Ennätykset paukkuvat – ei kuukautta ilman golfia kotimaan kentillä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Ennätykset paukkuvat – ei kuukautta ilman golfia kotimaan kentillä

Rönnäsin golfkeskuksen kahdella kentällä kävi tiistaina yhteensä 30 pelaajaa. Kuva: Sea Golf Rönnäs

Lämmennyt sää sai muutamat kentät avaamaan jälleen väylänsä ja viheriönsä.

Vuosikymmenen alku on kirjoittanut kuukaudesta toiseen uskomatonta historiaa kotimaisessa golfissa. Kukapa olisikaan syyspuolen viimeisiä iltakierroksia pelatessaan arvannut, että helmikuu tulee olemaan 12. peräkkäinen kuukausi, kun palloa on lyöty Suomessa vihreällä nurmella.

Maaliskuuhun on vielä matkaa 2,5 viikkoa, mutta poikkeuksellisen lämpimissä merkeissä edenneen talven myötä on odotettavissa, että myös vuoden kolmannen kuukauden puitteisssa pääsee ainakin hetkellisesti jollekin Etelä-Suomessa sijaitsevalle kentälle.

Tämä merkitsisi varmuudella sitä, että kun varsinainen kausi 2020 alkaa lähestyä loppuaan, peräkkäisten Suomessa pelattujen kuukausien määrä alkaisi jo kakkosella.

Rannikkoseudulta parisataa kilometriä sisämaan suuntaan vallitsee perinteisempi talvi, joten näillä kulmilla on suksilla käyttöä edessä olevan hiihtolomasesongin aikaan. Muutamat etelämpänä olevat kentät voivat jo sen sijaan alkaa suunnitella hiihtoloman sijasta talven golflomaan liittyviä mainossloganeita.

Tällä hetkellä kenttiä on kesäviheriöin auki ainakin Rönnäsissä, Meri-Teijossa, Salossa ja Vihdissä, jossa tapahtumakalenteriin on merkitty helmikuulle kolme scramble-kilpailua. Vihdissä myös kaikki koululaiset pääsevät sään salliessa pelaamaan ilmaiseksi hiihtolomaviikolla.

Edellisten lisäksi talvigriineille pääsee Espoon Ringside Golfissa ja Lempäälän Hiisi-Golfissa.

Säätyyppi ei ole Ilmatieteen laitoksen mukaan muuttumassa seuraavien vuorokausien aikana. Esimerkiksi Helsingin seudun lämpötilojen ennustetaan vain nousevan viikonlopun jälkeen, joten golfin peluu näyttäisi toteutuvan joillain kentillä vähintään ensi viikon puolivälin tietämille.

Yksityiskohtaisemmat aukiolo-, viheriö-, greenfee- ja muut pelaamiseen liittyvät tiedot kannattaa tarkistaa kenttien nettisivuilta tai soittamalla paikanpäälle. Katso auki olevat kentän myös Golfpisteen kenttäoppaan avoimet kentät -palstalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje