Kentänhoitaja, kokki, caddiemaster, valvoja ja vara-tj – golftoimittaja menee oikeisiin töihin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kentänhoitaja, kokki, caddiemaster, valvoja ja vara-tj – golftoimittaja menee oikeisiin töihin

Golfpisteen päätoimittaja Jere Jaakkola kokeilee viikon ajan, millaista on työskennellä golfkentällä.

Kenttämestari Teemu Lehtimäen käskynjako on huomenna tiistaina klo 06:00. Siitä alkaa työviikkoni Nokia River Golfissa. Ensimmäisen päivän asusteenani ovat työhousut ja turvakengät ja toimialueenani kentänhoito. Aamu on aikainen, mutta laskeutuminen golfkentän elämään pehmeä. Niin ainakin kuvittelen. Olenhan pätevöitynyt nohevaksi viheraluepeukaloksi rintamamiestalon puutarhatontilla. Samalla tosin aavistelen kuvitelmani osoittautuvan jossain määrin harhaiseksi.

Keskiviikkona hommat lähtökohtaisesti vaikeutuvat. Silloin ravintola Bufferiin saapuu kuulemma 200 kiloa perunoita. Perunateatterista tosin vielä selvinnen, mutta ravintola on minulle työpaikkana tyystin vieras. Tähän asti olen ollut aina sämpylävitriinin toisella puolella, asiakkaana, enkä ole juurikaan pohtinut sitä, miten hetken mielenjohteesta ostamani kinkkumunaleipä on vitriiniin päätynyt. Sitä salaisuutta keskiviikon työrupeama ravintoloitsija Miikka Lindqvistin miehistössä ainakin osittain avannee.

Torstaista tulee vaikea. Silloin koittaa päiväni meteorologina – eli caddiemasterina. Ennen pelaajien virtaa pitäisi ottaa haltuun ainakin osa asiakaspalvelun tietojärjestelmistä ja golfkentän yleistiskin perustehtävistä, jos siis aion olla roolissani edes auttavasti uskottava. Aion kyllä yrittää. Koen selviytyväni päivästä voittajana, jos pystyn hoitamaan edes yhden ajanvarauksen tai kasvokkaisen palvelutilanteen alan ammattilaisten apuun turvautumatta.

Perjantaina minun on aika ottaa roolia. Vietän päivän Nokia River Golfin toimitusjohtaja Kimmo Siraisen kanssa – varatoimitusjohtajana, jos saan itse itseni tittelöidä. Silloin pöydälle tuodaan ehkä Riverin tulevaisuuden ratkaisevat suuret päätökset – tai sitten uppoudumme kenttäyhteisön johtamisen arkipäiväisempiin asioihin.

”Meiltä golftoimialalla työskenteleviltä kysytään edelleen, että onko se oikeaa työtä? Että mitä teemme talvella? Hienoa, että nyt tehdään golfkentän työn arkea näkyväksi”, Kimmo sanoo, yhtä innostuneena isännän roolistaan kuin omista vastaavista ekskursioistaan muille kentille.

Viikon huipennus koittaa lopulta lauantaina. Silloin tehtäväni on ajella golfautolla pitkin Riverin väyliä ja huolehtia siitä, että peli kentällä etenee. Pitäisiköhän minun olla roolissani ”seriffi”, kuten golfautoissa ennen luki, vai ”players assistant”, joka on lähempänä nykyistä kenttävalvojien koulukuntaa? Millaisiin keinoihin turvaudun, jos jokin ryhmä ruuhkauttaa koko kentän? Valvojan tehtävän voi helposti kuvitella viisikosta helpoimmaksi, mutta mahtaako kyseessä sittenkin olla hyvin hoidettuna viikon visaisin homma?

Varsinaisten oikeiden töideni ohella koitan tehdä päivittäin myös leipätyötäni, toimittajan hommia. Laajemmat reportaasijutut julkaistaan myöhemmin Golfpiste.com:ssa ja kesäkuun Golflehdessä, mutta päivittäin viikkoani voi seurata eri some-kanavilla.

Ota seurantaan ainakin Golfpisteen Instagram-tili, @golfpiste, johon teen päivittäin visuaalisia sisältöjä sekä tarinoiden että julkaisujen puolelle, sekä henkilökohtainen Twitter-tilini @jerej, jossa yritän muotoilla viikon tunnelmia sanoin ja kirjaimin.

Ja jos olet aikeissa pelata River Golfissa loppuviikon aikana, noudata seuraavia päiväkohtaisia ohjeita:

Tiistaina: Huuda forea tyrät rytkyen, kun kuulasi alkaa kaartaa kohti kentänhoitajaa.
Keskiviikkona: Ota kaiken varalta myös omat eväät mukaan…
Torstaina: Vältä erikoistilanteita asiakaspalvelussa.
Perjantaina: Jos sinulla on erityistä asiaa toimitusjohtajalle, reitti hänen juttusilleen kulkee poikkeuksellisesti varatoimitusjohtajan kautta.
Lauantaina: Varaa bägiisi riittävä määrä lahjuksia oman tai ryhmäsi jäsenen hitaan pelin ja sen havaitsevan valvojan varalta.

Lue seuraavaksi: Nokia River Golf nostattaa mestistunnelmaa kekseliäällä shootoutilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje