Jarkko Raski SHG:n toimitusjohtajaksi - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Jarkko Raski SHG:n toimitusjohtajaksi

Jarkko Raski on toiminut golfvalmentajana 13 vuoden ajan. Nyt on edessä uusi haaste SHG:n veturina.

Luukin ja Lakiston kenttiä isännöivä SHG on hakenut syksyn ajan uutta johtajaa. Hakijoita oli 25, näistä haastateltiin ”usean kierroksen” ajan viittä, joista kolme pääsi loppusuoralle. Valinta kohdistui Oulusta kotoisin olevaan merkonomiin ja golfvalmentajaan, 36-vuotiaaseen Jarkko Raskiin.

Juniorina ja vielä aikuisiälläkin Raskin päälaji oli jääkiekko, jota hän pelasi divaritasolla, viimeisenä seuranaan Mikkelin Jukurit.

”Golfin aloitin vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa, Minnesotassa. Lähdin rapakon taakse kiekkoilijana ja palasin sieltä golfarina. Golfin opettamisen aloitin 2001 Timo Rantasen assistenttina Gumbölessä. Vihdissä olen toiminut nyt yhdeksän vuoden ajan ja saanut siellä läheltä nähdä Janne Uotilan ”korkeakoulussa”, kuinka golfkenttää pyöritetään, markkinoidaan ja myydään”, Raski kertoo.

Raski käy parhaillaan Johtamisen erikoisammattitutkintoa Vierumäellä.

”Golfkentän johtamisen haasteet ovat pitkään kiinnostaneet minua, taloushallintoa olen opiskellut aiemminkin. Vihdissä opin erittäin paljon, SHG:ssa on monella tavalla toisentyyppinen ympäristö, mutta perusasiat pysyvät samoina. Haasteemme on saada lajiin lisää pelaajia ja aktivoida tietty nykyisiä”, hän jatkaa.

SHG on Suomen perinteikkäimpiä ja urheilullisesti menestyksekkäimpiä seuroja. Kasvatteihin kuuluvat mm. Markku Louhio, Mika Piltz sekä Arja Sipronen. SHG täyttää 50 vuotta kaudella 2015, jolloin Lakisto isännöi lyöntipelin SM-kisoja.

Lakiston kentän suunnittelusta ovat vastanneet kenttätoimikunnan ohjaamina Lassi-Pekka Tilander sekä Jorma Eriksson.

Lakiston kentän suunnittelusta ovat vastanneet kenttätoimikunnan ohjaamina Lassi-Pekka Tilander sekä Jorma Eriksson.

”En ole vielä ehtinyt pelata Lakistoa peruskorjauksen jälkeen. Odotukset olivat korkealla remontin myötä, käsitykseni mukaan vastaanotto on ollut erittäin positiivinen. Minulla ei vielä ole suuria omia linjauksia. Kenttäyhtiö ja seura ovat luoneet yhteisen vuoteen 2020 ulottuvan strategian jonka pohjalta lähdemme yhdessä toteuttamaan asioita”, Raski suunnittelee.

Teemu Tyry

Suur-Helsingin Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje