10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Lämmin sää pitkittää golfkautta – yli 40 kenttää edelleen auki

Monessa seurassa pelikausi on venynyt jo seitsemän kuukauden mittaiseksi.

Suomessa on vallinnut jo pidempään ajankohtaan nähden lämmin sää. Kun vettäkin on satanut varsin maltillisesti, ei seuroilla ja kenttäyhtiöillä ole ollut kiirettä kenttien sulkemisen kanssa.

Golfpisteen Avoimet kentät -palvelun mukaan kotimaassa on tällä hetkellä 43 auki olevaa kenttää. Näistä vain kolmella on käytössään talvigriinit ja yksi ilmoittaa osittaisista kesägriineistä.

Kentät eivät luonnollisesti ole marraskuun puolivälissä rajallisten hoitomahdollisuuksien vuoksi täysin priimakuntoisia, mutta eri seuroista kantautuvien tietojen mukaan peliolosuhteet ovat vähintään kelvolliset. Toisaalta tähän aikaan vuodesta virkistävä syysliikunta ajanee suurimman osan kohdalla tulospelaamisen edelle.

Palvelumme huomioi erillisenä saman klubin kaikki auki olevat kentät, joten pelaaminen onnistuu parhaillaan 32 seurassa. Tilanteet voivat vaihdella nopeastikin, joten aukiolo kannattaa varmistaa seurojen kotisivuilta tai soittamalla. Osa seuroista pitää kenttäänsä auki vain omalle jäsenistölle, jolloin tämä tieto ei ole saatavana Avoimet kentät -palvelusta.

Odotetusti lähes kaikki auki olevat kentät sijaitsevat Etelä-Suomessa. Palvelumme mukaan pohjoisin auki oleva kenttä on Kokkolan Golf, missä on käytössä talvigriinit.

Pidemmän ajan ennusteen mukaan olennaista sään viilenemistä ei ole näköpiirissä, joten nähtäväksi jää, miten kauan tilanne säilyy tämänkaltaisena. Joulukuuhun on vielä aikaa, mutta Suomen golfhistoria ei juuri tunne vaiheita, jolloin vuoden viimeisenä kuukautena kymmeniä kotimaisia kenttiä olisi pidetty auki pelaajille.

Osa Etelä-Suomen seuroista avasi kenttänsä huhtikuun puolivälin paikkeilla, joten näillä – mahdollisesti muutamaa pakkaspäivää lukuun ottamatta – kausi on venynyt yhtäjaksoisesti jo seitsemän kuukauden mittaiseksi. Yksi keskeisimpiä marraskuun pelejä rajoittavia tekijöitä on vähenevä valon määrä. Etelämpänä ehtii vielä kiertää yhdeksän reikää, jos aloittaa pelinsä viimeistään kello 14:n tietämillä.

Ilmastonmuutos on todellinen, sillä esimerkiksi vielä 70–80-luvuilla Suomessa ei edes lokakuun puolella juuri ollut enää kentille asiaa. Golfkauden voikin tulkita pidentyneen karkeasti arvioiden kuukaudella kolmessa-neljässä vuosikymmenessä.

Viime vuonna myöhäissyksyn pelaamisen esteeksi koitui tavallista kosteampi sää, ja useimmat seurat joutuivat sulkemaan kenttänsä jatkuvien sateiden vuoksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje