23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Isosaaressa tehtiin kolme hole in onea

Varuskuntasaaren golfkenttä sai kauden aikana runsaasti kiitosta vieraspelaajilta etenkin maisemistaan ja vesiesteistä.

Jo 80-luvun lopulta yksityiskäytössä ollut yhdeksänreikäinen kenttä avattiin yleiseen käyttöön kesäkuun alkupuolelle. Laivakuljetuksen Helsingin keskustasta sisältänyttä pelipakettia oli saatavilla elokuun puoliväliin maanantaisin.

Muut kuusi päivää Isosaari oli pyhitetty virkistyskäyttöön muille vieraille.

”Pelaajilta tullut palaute on ollut 100 prosenttisesti positiivista. Yleinen kommentti oli hämmästys ja ihastelu   siitä, millaisen golfhelmen Isosaari on jo 80-luvulta kätkenyt.”

Seitsemännen reiän lyöntipaikka ja viheriö ovat kentän kuvatuimpia paikkoja.

”Kentän ainutlaatuisia maisemat ja mereen rajoittuvia vesiesteet ovat jääneet pelaajien mieleen. Viheriömme olivat jo alkukaudesta hyvässä ruohossa, monien mielestä paremmassa kuin heidän omilla kentillään”, kertoo saariemäntänä toimiva Mari Impola.

”Heikot kelit vaikuttivat etenkin alkukesästä pelaajamääriin. Olimme kokonaisuuteen tyytyväisiä. Useimmat pelasivat kaksi ysiä, pitivät välillä tauon ja suuntasivat kierrosten jälkeen saunaan sekä entiselle upseerikerholle syömään.”

Kentän suunnitteluun ja rakentamiseen vahvasti osallistunut Risto Pakarinen vastaa edelleen kentänhoidosta. Hän kävi kauden aikana vastaanottamassa ja ohjeistamassa useimmat peliryhmät kertoen myös saaren ja kentän historiasta.

”Kentän syntyhistoriasta ja rakentumisesta on paljon tarinoita, jotka kiinnostavat ensikertalaista. Naisia ja naisryhmiä koko pelaajamäärästä oli jopa 45-50 prosenttia, joka oli hurja osuus”,Pakarinen luonnehtii.

Ikimuistoisia onnistumisiakin Isosaaren kentällä koettiin jo ensimmäisenä vuonna. 50-150 metrisillä par-kolmosilla tehtiin kesän aikana kolme hole in onea, jotka syntyivät reiíllä yksi, viisi ja yhdeksän. Määrää voidaan pitää varsin hyvänä kierrosmäärään suhteutettuna.

Lauantain herätettiin henkiin myös Pakarisen organisoima Isosaari Open kutsuvieraille.

”Tämä oli järjestyksessään 23:s kerta, pidimme välillä viiden vuoden tauon.”

Tasoituksettoman sarjan voitti naapurikenttä Laajasalon isäntä Petri Kiikka kahden kierroksen tuloksella 58,+4.

Kenttäennätys (50,-4) on Jyry Jussi Peltomäen nimissä.

Kentältä avautuu useita näkymiä kohden Helsingin keskustaa.

Isosaaressa on mahdollisuus järjestää omia golftilaisuuksia vielä kauden 2017 aikana erikseen räätälöityinä pelien, kuljetusten sekä ravintolapalveluiden osalta viikon kaikkina päivinä.

Seuraavana kesänä golfkentän toiminta jatkuu. Oletettavaa on, että laivakuljetukset lähtevät tuolloin liikenteen ja parkkeeraamisen kannalta helpommasta Hakaniemestä Kauppatorin sijaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje