Härmä Golf laajentaa kenttäänsä - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Härmä Golf laajentaa kenttäänsä

Uudet väylät vihitään Härmässä käyttöön heinäkuun alussa.

Golfbuumi on näkynyt vahvasti myös Pohjanmaalla Ylihärmässä, jossa sijaitsee Härmä Golf. Yhdeksänreikäisellä golfkentällä on pelattu parina viime kesinä ennätyksellisen paljon ja kasvaneen suosion johdosta kenttää on päätetty laajentaa.

Aivan uutta ysiä ei sentään ruveta rakentamaan, vaan seuraavaksi tehdään kolme uutta reikää. Oikeastaan reiät ovat jo valmiina.

”Rakentaminen aloitettiin jo toissa ja väylät ovat valmiina. Viime kesä oli kuitenkin sen verran kuiva, että kylvöt eivät täysin onnistuneet. Keskenkuntoisena emme halunneet ruveta avaamaan, joten siirsimme avajaiset suosiolla tähän kesään. Näillä näkymin uudet väylät otetaan käyttöön heinäkuun alussa”, Härmä Golf & Academyn hallituksen puheenjohtaja Erkki Rintala kertoo.

Kymmenisen vuotta sitten golf heräsi sen suurimpaan haasteeseen, ajankäyttöön. Samalla aktivoitiin keskustelu 12-reikäisistä golfkentistä. Moni on sitä mieltä, että jos laji nyt keksittäisiin uudelleen, ei kentästä takuulla tehtäisi 18, vaan korkeintaan 12-reikäisiä. Silti 12-reikäinen golfkenttä on edelleen melkoinen harvinaisuus. Viimevuosina Yhdysvalloissa on avattu muutamia 12-reikäsiä kenttiä ja Ruotsissakin niitä jokunen on.

”Käsityksemme mukaan tämä taitaa olla ensimmäinen 12-väyläinen kenttä Suomessa. Kenttä on tasoituskelpoinen ja pelata voi 12 tai 18 reikää, eli osa väylistä kierretään sitten toiseen kertaan. Ysin jälkeen moni haluaa pelata vielä muutaman väylän, mutta koko kierrokseen ei riitä aikaa tai tarmoa”, Rintala kertoo.

”Meillä on kentällä tosi lyhyet siirtymät ja kenttä rullaa siksi mukavasti. Uudet väylät parantavat nykyistä reititystä entisestään”, hän lisää.

Rintalan mukaan seura on saanut viime vuosina mukavasti uusia jäseniä ja lisäväylien tarve on kasvanut vuosi vuodelta. Myös vieraspelaajia ajatellen, joita Härmä Golfissa aivan kentän vieressä sijaitsevan Härmän kylpylän ansiosta on riittänyt mukavasti, investointi puoltaa paikkaansa, sillä uudet väylät lisäävät kohteen houkuttelevuutta.

Vaikka uusia väyliä joudutaan vielä hieman odottelemaan, golfkausi on Härmässä jo avattu.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje