16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kunta hyvittää Hattula Golfille maavuokria vetkuteltuaan rangen rakennusluvan kanssa

Hattula kentän driving rangen rakentamisesta kehkeytyi melkoinen soppa. Kuva: Lassi Pekka Tilander

Kentän omistaja Reijo Riihimäki on tehnyt tutkintapyynnön kunnan kahden entisen virkamiehen toimista.

Hattulan Golfin rangen rakentamiseen liittyvät kuviot ovat vuosien varrella saaneet farssin piirteitä. Tapaus sai alkunsa, kun Hattulan kunta ei hyväksynyt Hattula Golfissa osittain aloitettuja rangen rakennustöitä ja suunnitelmia vuonna 2019.

Edellisenä vuonna jätetty lupahakemus koski katerakenteeksi aiottuja käytettyjä jalkapallokentän tekonurmimattoja, joiden sisältämän kumirouheen leviämisestä ympäristöön kannettiin huolta.

Kunta teki lopulta itseoikaisupäätöksen asiassa ja lupa tekonurmen käyttöön heltisi yli kolmen vuoden kuluttua toimenpidelupahakemuksen jättämisestä. Kentän uusi range valmistui keväällä 2021.

”Siinä kumirouhematossa ei ollut ongelmaa. Samanlaista mattoa käytetään hiihtoladun pohjana Rovaniemellä. Kyselin Rovaniemen kaupungilta, kuka heille on myöntänyt luvan maton käyttöön. Lupaa ei kuulemma tarvittu, vaikka ladut ovat pohjavesialueella”, Riihimäki sanoo.

Hattulan Golfin ja sitä pyörittävän Hattulan Golfkeidas oy:n taustahahmo Reijo Riihimäki ei kohteluunsa tapauksessa tyytynyt. Hän kanteli joulukuussa 2020 viivytyksestä eduskunnan oikeusasiamiehelle. Loppuvuodesta 2021 apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin katsoi kunnan toimineen hallintolain vastaisesti.

Nyt Hattulan kunta on ilmoittanut Sakslinin päätökseen perustuen tulevansa Riihimäkeä vastaan vuoden vuokrahyvityksellä rangen maa-alasta. Asia oli käsiteltävänä viime tiistaina pidetyssä kunnanhallituksen kokouksessa.

”En oikeastaan ymmärrä koko hyvitystä. Meillä on ostosopimus rangen maa-alasta. Olemme maksaneet siitä vuokraa ja vuokrat vähennetään kauppahinnasta. Meille hyvitetään 11 000 euroa ja rangeen on mennyt 386 000 euroa, niin eihän se paljon kiinnosta”, Riihimäki toteaa.

Mutta tämä entinen kuvio on selvitettävä – että kuka maksaa ja mitä.

Hän kertoo tehneensä tutkintapyynnön kunnan entisistä rakennustarkastajasta ja teknisestä johtajasta sekä Hämeenlinnan kaupungin ympäristötarkastajasta ja ympäristöasiantuntijasta. Rakennustarkastaja ja tekninen johtaja irtisanottiin viroistaan muista syistä reilut kaksi vuotta sitten.

”Olemme kärsineet virkamiesten perusteettoman viivyttelyn vuoksi isot tappiot liiketoiminnan tuotoissa.”

Riihimäki sanoo nykyisen yhteistyön Hattulan kunnan kanssa toimivan hyvin.

”Luvat ovat kunnossa ja asiat sujuvat tällä hetkellä kunnan kanssa. Mutta tämä entinen kuvio on selvitettävä – että kuka maksaa ja mitä. Asia on poliisitutkinnassa ja tietojeni mukaan menossa eteenpäin. Muutaman viikon kuluttua pitäisi kuulua lisää”, Riihimäki kertoo.

Reijo Riihimäki omistaa Hattulan kentän lisäksi Paltamon ja Kajaanin golfkentät.

Lähde: Hämeen Sanomat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje