23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Levi Golfin viihtyisissä wc:issä viipyy hätäisempikin golfari

Levi Golfin kierroksella kannattaa ottaa kuuden reiän välein hetki aikaa itselle.

Komeat vaaramaisemat, jäkälää järsivät porot ja viikkoja yötä myöten jatkuva pelikausi. Skandinavian pohjoisin 18-reikäinen golfkenttä, Levi Golf, kiinnostaa ilman kommervenkkejakin.

Luonnollisten vetovoimatekijöiden rinnalla on myös rakennettuja houkutuksia. On grillilaavua, tyylikkäästi viimeisteltyjä vesiestepaaluja ja kelopuinen telkänpönttö – ja ne maankuulut vessat.

Naispelaajat saavat olla monella kentällä tarkkana, että muistavat käydä ennen neljän tunnin golfkierrosta helpotuksen huoneessa. Suuremman hädän yllättäessä ovat miehetkin ihmeissään, ellei käymälää ala kentällä näkyä. Ja jos se lopulta osuukin eteen, kopista harvoin löytyy juuri muuta rekvisiittaa kuin wc-istuin, käsienpesukraana ja pyyherulla ilman pyyhettä. Niilläkin toki pärjää, mutta kierroksen kriittisimmistä hetkistä voi tehdä myös elämyksen, kuten Levillä.

On taidetta, lukemista ja golfaiheista rekvisiittaa. Ja tietenkin vieraskirja.

Ensimmäiset vessat tulevat vastaan jo kuudennen reiän jälkeen. Maisemaan istuva kotamainen rakennus melkeinpä kutsuu poikkeamaan, vaikka pakottavaa tarvetta vierailulle ei olisikaan. Sisustuksen pienet yksityiskohdat piristävät ja tiukempikin homma hoituu hyväntuulisesti.

Kahdennentoista reiän jälkeisellä taukopaikalla tulevat eteen jo seuraavat vessat. Taukokioski on tyylikäs, joskin kotaa tavanomaisempi, mutta vessojen sisustukseen on todella panostettu. On taidetta, lukemista ja golfaiheista rekvisiittaa. Ja tietenkin vieraskirja.

Miesten wc muistuttaa Britteinsaarten vanhoja golfklubeja. Naisten puoli on kristallikruunuineen, karvamattoineen ja kultaisine samppanjapulloineen hieman naapurikoppia fiinimpi.

Jos Levin vessoista jotain negatiivista oikein hakemalla hakee, niin pelinopeuteen ne vaikuttavat luultavasti kierroksia hidastavasti. Levin leppoisassa lomatunnelmassa ei onneksi ole kiire mihinkään – tuskin edes vessaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)