ELY-keskus myönsi PGK:lle tuntuvan avustuksen - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

ELY-keskus myönsi PGK:lle tuntuvan avustuksen

Porin Golfkerhon uusien harjoitusalueiden suunnitelmista on vastannut Lassi Pekka Tilander. Kuva: PGK:n kotisivut

Varsinais-Suomen ELY-keskus on myöntänyt 99 000 euroa avustusta Porin Golfkerholle harjoitusalueiden uudistamiseen. Syksyllä 2013 käynnistyvät masterplanin mukaisesti harjoitusalueiden muutos- ja laajennustyöt. Harjoitusalueet tulevat jatkossa sisältämään 60-70-paikkaisen driving rangen, jossa pääsee lyömään ruoholta. Rangella on myös riittävästi pituutta eli yli 300 metriä. Rangen viereen valmistuu kuusi reikäinen par-3-lähipelikenttä ja harjoitusviheriöitä. Vanhoista väylistä jää kolmen reiän kokonaisuus harjoituskäyttöön. Näin Kalaforniassa on harjoitusalueiden valmistuttua 27 reiän kentän ohella käytössä yhdeksän reikäinen harjoituskenttä.

Harjoitusalueiden viereen tulee myös oma kuntoilualueensa, jossa on erilaisia kuntoilulaitteita. Lisäksi Kirjurinluodon puistoalueelta johtaa tulevaisuudessa Kalaforniaan opastettu ulkoilureitti. Kalafornian avoimet ulkoilu- ja golfalueet ovat jatkossa yhä merkittävämpi osa Porin kansallista kaupunkipuistoa. Uudistettavat harjoitusalueet lohkaisevat osan nykyisistä Joki-kentän väylistä pois pelistä, joten tulotien varteen rakennetut uudet väylät korvaavat näitä ensi keväästä alkaen.

Uudet ratkaisut madaltavat golfin aloituskynnystä

”Tunnelma on erittäin korkealla. Suunnitelman toteutuminen avaa täällä Porissa huimia mahdollisuuksia tutustuttaa ihmisiä peliin. Avoin yhdeksän reikäinen harjoituskenttä, jossa on kunnon reikiä, on parasta golfin markkinointia ja madaltaa aloituskynnystä”, sanoo Porin Golfkerhon toiminnanjohtaja Ville Tuovinen.

”Iso range- ja lähipelialueet ovat tietysti ihan oma lukunsa harjoittelun kannalta. Lisäksi Kalafornian golfkenttä liittyy entistä tiiviimmin Porin kansalliseen kaupunkipuistoon ja tarjoaa näin ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksia kaupunkilaisille entistä laajemmin muutenkin kuin golfin osalta.” Karelia Golf Joensuussa on saanut par-3-kenttäänsä samanlaista rahoitusta muutamia vuosia sitten kuin Porin Golfkerho.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje