Hyvinvoivan ja taloudeltaan vahvan Imatran Golfin tarina päättymässä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Hyvinvoivan ja taloudeltaan vahvan Imatran Golfin tarina päättymässä

Imatran Golf ry:n 34 vuotta kestänyt toiminta tulee tämän kauden jälkeen päätökseen.

Seura päätettiin lopettaa IG:n ylimääräisessä vuosikokouksessa.

Vuonna 1986 perustetun Imatran Golf ry:n toiminta on päätetty lakkauttaa. Asia käy ilmi Etelä-Saimaa-lehdessä olleesta artikkelista, jonka mukaan seura piti ylimääräisen vuosikokouksen torstaina.

Kokouksessa tehty uusi toimintasuunnitelma sisältää golfseuran lopettamisen, mikä tarkoittaa sitä, että IG:n toiminta ajetaan alas kuluvan vuoden aikana.

”Täytyy sanoa, että tämä on hyvin erikoista. Seuralla on lähes 700 jäsentä, talous erittäin hyvässä kunnossa ja toiminta laadukasta. En ole ikinä ollut tällaista seuraa lopettamassa. Tunnelma kokouksessa oli todella masentunut”, seuran hallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen sanoi lehdelle.

Imatran Golfin jäsenmaksu on ollut viimevuosina 149 euroa, tänä vuonna jäsenmaksua peritään aikuisilta enää kymmenen euroa ja junioreilta viisi euroa.

Seura tekee puheenjohtajansa mukaan vuodesta suunnitelmallisesti tappiollisen. Hän kertoo lehdessä, että seura tulee käyttämään tilillä olevan rahan jäsenten hyväksi siten että pelaaminen mahdollistuu IG:n nimissä vielä eri puolella Suomea.

Lopettamisen syynä on se, että seura ei voi jatkaa Suomen Golfliiton jäsenseurana ja nauttia sen jäseneduista, mikäli sillä ei ole omaa kenttää. Uuden kentän etsimiselle on vanhan kenttäsopimuksen purkamisen jälkeen yli vuoden verran aikaa, mikä ei kuitenkaan IG:n tapauksessa liene merkityksellistä.

Imatran golfkentästä on jätetty viimeisen puolen vuoden aikana useita ostotarjouksia, joita kentän maa-alueen omistava Stora Enso ei ole hyväksynyt. Kenttäyhtiön irtain omaisuus on myytävänä tänä viikonloppuna päättyvässä nettihuutokaupassa.

Lähde: Etelä-Saimaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)