5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Espoon Golfseura etsii uusia toimintamalleja

EGS:n kentän on suunnittellut Jan Sederholm. Viheriöiden uudistus on Lassi Pekka Tilanderin käsialaa. (Kuva Espoon Golfseura)

EGS:N (Espoon Golfseura) jäsenyys oli 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä kovassa huudossa. Jonossa oli parhaimmillaan noin 2000 hakijaa. Viimeisten vuosien aikana markkinatilanne on muuttunut varsin radikaalisti ja jono hävinnyt kokonaan.

EGS:n kentän on suunnittellut Jan Sederholm. Viheriöiden uudistus on Lassi Pekka Tilanderin käsialaa. (Kuva Espoon Golfseura)Espoo Golfin jäsenkunnan ikääntyminen ja muiden kenttien markkinointitoimenpiteet käänsivät jäsenmäärän laskuun. Muutamana peräkkäisenä vuonna kentän kunto arvioitiin huonoksi, joka vähensi omien jäsenten sitoutuneisuutta sekä vieraspelaamisen määrää.

Pitkään toiminnanjohtajana vaikuttaneen Kari Kiviharjun jäätyä eläkkeelle hänen tilalleen valittiin koulumaailmassa opettajana uraa, golfvalmennusta ja matkapalveluja tuottanut Maitta KotaniemiRauramo jonka pesti jäi kahden kauden mittaiseksi.

Markkinatilanne ajoi uudistuksiin

EGS on reagoinut kysynnän hiipumiseen alalla yleistyneellä tuotteistuksen uudistamisella etenkin jäsenyyden osalta. Seura on ottanut kausijäseniä ja madaltanut tarjouspohjaisesti varsinaisten jäsenten liittymismaksun kolmasosaan aiemmasta.

Seura näytti kauden 2014 jälkeen ovea valmentajina pitkään toimineille Harri Minkkiselle sekä Jenni Kuosalle. Sveitsissä viimeksi toiminut Timo Karvinen vastaa Espoo Golfakatemian palveluista.

Kentänhoidon osalta EGS päätti keväällä 2015 ulkoistaa palvelunsa Kivipalvelu Lepistö & Karppi tuotettavaksi. Seuran palveluksessa ollut kentänhoitohenkilökunta siirtyi vanhoina työntekijöinä yhtiön leipiin.

Uudistukset jatkuvat

Kimmo Karvinen johtaa EGS:n toimintaa kapteenin luottamustoimensa ohella. Kuva Thaimaasta.

Kimmo Karvinen johtaa EGS:n toimintaa kapteenin luottamustoimensa ohella. Kuva Thaimaasta.

Kahden viimeisen kauden aikana kentän kunto on ollut aiempaa parempi. Vt. toiminnanjohtaja Kimmo Karvinen näkee valonpilkahduksia myös mitattavissa luvuissa.

”Kierrosmäärä (28 500) on huonosta alkukesästä huolimatta hieman korkeampi kuin edellisvuonna. Jäsenmäärä on suurin piirtein ennallaan. Timo Karvisen tuoma boosti omien jäsenten itsensä kehittämiseen on tärkeä palanen strategiaamme. Asiakaspalaute Pelaaja ensin -palvelun kautta on antanut meille hyviä arvosanoja, sekä näkemystä siihen, miten toimintaa voisi edelleen kehittää”, hän määrittää.

Eläkkeellä oleva Karvinen on taustaltaan markkinoinnin ja liikkeenjohdon ammattilainen. EGS:n avuksi hän on lupautunut puolipäiväisenä työntekijänä vuoden ajaksi.

”Seuran kehittämistyö jatkuu ja nyt olen suunnittelutyön lisäksi operatiivisestikin mukana. Tarkoitus on tietysti kehittää palveluita, samalla hakea kustannustehokkutta koko organisaatioon”, viimeisten vuosien aikana keskimäärin 150 kierrosta vuosittain pelannut Karvinen jatkaa.

”Tällä kaudella kierrosmäärä jäänee alle sadan. Olen kapteenin roolissa pyrkinyt isolla pieteetillä kehittämään seuratoimintaa ja yhteisöllisyyttä”, hän jatkaa.

EGS:n hallituksen puheenjohtaja, aiemmin Alkon pääjohtajana toiminut Jaakko Uotila määritti Karvisen nimityksen yhteydessä seuran sivuilla tavoitteet seuraavasti:

”Maitan ratkaisu käynnistää prosessin, jonka tavoitteena on löytää perinteisestä poikkeava seuratoimintamallista poikkeava, tätä päivää palveleva tapa toimia.”

Karvinen konkretisoi puheenjohtajan visioita viitaten mm. toiminnanjohtajan toimenkuvaan liittyen.

”Harkitsemme kaikenlaisia vaihtoehtoja. HGK:n malli, jossa mennään toimikuntavetoisesti ilman toiminnanjohtajaa, on myös harkinnassa”, hän puntaroi.

Kotaniemi-Rauramon erolla ja naapurikentän, Gumböle Golfin tuoreella toimitusjohtajanimityksellä ei osapuolten mukaan ole mitään tekemistä toistensa kanssa. HGK:n toiminnanjohtajana kolme vuotta toiminut Markku Ignatius aloittaa Gumbölessa marraskuun alussa.

Espoolaiskenttien hoidosta vastaa sama yritys, samoin ravintolapalvelut tulevat samalta yrittäjältä.

”Meillä on hyvä yhteistyö Gumbölen kanssa. Ehdottomasti tulemme keskusteleman myös Ignatiuksen ja Gumbölen johdon kanssa tavoista, joilla voisimme tälläkin saralla hakea synergiaa”, Karvinen muotoilee.

<a href=Matilda Castren on EGS:n ykköspelaaja. Kuva Vesa Koivunen" src="/wp-content/uploads/2015/10/15070813175555.jpg">

Matilda Castren on EGS:n ykköspelaaja. Kuva Vesa Koivunen

EGS:n kenttä on pakkasvarauksella avoinna myös viikonloppuna ja seuraavalla viikolla.

”Ympärivuotiseksi tämä toiminta menee. Toivottavasti kelejä riittää pidempäänkin ulkoilua varten. EGS:n talviryhmät aloittavat sisäharjoittelun marraskuun alussa”, seuran syyskokouksessa kehittämissuunnitelmia esittelevä Kimmo Karvinen lopettaa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)