovaa duunia! Kuten jo joku kirjotti, niin sitä ehdittiin luulla taas kehäraakiksi. Make on kuin irwin kuten Wexi selitti – aina tulee vaikeuksia – mutta palaa kuin jojo taas takaisin huipulle. Muutenkin Makessa ja Irwinissä paljon yhteistä – väärin ymmärrettyjä molemmat ja jakavat mielipiteitä! Itseäni eniten ärsyttää se – että vaikka Make jakaa todistetusti mielipiteitä – niin tätä ei ymmärretä. Jos hän kaikkia miellyttäisi aina – niin ei hän olisi myöskään tehnyt näin hienoa uraa. Ymmärrän että Maken hieno ura ärsyttää monia! Kateellisia Suomi täynnä – älä välitä Make! Tsemppiä! Kateelliset aina sua haukkuu – mutta tuo menestyskään ei tule yksin – se vaatii aina veronsa!.