26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Jos masokistinen tasonmittaus kiinnostaa, Ruotsin huippukentällä se on nyt mahdollista

Taitavat golfarit voivat kokea pitkän turnauskentän vaativuuden Barsebäckin Ocean Coursella. Kuva: Getty Images

Barsebäckissä avattiin taaimmaiset lyöntipaikat myös vieraspelaajille.

Etelä-Ruotsissa Malmön seudulla sijaitseva Barsebäck on valikoitunut 1990-luvulta lähtien 15 pääkiertueen turnauksen kentäksi – viimeksi vuonna 2017, jolloin DP World Tourin pitkälyöntisimpiin pelaajiin kuuluva Renato Paratore oli Scandinavian Mastersin ykkönen.

Barsebäckin Ocean Course on yksi Pohjoismaiden vaikeimmista kentistä ja tämän kansainvälisen huippuareenan vaativuus perustuu ennen kaikkea sen pituuteen.

Nyt Barsebäck Resort on tavoistaan poiketen päättänyt avata kentän taaimmaiset lyöntipaikat myös vieraspelaajille. Kuka tahansa ei kuitenkaan voi marssia huipputurnauksissa käytettäville lyöntipaikoille. ”Black Teeltä” saavat pelata ainoastaan ne golfarit, joiden tasoitus on vähintään 2.

”Haluamme mahdollistaa vieraillemme golfelämyksen, josta vain turnauspelaajat pääsevät normaalisti osallisiksi. Black Tee mahdollistaa autenttisen tunteen siitä, millaisissa olosuhteissa huippugolfarit pelaavat”, Barsebäckin pro Christian Härdin kertoi Svensk Golfissa.

Luvassa on masokistinen tasonmittaus, sillä Barsebäckin Ocean Coursella on kauimmaisilta tiiltä mittaa hulppeat 7009 metriä. Kentällä on seitsemän vähintään 400-metristä par-nelosta ja vain yksi par-viitonen jää niukasti alle 500 metrin.

Par-nelosilla – riippuen tuulesta – vain ani harvat voivat kaivaa lähestymisiin kaltevampaa rautaa, eikä par-viitostenkaan griinejä juuri kahdella lyönnillä tavoiteta. Myös keltaisilta lyöntipaikoilta pituutta riittää kiitettävästi, reilut 6200 metriä, joten mahdollisuuksien mukaan totuttautuminen Barsebäckiin kannattanee aloittaa ”klubitiiltä”.

Black Teeltä pelaavat saavat mukaansa kierrokselle samanlaisen tuloskortin, joita käytetään isoilla kiertueilla.

”Pointtina on nimenomaan aito kiertuekokemus, ja siihen tähtäämme tuloskorttia myöden. Emme pysty lupaamaan kenellekään ammattilaistason suorituksia, mutta jokainen voi ainakin samaistua kiertuepelaajaan”, itsekin European Tourilla pelannut Härdin sanoi.

Golfkeskuksessa toivotaan, että par 73 -kentän avaama mahdollisuus kannustaa kaikkia taitavia golfareita kokeilemaan rahkeitaan. Etenkin nuorille eteenpäin pyrkiville pelaajille Barsebäck-kokemus voi olla silmiä avaava. Se epäilemättä antaa vastauksia siihen, millaisiin uhrauksiin pelaajan on jo pelkästään fyysisestä näkökulmasta oltava valmis voidakseen tavoitella unelmiaan.

Barsebäckin Ocean Coursen greenfee-hinnat huhtikuussa:

Maanantai-torstai, 650 kruunua (n. 57 euroa)
Perjantai-sunnuntai, 800 kruunua (n. 70 euroa)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje