Golfkausi viivästyi viikkoja, mutta nyt kenttiä avataan vauhdilla - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Golfkausi viivästyi viikkoja, mutta nyt kenttiä avataan vauhdilla

Pickalassa pelataan taas. Ensi viikolla jo kaikilla kolmella kentällä. Kuva Lassi Pekka Tilander

Siuntion Pickalassa kausi käynnistyi noin kolme viikkoa keskivertoa myöhemmin.

Vielä pari, kolme viikkoa sitten näytti siltä, että vappuna ei ole montaa golfkenttää auki. Sen jälkeen kevät on vyörynyt vauhdilla, ja kenttiä avataan kiihtyvään tahtiin. Golfkausi on kuitenkin viikkokaupalla normaalista myöhässä.

”Viime vuonna avasimme 10. huhtikuuta ja se tuntui, että oltiin jo aika pitkällä. Ekana koronavuonna avasimme jo maaliskuun puolivälissä”, sanoo Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen.

Pickalassa avattiin tiistaina kaksi kenttää, Park ja Seaside. Forest-kenttä avataan Pelkosen arvion mukaan viimeistään ensi viikolla. Tavallisesti Pickalassa on päästy pelaamaan huhtikuun alussa, joten Siuntiossa kausi on noin kolme viikkoa keskiarvoa myöhässä.

Koko maassa on auki nyt parisenkymmentä kenttää, ja vappuviikonloppuna avataan taas useita kenttiä lisää. Kesäkunnossa kentät eivät kuitenkaan vielä pitkään aikaan ole.

”Pitkä talvi näkyy. Toisen kenttämestarimme mukaan talvi on ollut vaikein 28 vuoteen. Vertailukohtaa voi hakea keväästä 2006 ja ehkä pidemmältä keväästä 1994”, Pelkonen sanoo.

Pickalassa ruohoa on monin paikoin kuollut, ja edessä ovat kevätkylvöt.

”Jos tykkää nopeista griineistä, niin tervetuloa pelaamaan Parkia”, Pelkonen naurahtaa.

Golfareiden intoa kenttien kevätkunto ei kuitenkaan näytä laimentavan. Pickalan kahdelle kentälle tehtiin tiistaina lähes 350 ajanvarausta ja tunnelma avauspäivänä oli innostava.

”Onhan se hieno päivä. Kyllähän tämä on pitkä kevät ollut. Ihmiset tämän homman tekevät ja tuovat energiaa, joten kyllähän tämä on raikas tuulahdus myös työntekijöille, kun saadaan kentät auki ja pelaajat pelaamaan. Sitä vartenhan me täällä töissä olemme.”

Kuuntele Golfpiste Podcastin koko jakso alta.

Golfpiste Podcast · #161 – Kenttiä avataan nyt vauhdilla – viikon DP World Tour kisa on kuin räätälöity Mikko Korhoselle
Lue seuraavaksi: Kevät edistyy kohisten, useita kenttiä aukeaa tällä viikolla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje