23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Helsingin kaupunki suunnittelee myyvänsä maa-alueen, jolla Luukin golfkenttä sijaitsee

Suur-Helsingin Golf perusti kentän 1960-luvun lopulla Pohjois-Espoon Luukkiin. Kuva: SHG

Jarkko Raski pitää mahdollisena, että yhtiö harkitsee jossain vaiheessa maapohjan hankkimista itselleen.

Helsingin kaupungin suunnitelmat maa-alueidensa mahdollisesta myynnistä ovat herättäneet pohdintaa Suur-Helsingin Golfissa. SHG:n kahdesta 18-reikäisestä kentästä Luukki sijaitsee Pohjois-Espoossa samannimisessä kaupunginosassa, jonka maat Helsinki omistaa.

Tänä keväänä on Länsiväylä-lehden mukaan tarkoitus tehdä päätös siitä, liitetäänkö Nuuksion kansallispuistoon useita Helsingin omistamia virkistysalueita, joihin myös Luukki kuuluu.

Suur-Helsingin Golfin toimitusjohtaja Jarkko Raski kertoo keskustelleensa tilanteesta Helsingin kaupungin edustajien kanssa.

”Käsitykseni mukaan Vihdintien itäpuolella oleva Luukin alue oltaisiin liittämässä Nuuksion kansallispuistoon, toisin kuin Vihdintien länsipuolella oleva maa-alue, jolla golfkenttä ja Luukin kartano sijaitsevat”, hän sanoo Golfpisteelle.

Helsingillä on tiettävästi pyrkimys luopua muistakin omistamistaan alueista, jotka sijaitsevat Espoon kaupungin puolella. Helsingin kaupunkiympäristön toimialan projektipäällikkö Tom Qvisen pohti Länsiväylä-lehdessä, olisiko vähäiset resurssit järkevää käyttää kaupungin rajojen sisällä olevien virkistysalueiden kehittämiseen.

Yhtiö ja osakkaat lopulta tekevät päätöksen, mihin tarjolla olevaan vaihtoehtoon päädytään.

Suur-Helsingin Golf uusi toissa vuonna Luukin kentän maapohjan vuokrasopimuksen kymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Pidempi vuokra-aika olisi vaatinut valtuustokäsittelyn, eikä SHG:lla vuonna 2021 sellaiseen olisi ollut tarvettakaan.

”Kaupungin suunnalta tullut viesti on ollut sellainen, ettei meidän tarvitse olla huolissaan. He ovat pitäneet hyvänä asiana, että aluetta kehitetään golfin ehdoilla”, Raski sanoo.

Siitä, olisiko SHG oy:llä halua ostaa maa-aluetta itselleen, ei ole vielä yhtiössä keskusteltu. Asia otettaneen kuitenkin seuraavissa yhtiökokouksissa esille.

”Yhtiö ja osakkaat lopulta tekevät päätöksen, mihin tarjolla olevaan vaihtoehtoon päädytään. Moni asia on vielä auki ja vailla vastauksia. Lisävalaisua saamme, kun tapaamme kaupungin edustajia lähiaikoina”, Raski kertoo.

Enimmäisosakemäärää nostettiin

SHG:n syysyhtiökokous päätti loppuvuodesta, että kenttäyhtiön enimmäisosakemäärä nostetaan 1400 osakkeeseen aiemmasta 1200 osakkeen enimmäismäärästä.

”Helsingin kaupungin suunnitelmat eivät ole tähän asiaan vaikuttaneet. Varsinainen syy oli se, että emme halunneet sitoa enimmäisosakemäärää 1200:aan, jolloin olisimme olleet täysin tapissa”, Jarkko Raski sanoo.

Mikäli SHG lähtisi maakaupoille, olisi isommalla osakaskunnalla joka tapauksessa enemmän ostovoimaa.

Suur-Helsingin Golfissa halutaan jatkossakin operoida 1500 pelioikeudella, jotka muodostuvat 1200 osakkeen lisäksi 300 kausipelioikeudesta, jossa on nuoriso- ja junioripelioikeuksia varten korvamerkitty 200 pelioikeutta.

”Meillä on mahdollisuus järjestää ensi syksynä 100 osakkeen anti. Jos nämä osakkeet käyvät kaupaksi, niin myymme jatkossa vain 200 nuoriso- ja junioripelioikeutta. Raja pysyy 1500 pelioikeudessa.”

Osakkeen enimmäismäärän nosto on osa SHG:n strategiaa, jolla se lähti tervehdyttämään osakemarkkinaa muutama vuosi sitten. Tuolloin yhtiö lunasti yli 100 ”pelaamatonta” osaketta, jonka lisäksi yhtiö järjesti onnistuneen 100 uuden osakkeen annin.

Tulevalle pelikaudelle Suur-Helsingin Golf on vuokrannut kaikki yhtiön pelioikeudet sekä 60–70 osaketta osakkailta. SHG:n osakkeista noin 85 prosenttia oli viime vuonna omistajiensa aktiivisessa käytössä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)