18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Instagram-näkyvyydessä yksi klassikkokenttä on ylitse muiden

Tasainen kuin pannukakku, mutta niin kiehtova, etteivät haastajat yllä edes lähelle Old Coursen herättämää ihailua. Kuva: Getty Images.

Kymmenen Instagramissa näkyvimmän golfkentän joukkoon mahtui kenttiä kuudesta eri maasta.

Maailman parhaan golfkentän tittelistä kilpailee tasapäin tukku klassikkokenttiä. Poikkeuksetta nämä kentät ovat myös maailman tunnetuimpia. Golfsupport.com-nettikauppa ja sivusto tutki, mikä kenttä näkyy eniten Instagramissa eli kerää eniten ”tägäyksiä”. Sivuston mittarina toimi se, kuinka monta kertaa kenttä niin sanotusti hastagattiin (jatkossa tekstissä mainittiin) perjantaina 14. helmikuuta.

Tuloksissa yksi on ylitse muiden: klassikoiden klassikko, St. Andrewsin Old Course. Se keräsi yli 42 000 mainintaa, kun kakkoseksi sijoittunut Muirfield sai reilut 13 000 mainintaa. Muut kentät eivät siis tunnu kilpailevan edes samassa sarjassa Old Coursen kanssa. Kolmanneksi ylsi eeppisistä maisemistaan tunnettu Cape Kidnappers Uudessa-Seelannissa 11 300 maininnallaan.

Skottikentät dominoivat listaa keräten kolmanneksen kaikista maininnoista. Hieman yllättäen kalifornialaiskaunotar Pebble Beach jätettiin listalla neljänneksi. Selitys saattaa löytyä hintalapusta, sillä halvimmillaankin kierros siellä maksaa nelisen sataa euroa, siinä missä useimmille listan kentistä pääsee noin puolta halvemmalla.

Pienenä yllätyksenä voi pitää sitä, ettei maailman parhaaksi usein mainittu pohjoisirlantilainen Royal County Down yltänyt kymmenettä sijaa korkeammalle. Augusta National ja Oakmont ovat listalla varsin korkealla ottaen huomioon, että ne ovat yksityiskenttiä, joille ei greenfeellä pelaamaan pääse.

Listan Top 10

Old Course, St. AndrewsSkotlanti41 159
MuirfieldSkotlanti13 185
Cape KidnappersUusi-Seelanti11 305
Pebble BeachUSA8546
Bandon DunesUSA5609
Cabot CliffsKanada5494
Royal MelbourneAustralia5452
Augusta NationalUSA4427
Oakmont Country ClubUSA4271
Royal County DownPohjois-Irlanti3963

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje