Kumpareille kyytiä – Kymen Golfissa parannetaan kentän pelattavuutta - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kumpareille kyytiä – Kymen Golfissa parannetaan kentän pelattavuutta

Kymen Golfin kentän ykkösväylällä näytti alkuviikosta näin rujolta. Kuva: Kymen Golf

Räjäytykset jatkuvat Mussalossa ensi viikolla.

Yksi golfkentän tärkeimmistä ominaisuuksista on johdonmukainen ja miellyttävä pelattavuus. Kukapa meistä haluaisikaan pelata kentällä, joka rankaisee golfaria kohtuuttomalla tavalla − ainakaan heti ensimmäisellä reiällä.

Pelattavuuden parantaminen olikin keskiössä, kun Kymen Golfissa päätettiin ryhtyä kentän ykkösväylän suhteen konkreettisiin toimenpiteisiin. Noin 50 metrin päässä viheriöstä sijannut iso kumpare ja sen kyljessä ollut hiekkaeste hävitettiin, jotta yhä useampi pelaaja voisi saada kierrokselleen positiivisen lähtölaukauksen.

”Ykkönen on lyhyt ja yksinkertainen par-nelonen, mutta viheriön edustalla oleva kumpare on merkinnyt lähestymisessä sokkolyöntiä. Se on tuonut peliin omat haasteensa etenkin naisille. Kumpareen vieressä ollut bunkkeri ja vasemmanpuoleinen paksu karheikko eivät ole yhtään helpottaneet asiaa”, Kymen Golfin toimitusjohtaja Tommi Nousiainen sanoi.

Mussalossa ryhdyttiin väylän muutostöihin viime viikon perjantaina ja maanantaina oli vuorossa kummun alta paljastuneen kallion räjäytystyöt. Ykkösen projektin karkeampi vaihe saatiin torstaina päätökseen ja loppusilauksesta tulee vastaamaan Kymen Golfin omat kentänhoitajat.

”Kumpareen poistuttua saamme nyt paremmin näkyviin myös taustalla olevaa merimaisemaa. Sekin lisää osaltaan kentänkäyttäjien kokonaisnautintoa.”

”Joidenkin mielestä rahalle olisi voinut olla parempiakin käyttökohteita. Itse kuitenkin pidin ykkös- ja viitosväylän muutostöitä tässä vaiheessa erityisen tarpeellisena”, Tommi Nousiainen sanoi.

Väylämuutokset eivät ole jäämässä tähän, sillä myös viidennellä reiällä (par 5) samanlaisen etäisyyden päässä viheriöstä oleva kumpare saa lähteä ensi viikolla. Kookas kumpu on estänyt viitosellakin näkyvyyden lipulle, mutta vähintään yhtä tärkeitä ovat kentänhoidolliset intressit. Liian jyrkkää rinnettä on ollut vaikea hoitaa millä tahansa koneella.

”Viheriön edustalla olevaan bunkkeriin emme kuitenkaan kajoa. Sen tehtävänä on jatkossakin tuottaa pitkälyöntisille, viheriötä kahdella tavoitteleville pientä pohdintaa”, Nousiainen sanoi.

Ykkösväylän projekti jatkuu ensi syksynä, jolloin edessä on viheriön uusiminen. Ongelmana on sulamisvedet, jotka eivät pääse virtaamaan griiniltä kunnolla pois. Kylmä vesi on tappanut nurmen jäätä tehokkaammin, joten ongelmia on riittänyt keväästä toiseen. Myös suuret kummut ovat syöneet reiän paikkoja, ja huonompina keväinä vähäiset hyvät reiän paikat ovat olleet heikoimmassa kunnossa.

”Meille on tulossa enemmänkin viheriöremontteja pitkän tähtäimen suunnitelmissa. Kenttä on 30 vuotta vanha, ja se alkaa vähitellen vaatia toimenpiteitä. Arvioisin, että tulemme uusimaan jatkossa kaksi viheriötä vuotta kohden.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje