Kytäjän viheriöprojekti viivästyy: “Todennäköisesti hanke toteutuu vielä tänä kesänä”  - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kytäjän viheriöprojekti viivästyy: “Todennäköisesti hanke toteutuu vielä tänä kesänä” 

Vuonna 2003 avattu South East -kenttä saanee uudet viheriönsä vasta heinä-elokuun vaihteessa.

Naisten henkilökohtaiset EM-kilpailut näyttäisivät siirtyvän golfkeskuksen toiselle kentälle.

Huhtikuussa alkavaksi suunniteltu Kytäjä Golfin South East -kentän viheriöiden uudistustyö viivästyy vallitsevan pandemian vuoksi ainakin jonkin verran. Tämänhetkisten tietojen perusteella on kuitenkin todennäköistä, että projekti saadaan toteutettua vielä kesän 2020 aikana.

”Olemme olleet säännöllisesti yhteydessä Espanjaan viheriöt toimittavaan Novogreeniin ja selvitämme koko ajan yhdessä huolintaliikkeiden kanssa, mikä on näkymä rahtien liikkumisesta Euroopassa”, totesi kenttäyhtiön toimitusjohtaja Jukka Koivu.

Alkuperäinen suunnitelma, jonka mukaan espanjalainen viheriöiden asennusryhmä olisi saapunut Suomeen toukokuussa, ei tule toteutumaan.

Kenttämestari Antti Koskela sanoi, että siirtonurmen asennus onnistuu tarvittaessa myös Kytäjän oman kenttähenkilökunnan toimesta. Mikäli viheriöiden kuljetus Espanjasta Suomeen järjestyy, on Koskela luottavainen, että siirtonurmi voidaan ilman suurempaa riskiä asentaa vielä heinä-elokuun vaihteessa.

“Tilanne siis elää koko ajan, ja tutkimme tarkkaan kaikkia eri vaihtoehtoja. Tiedotamme asiasta lisää heti, kun suunnitelmat ja aikataulut ovat tarkentuneet”, Koivu täydensi.

Viheriöprojektissa konsulttina toimiva Hirsala Golfin kenttämestari Janne Lehto tapasi viheriöt toimittavan Novogreenin edustajia helmikuussa kentänhoidon kansainvälisessä suurtapahtumassa Englannin Harrogatessa.

”Kytäjän viheriöistä vastaava Jaime Linares vakuutti, että kaikki on mennyt hyvin talven aikana. Samanlaista talvitarkkailua siellä tehdään päivittäin kuin kotimaan kentilläkin”, Lehto kertoi tuolloin.

Novogreen on toimittanut nurmea muun muassa Euroopan tunnetuimpiin golfkeskuksiin lukeutuvien Valderraman ja PGA Catalunyan kentille sekä Real Madridin jalkapallostadionille Santiago Bernabéulle.

Espanjasta tuodaan Suomeen 14 rekka-autollista siirtonurmea, jolla korvataan kaikkiaan 15 000 neliötä viheriöalueita.

Kytäjällä päädyttiin korvaamaan South East -kentän viheriöt siirtonurmella, koska aiemmin käytetyn nurmilaadun saatavuus oli heikko. Uuden heinälajin hoidettavuus vastaa kenttämestari Koskelan mukaan myös paremmin kentän ominaisuuksiin ja toivottuun hoitotasoon.

Kytäjällä pelataan naisamatöörien henkilökohtaiset EM-kilpailut heinäkuun 22.-25. päivänä. Tämä merkinnee käytännössä sitä, että arvoturnaus siirtyy South East -kentältä golfkeskuksen North West -kentälle. South Eastin uusille viheriöille oli alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus päästä pelaamaan heinäkuun alussa.

Kytäjän osakkaat hyväksyivät uudistusprojektin viime marraskuussa pidetyssä ylimääräisessä yhtiökokouksessa. 350 000 euroa maksava viheriöiden kunnostustyö on yksi alkavan kauden merkittävimpiä golfkenttäinvestointeja maassamme.

Lähde: tiedote, Kytäjä Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje