Hirvihaarassa voi ottaa Holarin jälkeen Mulliganin – ja huutaa päälle vielä Fore! - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Hirvihaarassa voi ottaa Holarin jälkeen Mulliganin – ja huutaa päälle vielä Fore!

Fore ja Mulligan ovat Panimo Kiisken Hirvihaaran Golfille tekemiä artesaanioluita.

Nimikko-oluet tekevät kauppansa Hirvihaaran Golfissa Mäntsälässä.

Holari eli hole in one on jokaisen golfarin unelma. Kun pallon saa avauslyönnillä suoraan reikään, sitä on syytä juhlistaa. Perinteiseen golfetikettiin kuuluu, että holarin tekijä tarjoaa kaikille klubilla oleville tai ainakin pelikavereilleen lasin kuohuvaa, mutta Mäntsälän Hirvihaaran Golfissa perinteestä voi syystä poiketa – ja tarjota kaikille mallasjuoman.

Holari on Panimo Kiisken Hirvihaaran Golfille tekemä voimakkaasti savunmakuinen ja vahva 5,5 prosentin täysmallasolut. Suodattamaton pohjahiivaolut on kevyesti humaloitu.

”Meillä saa aina Holarin, vaikkei kentällä se onnistuisikaan”, lupaa Hirvihaaran Golfin toimitusjohtaja Ismo Piira.

Holari on tarkkaan ottaen Panimo Kiisken Vastaranta-niminen olut, josta on räätälöity Hirvihaaran Golfille oma nimikko-olut. Kyseinen olut voitti 2018 Helsinki Beer Festivalissa kultaa. Samana vuonna se sijoittui Suomen paras olut -kisassa hopealle vaalea lager -sarjassa.

”Olemme oluen ja pullatuoksuinen, matalan kynnyksen kotoinen golfkenttä.”

Holarin seuraksi panimo on tehnyt golfkentälle myös kaksi muuta artesaaniolutta, Foren ja Mulliganin.

Mulligan on kevyesti humaloitu Vienna-mallaspohjainen ale. Se on maltaisen raikas, kuparinruskea ja suodattamaton täysmallas pintahiivaolut. Vienna-mallas luo oluelle makeuden ja pehmeyden.

”Asiakkaamme ovat ottaneet ilolla vastaan Panimo Kiisken klubioluet. Ne ovat erittäin suosittuja. He ovat olleet yllättyneitä, että meillä on jopa kolme omaa olutta”, sanoo palvelupäällikkö Anne-Mari Siira.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme erilaisia makunautintoja oluiden muodossa, muutakin kuin tavanomaista hanaolutta. Nimikko-oluemme ovat edullisia pienpanimoluiksi”, hän lisää.

Itähelsinkiläiset kaverukset Janne Ahola (vas.) ja Pasi Kiiskinen perustivat panimon Mäntsälään.

Suosituin Hirvihaaran artesaanioluista on raikas, virkistävä ja pehmeä suodattamaton vehnäolut Fore, jota menee satoja pulloja kaudessa. Helposti lähestyttävä Fore napsahtaa monen golfarin makuhermoon.

Jos siis Hirvihaaran klubilla kajahtaa ilmoille raikuva Fore-huuto, ei ole syytä painaa päätä suojaan, vaan naapuripöytään on vain tulossa maltainen virvoke.

”Meillä täällä on erityisen välitön tunnelma. Juttu luistaa naapuripöytäänkin, vaikkei tuttuja entuudestaan oltaisikaan. Golfarit ovat kentällä oman mieluisan ajanvietteen parissa, joten se näkyy välittömänä ja iloisena käyttäytymisenä. Tulee mieleen Suomi-turistit ulkomailla”, Ismo Piira kuvailee.

Hän on silminnähden ylpeä klubin mutkattomasta palvelusta.

”Olemme oluen ja pullatuoksuinen, matalan kynnyksen kotoinen golfkenttä. Kaikkien on helppo tulla tänne. Meiltä saa ystävällistä, hyvää palvelua.”

Nimikko-oluilla vahvistetaan mielikuvia

Niin sanotut white label -tuotteet ovat yleistyneet panimokulttuurissa. Yritykset haluavat vahvistaa omaa brändiään nimikko-oluillaan.

”Meillä on kaksi tapaa hankkia nimikko-olut. Joko testingin avulla valitaan 11 artesaanioluen joukosta yksi tai useampi. Tai sitten tehdään aivan uniikki olut”, kertoo Panimo Kiisken perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Pasi Kiiskinen.

”Kun asiakkaan kanssa yhdessä ryhdytään panemaan maltaista makunautintoa, se on mielenkiintoinen prosessi.”

Hänen yhtiökumppaninsa panimomestari Janne Ahola jatkaa, että ensin suunnitellaan resepti, joka hiotaan, maistellaan ja hyväksi koetaan. Pilottieriä tehdään tarvittaessa useampia, kunnes tuote on kunnossa ja asiakas on tyytyväinen. Yksi pilottierä on noin 40 litraa. Lopullinen määrä on 200 tai 2 000 litraa. Pienempiä nimikko-oluteriä (200 kpl, 0,5 l) saa, kun valitsee olemassa olevasta olutvalikoimasta.

Lue seuraavaksi: Hirvihaaran Golf - Osakkuus houkuttaa taas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje