Holiday Club Saimaan kenttää ei avata tänä kesänä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Holiday Club Saimaan kenttää ei avata tänä kesänä

Holiday Club Saimaan kentän 11. reikä vihersi jo viime syksynä. Kenttä avataan kokonaisuudessaan ensi vuonna.

Holiday Club Saimaan kentän suunnittelusta ja rakennusprojektista vastaa Katin Golf Oy:n toimitusjohtaja Jari Koivusalo. Mikä meni pieleen, ettei yhdeksää reikää avatakaan?

”Mikään ei oikeastaan ole mennyt pieleen, vaan teimme uudelleen arvioinnin. Rakentamistyöt ovat aikataulussa ja myös budjetissa. Heinäkuun alkuun ajateltu yhdeksän reiän avaaminen ei olisi ollut sellainen kokonaisuus, joka olisi palvellut asiakkaitamme riittävän hyvin”, toteaa Koivusalo.

Koivusalo sanoo, että kesäksi ei olisi saatu auki etu- tai takaysiä, vaan kentän yksittäisiä reikiä.

”Pelaaminen olisi tapahtunut keskellä rakennustyömaata eikä olisi palvellut pelaajia niin edustavalla tavalla, kuin halusimme. Lisäksi kentälle johtava tie ja parkkipaikka ovat vielä työn alla ja niihin saadaan asvaltti vasta loppukesästä”, luettelee Koivusalo päätöksen taustoja ja lisää vielä, että tietysti vaakakupissa painoivat myös kustannukset, jotka kentän avaaminen aiheuttanut.”

”Meillä on hyvä yhteistyö Lappeenrannan ja Imatran kenttien kanssa ja pystymme tarjoamaan golfaaville asiakkaillemme pakettiratkaisuja, jotka pitävät sisällään sekä Saimaan kylpylähotellin palvelut että pelaamisen lähikentillä. Imatralle kylpylähotellista on matkaa 15 kilometriä ja Lappeenrantaan 35 kilometriä”, selvittää Koivusalo.

Saimaa on pay&play –kenttä ja kokonaan Holiday Clubin omistuksessa. Tässä tilanteessa siitä oli hyötyä, sillä yhtiö pystyi itsenäisesti tekemään päätöksen, että kenttä avataan kokonaisuudessaan vasta ensi vuonna.

”Jos meillä olisi osakkeita ulkona sillä lupauksella, että pelaamaan pääsee heinäkuussa, tilanne olisi ollut hankalampi. Nyt tehty päätös on kentän näkökulmasta paras eli rakennustyöt voidaan tehdä rauhassa ja ensi vuonna kaikki on viimeisen päälle kunnossa”, korostaa Koivusalo.

Koivusalo luonnehtii HC Saimaan kenttää nk. Heatland-kentäksi, joka on kanervikkoa ja nummea, jossa on myös satunnaisia puita.

”Tosin siellä on myös vähän links-elementtejäkin. Kenttä on suunniteltu klubipelaajille: lähes kaikki haitat ja esteet ovat näkyvillä, pallot löytyvät, pelaaminen etenee ja siirtymät ovat lyhyitä”, kuvailee Koivusalo.

”Vaikka kentästä tulee selkeä ja pelaajaystävällinen, se tarjoaa myös haasteita. Pelaaja pistetään tiiboksissa miettimään, miten hän lähtee kutakin väylää pelaamaan. Tarjolla on aika lailla samanlaisia haasteita kuin on Katinkullassakin”, kuvailee Koivusalo.

Holiday Clubilla muitakin kenttähankkeita

Saimaan lisäksi Holiday Clubilla on muitakin kenttähankkeita rakenteilla. Himoksella työn alla on 18-reikäinen puistokenttä, joka on myös Koivusalon piirustuspöydältä.

”Se on enemmän resort-tyyppinen kokonaisuus, jossa on myös loma-asuntoja väylien varrella. Kenttä rakennetaan vanhalle peltoalueelle ja siinä on enemmän korkeuseroja kuin Saimaalla.”

Kuusamossa työn alla on Mika Lindroosin suunnittelemaa 18 reiän kenttä.

”Se tulee Tropiikin viereen todella upeaan maastoon”, kehaisee Koivusalo.

Koivusalo ei ole näissä kahdessa hankkeessa ”ajurin” paikalla. Holiday Club on kuitenkin molemmissa merkittävänä osakkaana ja ne avataan ensi vuonna.

Katinkulta on rakennusprojekteista pisimmällä. Nuas-kenttään rakennetaan kaksi kokonaan uutta reikää. Klubikenttä Tenetti ja jokamieskenttä Vuokatti saavat molemmat kolme uutta reikää.

”Lisäksi teemme muita parannustöitä eli kaikkiaan työn alla on kymmenisen reikää, jotka avataan jo tänä syksynä. Sen jälkeen meillä on 27 täysmittaista reikää ja yhdeksän reiän jokamieskenttä. Suunnitelmissa on vielä yhdeksän täysmittaista reikää, mutta niiden osalta aikatauluista on vielä liian aikaista puhua. Tällä hetkellä käynnissä on maa-alueen hankinta”, luettelee Koivusalo.

Katinkullan Nuas avataan pelaajille huomenna perjantaina.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje