15.–22.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][17]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kotimaassa pelataan jo Pohjois-Pohjanmaata myöden – ja ehkä enemmän kuin vappuna koskaan

Raahentienoon kenttää on päässyt kiertämään viime viikon torstaista lähtien. Kuva: Raahentienoon Golf/Facebook

Lukuisat piknikit ja muut vappuperinteet vaihtuvat nyt monen kohdalla golfkierrokseen.  

Vappu on lähellä, ja eteläisessä Suomessa monet viettävät sitä golfin merkeissä – tänä vuonna kenties aktiivisemmin kuin koskaan, sillä kaikenlaiset kokoontumiset ja tilaisuudet on pandemian vuoksi kielletty.

Sama koskee joillakin kentillä ja klubeilla perinteisesti kilisteltäviä vappumaljoja kapteenien suorittamine kauden avauslyönteineen.

Leuto ja lumeton talvi kiihdytti Etelä-Suomen golfkenttien avaamista pääsiäisen tienoolla, ja kausi on ollut varhaisimmilla avaajilla pian kuukauden verran käynnissä.

Entä sitten hieman pohjoisempana? Kenttiä näyttäisi olevan nyt auki ennätyksellisen runsaasti huhtikuun puolella. Pohjanmaan rannikkoa tarkastellen pelaamaan pääsee muun muassa Kalajoki Golfissa ja Siikajoella sijaitsevassa Raahentienoon Golfissa, joka on tällä hetkellä Suomen pohjoisin avoinna oleva kenttä. Alkuviikolla Siikajoen kenttä oli yöllisen lumisateen ja pakkasen takia suljettuna, mutta väylille oli tarkoitus päästä taas keskiviikkona puolenpäivän aikaan.

Oulun seudulla on vielä paikoin talven lumikertymää, mutta enää vajaat kymmenen senttiä, joten kauden alku lähestyy sielläkin. Vähän pohjoisempana talvi pitää selvästi lujemmin otteessaan, sillä esimerkiksi Rovaniemellä lunta on vajaat 70 senttiä ja Kuusamossa kymmenkunta senttiä enemmän.

Kohti Keski-Suomea edetessä Jyväs-Golfissa ja Laukaan Peurunkagolfissa avaamista joudutaan tovin odottamaan, mutta aavistuksen idempänä Hankasalmen Revontuli Golfissa kausi korkataan vappuaattona. Pelaamaan pääsee myös Kartanogolfissa Joroisilla sekä Rantasalmi Golfissa.

Joillakin kentillä, kuten Imatran Golfissa, kisallaan kuitenkin GameBook-applikaation avulla.

Itä-Suomessa Joensuun Karelia Golfin par 3 -kentällä on pelattu viikon verran, mutta Höytiäisen rantamaisemissa kiertävän Kontioniemen 18-reikäisen kentän on annettava vielä hetken kuivua.

Naapurimaakunnassa Savonlinnan liepeillä olevassa Kerigolfissa isketään kauden avauslyönnin vapunpäivänä kello 12. Puolestaan Lappeenrannassa Viipurin Golfin molemmat kentät ovat auki, samoin Holiday Club Golfin kenttä Rauhassa.

Sen sijaan pitkään lakkautusuhan alla ollut Imatran Golf avasi väylänsä ja viheriönsä jo maaliskuun viimeisenä päivänä.

Etelä-Suomessa pelataan ensimmäisiä kilpailuja usein vapunpäivänä, mutta suurin osa kentistä on siirtänyt kilpailukauden avausta pandemian vuoksi kesäkuun alkuun. Joillakin kentillä, kuten Imatran Golfissa, kisallaan kuitenkin GameBook-applikaation avulla.

Seura järjestää torstaina ja perjantaina Wappukisan, jonka kilpailumuotona on pistebogey normaalilla tasoituksella. IG palkitsee kisan kolme parasta, ja kahdella väylällä etsitään tarkinta avaajaa. Menestyneet voivat hakea palkintonsa seuraavana maanantaina klubilta.

Perinteisestikin kilpaillaan, muun muassa Vihti Golfissa, jossa pelataan vapunpäivänä kahden hengen Wappu Scramble.

Vapun sää on Ilmatieteenlaitoksen ennusteiden mukaan koko maassa kolea, joskin poutainen. Yölämpötila voi käydä etelää myöden pakkasen puolella, mutta aamupäivälähtöjen pitäisi onnistua normaaliin tapaan. Viikonloppuna sää alkaa vähän lämmetä, mikä vauhdittaa ruohon kasvua.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje