Liettuan golfkentillä on tilaa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Liettuan golfkentillä on tilaa

Capitalsin kenttä on mainiosti muotoiltu ja upeita maisemia avautuu monelta väylältä.

Japanissa

Golfmatkoja järjestävien ja myyvien yritysten yhteisön IAGTO:n on jäsenkunta on kokoontunut Belekiin vuosittaiseen messu-ja seminaaritaptumaan. Mukana on satoja toimistoja ympäri maailman, samoin tietysti näyttelyosastoineen kohdemaita ja kenttiä. Tapahtumaan rekisteröityneitä ihmisiä on yli 60 maasta yhteensä noin 1200.

Nelipäiväinen tapahtuma käynnistyi golfkisalla neljällä eri kentällä. Sää ei suosinut, lämpötila oli yhdeksän astetta, vetta tuli lähes koko päivän pirteän tuulen säestämänä.

Messut kestävät kolme päivää ja niiden aikana luodaan kontakteja ja tehdään yhteistyösopimuksia.

Lukumääräisesti eniten ”looseja” on Portugalilla, Algarven ja Lissabonin alueilta on yhteensä kymmeniä näytteilleasettajia. Portugalin ja isäntämaan Turkin osaston lisäksi suuria osastoja on mm. Etelä-Afrikalla, Mallorcalla, ja Kanarian Saarilla. Eksoottisimpia kohteita etsivät voivat suunnata mm. Japanin, Kolombian, Kenian, Argentiinan tai Brasilian osastoille.

Suomalaisia tapahtumassa on mukana vain muutama. Golfmatkailussa pitkän päivätyön tehnyt Kaj Horsma on jo virallisesti jäänyt eläkkeelle, muta hän tekee edelleen työnantajalleen Deturille keikkaluontoisesti töitä.Horsma oli Finnmatkoilla isossa roolissa Harry Safon golfkoulun aloittaessa toimintansa keväällä 1986. Yhteistyö on jatkunut käytännössä katkeamattomana tähän päivään asti. Safot ovat Belekissä pitämässä kurssiviikkoa.

”Siinä toiminnassa on tarkoitus olla edelleen apuna tietynlaisena golfisäntänä”, Deturin osastolla kansainvälisiä asiakkaita vastaanottanut ”Hosse” kertoi.

Suomalaiset löytäneet Capitalsin

Capitalsin

Liettuaa messuilla edustaa The Capitals Golf Club kolmemiehisen delagaation ja pienen standin voimin. Kenttä avattiin 2000-luvun puolivälissä. Jo tuolloin siellä vieraillessani Peter Chamberlainin suunnittelema 18-reikäinen kenttä ja alueen muut palvelut olivat varsin toimivia. Iso klubitalo, mainiot harjoitusalueet ja upeat näköalat tarjoava kenttä jonka lay-out ja pelattavuus kaikentasoisille on kiiitettävän tasoista.

” Nykyään se on entistä parempi.Kenttä oli tämän kauden aikana erinomaisessa kunnossa. Se istuu entistä paremmin maisemaan. Meillä on tarjota kenttä jossa on aina tilaa ja vieraat ovat tervetulleita,” mainostaa toimitusjohtaja Gintaras Didziokas.

Omia pelaajia Liettuan viidellä kentällä on käsittämättömän vähän, vain kolmesataa. Capitals sekä Vilnan alueen kaksi muuta kenttää V Club ja Europe ovat taloutensa osalta pitkälti vieraspelaajien varasssa.

Kierroksia on edelleen jatkuvalla kaudella Capitalsissa pelattu noin 8000, näistä 60 % prosenttia on ulkomaisten tekemiä.

”Greenfeellä pelaavista jopa 80 prosenttia on suomalaisia, käytännössä siis lähes puolet kaikista kierroksista”, Didziokas jatkaa.

Yhtälö on luonnollisesti hyvin vaikea myös taloudellisesti. Belekistä liettualaiset ovat hakemassa uusia kontakteja ja asiakkuuksia.

”Päämarkkina-alueemme ovat Suomen lisäksi naapurimaat sekä Ruotsi.Tulevalla kaudella panostamme entistä enemmän palveluiden laaudun kehittämiseen. Jo nyt saamme paljon kiitosta, Capitalsiin tiensä löytävät palaavat hyvällä prosentilla takaisin”.

Capitalsissa muutama vuosi sitten vierailleena ja paikallisen ystäväni Rolandas Gaidasin tuoreita kenttäarvioita kuunneltuani, voin lämpimästi suositella golfkenttien bongausmatkaa Liettuaan. Capitals on täysiverinen ja laadukas kohde, sen kiertäminen yhdistettynä Vilnaan tutustumisella ja mahdollisesti V Clubin tai Euroopan maantieteellisen keskuksen kieppeillä sijaitsevan Europan kiertämisellä on mainio yhdistelmä. Hintakaan ei huimaa, Capitalsissa greenfee on kuluvalla kaudella 41 euroa, viikonloppuisin 44 euroa.

Teemu Tyry

ps. Onnettomien nettiyhteyksien johdosta suuri osa avauspäivän annista jää julkaistavaksi matkan jälkeiseen ajankohtaan.

The Capitals Golf Club

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Jukka Kalkasmaa says:

    Paikan paalla asuvan ja pelaavana voin suositella. Kuten jutussa todetaan, paikallisten pelaajien maara todella pieni. Aikoja ei tarvitse varata, sen kun menee pelaamaan. Kaikki kolme Vilnan lahella olevaa kenttaa ovat erilaisia: Capitals on kumpuilevassa ’peltomaisemassa’, helpohko ja mukava pelata. Villon vaikea champion tason kentta, jossa pitaa lyoda tarkkaan. Varaa vahintaan 20 palloa mukaan, jos pelaat riskilla ja lyonnit eivat ole suorat. Europos vahan Villonia helpompi – paasiassa metsakentta, jossa vesiesteet ei lopu heti kesken. Varaa palloja. Hintataso Vilnassa muutenkin erittain kohtuullinen – seka majoituksen etta ruuan suhteen, puhumattakaan juomista. Kausi alkaa noin huhtikuun alusta ja kestaa noin marraskuun loppuun. Jos haluaa kiertomatkailla, niin Klaipedassa myos kentta, joka ei ole yhta ’ruuhkainen’ kuin Vilnan kentat. Eli joskus paasee pelaamaan ainoana. Vilkes aukeaa kokonaan kesalla 2012 – jos tykkaa syvista bunkkereista, niin sinne.