Lähes puolet Kuortane Golfin osakekannasta uudelle omistajalle – ”Yhtiö saa mitä tarvitsee toimintojensa kehittämiseksi” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Lähes puolet Kuortane Golfin osakekannasta uudelle omistajalle – ”Yhtiö saa mitä tarvitsee toimintojensa kehittämiseksi”

Kuortane Golfissa puhaltaa uuden vuosikymmenen saapuessa uudet tuulet.

Kuortaneen golfkenttä on ollut perustajalleen Pauli Lampiselle kuin oma lapsi, joka on nyt aika päästää maailmalle.

Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Kuortaneen golfkentän omistuspohja muuttuu vuoden 2020 alusta. Osakkeista lähes puolet eli 45 prosenttia omistanut kentän perustaja ja toimitusjohtaja Pauli Lampinen on myynyt osuutensa Ittram Oy -nimiselle yhtiölle. Osapuolet eivät julkistaneet kauppasummaa.

Myös Lampisen omistama klubiravintola Kuharanta kiinteistöineen siirtyy Ittram Oy:n omistukseen. Tehdyn kaupan myötä klubiravintolan toiminnot siirtyvät puolestaan Kuortane Golf Oy:lle, joka vuokraa jatkossa kiinteistöt ostavalta yhtiöltä.

Lampinen kertoi, että kauppaa ehdittiin hieroa pari vuotta, kunnes nimet saatiin tällä viikolla paperiin.

”En tähän hetken mielijohteesta ryhtynyt. Aloin jo vuonna 2013, täytettyäni 60 vuotta, kartoittaa ostajakandidaatteja. Joitakin kyselyitä oli jo aiemmin, mutta ei mitään konkreettista.”

Lampinen on tehnyt varsinaisen uransa ravintolabisneksessä, joka on niin ikään jäämässä, sillä hän aikoo ryhtyä vuodenvaihteessa eläkkeelle. Golfkuvioista on Lampisen mukaan ”suhteellisen” helppo luopua, sillä perheen piiristä ei löytynyt jatkajaa hänen työlleen. Poika, Matias Lampinen työskenteli aiemmin seuran toiminnanjohtajana, mutta luo nyt uraa toisella liikunnallisella alalla.

Ittram Oy:n taustalla on kuortanelaislähtöinen varatuomari Martti Lepistö, joka on toiminut pitkään Lampisen yhteistyökumppanina ja tämän yritysten juridisena neuvonantajana.

Hänen mukaansa hankintapäätöksen taustalla on kaksi pääsyytä.

”Ensinnäkin tällä turvataan golfin jatkuminen Kuortaneella myös pitkälle tulevaisuuteen. Tämä vahvistaa myös osaltaan Kuortaneen imagoa urheilupaikkakuntana. Toinen pääsyy on itse kuortanelaisuus eli haluni antaa omaa panostani Kuortaneen elinvoimaisuuden ylläpitoon ja kehittämiseen”, Lepistö sanoi tiedotteessa.

Kenttäyhtiön osakkeista 15 prosenttia on Kuortaneen Urheiluopiston ja yhdeksän prosenttia rakennusyhtiö Peab Oy:n hallussa. Loput osakkeet ovat yksityisten tai yritysosakkaiden omistuksessa.

”Tästä on hyvää jatkaa kohti uutta vuosikymmentä. Uusi ostajataho tuo yhteisölle osaamista talouden ja markkinoinnin osa-alueille, joita Kuortane Golf tarvitseekin toimintojensa edelleen kehittämiseksi. Pohja on kunnossa, sillä yhtiö on lähes velaton ”, Lampinen sanoi.

Ajatus kentän rakentamista Kuortaneelle syntyi Lampiselle 90-luvun jälkipuolella, jolloin hän toimi Ruuhikoskella Etelä-Pohjanmaan Golfin klubiravintoloitsijana. Hän ryhtyi pian tuumasta toimeen ja vuosituhannen vaihteessa urheilua hengittävän kunnan 34 hehtaarin suuruiselle vuokramaalle valmistui yhdeksänreikäinen kenttä.

”Kenttä on itselleni kuin oma lapsi, joka on nyt 22 vuotta myöhemmin aika päästää maailmalle. Samalla tunnen tyytyväisyyttä, että golf on osaltaan saanut tämän kylän syttymään eloon. Seurassa on 700 jäsentä, ja kentällä hyvä käyttöaste. Päättyneellä kaudella täällä pelattiin 14 000 yhdeksän reiän kierrosta.”

Kentän lähellä asuva Lampinen kertoo olevansa jatkossakin valmis antamaan taustatukea Kuortane Golfin toimintaan, ”sikäli jos sitä tarvitaan”, mutta lähinnä pehtoorin roolissa. Seuratoiminnassa Lampista tuskin nähdään, sillä hän on viettänyt talvensa jo 15 vuoden ajan Thaimaassa.

Kuortane Golf äänestettiin Golflehden vuoden 2019 Kenttärankingissa Suomen toiseksi viihtyisämmäksi golfkentäksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje