18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kytäjälle tunnustusta World Golf Awardseissa – maailman parhaan uuden kentän palkinto Vietnamiin

Kytäjä Golfin South East -kenttä palkittiin neljännen kerran World Golf Awardseissa.

Gaalan ehdokkaille annettiin tänä vuonna ennätysmäärä ääniä.

Kytäjän South East -kenttä valittiin viime viikolla Suomen parhaaksi golfkentäksi vuonna 2020 kansainvälisen World Golf Awardsien palkintogaalassa. Dubaissa järjestetyssä tapahtumassa palkittiin golfmaailman parhaita toimijoita ja palveluita. South Eastin valinta kotimaan parhaaksi kentäksi oli toinen peräkkäinen ja kaikkiaan neljäs. Muut ykköstilat ovat tulleet vuosina 2015 ja 2017.

Kytäjä Golfin kenttämestari Antti Koskela vastaanotti tiedon Suomen parhaan kentän palkinnosta tyytyväisenä.

“South Eastilla tehtiin alkukaudesta laaja viheriöremontti ja kenttä avattiin vasta heinäkuussa. Uskon että äänestystulos kertoo osaltaan, että loppukesästä Kytäjällä pelanneet ovat olleet tyytyväisiä uusiin viheriöihin”, Koskela toteaa.

“Palkinnot ovat tärkeitä golfalalla. Tärkeämpää on kuitenkin kehittää kenttää ja parantaa olosuhteita koko ajan, jotta pelaajat ovat tyytyväisiä pelikokemukseensa Kytäjällä”, Koskela jatkaa.

Kytäjä Golf sai viime viikolla myös toisen kansainvälisen tunnustuksen, kun brittimedia Golf World nosti sen 2020 Top 100 Resorts in Continental Europe -rankingissa sijalle 91. Linna Golf oli samalla listalla parhaana kotimaisena kenttänä 60:s.

World Golf Awardsit jaettiin nyt seitsemännen kerran. Palkintojen saaja määräytyy keväällä julkistettujen ehdokkaiden kesken käytävän yleisöäänestyksen perusteella. Ehdokkaat kokosivat tänä vuonna ennätysmäärän ääniä.

”Runsas äänimäärä osoittaa, että kiinnostus golfmatkailua kohtaan on suurempi kuin koskaan. Tämä lupailee alalle hyvää tulevaisuutta, kun globaali elpyminen pääsee vauhtiin”, World Golf Awardsien toimitusjohtaja Chris Frost arvioi.

Muita vuoden 2020 World Golf Awards -gaalassa palkittuja

Paras kenttä: Augusta Golf Club, Yhdysvallat
Paras golfkohde: Australia
Paras golfhotelli: Belfry, Englanti
Paras uusi kenttä: Hoiana Shores Golf Club, Vietnam
Paras kenttäsuunnittelija: Jose Maria Olazabal
Euroopan paras kenttä: PGA National Czech Republic, Tšekki
Euroopan paras golfkohde: The Carriage House at Adare Manor, Irlanti
Ympäristöystävällisin golfkenttä: Sentosa Golf Club, Singapore

Vietnam tullut vauhdilla golfturismin apajille

Vietnam on noussut viime vuosina Aasian vetovoimaisimpien matkakohteiden joukkoon. Syystäkin. Kyseessä on paitsi monipuolinen matkakohde maantieteeltään ja kulttuuriltaan, myös hyvin edullinen maa matkustaa.

Pinta-alaltaan Suomen kokoisessa maassa on jo kymmeniä golfkenttiä, ja Vietnam haluaa yhä suuremman osan Aasiaan suuntautuvasta golfturismista. Siitä on muun muassa osoituksena World Golf Awardseissa vuoden 2020 parhaana uutena kenttänä palkittu Hoiana Shores Golf Club.

Robert Trent Jones II:n Keski-Vietnamin dyynimaisemaan suunnittelema kenttä on rakennettu puuttomaan rantamaisemaan, jossa viisi väylää on suorassa kosketuksessa Itä-Kiinan meren kanssa. Suunnittelija itse pitää osana Hoiana Integrated Resortia olevaa kenttää yhtenä uransa parhaista luomuksista.

”Tunnen, että olemme luoneet jotain erityistä. Uskon tämän kentän toimivan tulevaisuudessa golfin maamerkkinä Aasian ja Tyynenmeren alueella”, Hoiana Shores Golf Clubin toimitusjohtaja Ben Styles sanoi.

Kentästä kahdeksan kilometrin päässä sijaitsee Lyhtyjen kaupungiksi kutsuttu Hoi An, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje