7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Kenttäremontti ajoi Eerikkala Golfin ahtaalle – odottaa pääsyä yrityssaneeraukseen

Eerikkalassa haetaan tuottoja satsaamalla kentän kuntoon. Säästöjä pyritään saamaan henkilöstökuluista.

Tervossa sijaitseva Eerikkala Golf Oy on hakenut Pohjois-Savon käräjäoikeudelta pääsyä saneerausmenettelyyn.

Kenttäyhtiö investoi viime ja toissa vuonna yli miljoona euroa kentän uusimiseen ja klubitilojen parantamiseen. Hankkeen kustannukset ylittyivät selvästi johtuen kustannusten noususta sekä toisaalta alun perin kaavailtua tasokkaammasta toteutuksesta.

Yhtiö pyrki kasvattamaan liikevaihtoaan ja tulostaan saattamalla yhtiön aktiivisen toiminnan ympärivuotiseksi syksystä 2017 alkaen. Toimintaa ei kuitenkaan saatu kannattavaksi viime talven aikana, vaan toiminta oli tappiollista.

Eerikkala Golf yritti viime keväänä korjata taloudellista tilannettaan palkkaamalla yhtiölle uuden toimitusjohtajan. Operaatio ei onnistunut eikä lisätuottoja onnistuttu saamaan, minkä johdosta toimitusjohtaja vapautettiin tehtävästään syksyllä.

Eerikkala Golfin liiketoiminnasta suuri osa on yhtiön mukaan vakiintunutta eikä siten aiheuta merkittävää liiketoimintariskiä epävarmojen tuottojen osalta. Yhtiön suurin omistaja on Eerikkala Golf ry, johon kuuluu noin 1600 jäsentä.

Seura tukee osaltaan liiketoiminnan vakauttamista, ja jäsenistö on ollut aktiivisesti mukana muun muassa talkootoiminnassa.

Kenttäyhtiön kokonaisvelat ovat noin 1,35 miljoonaa euroa, ja liikevaihto joulukuussa päättyvällä tilikaudella on noin 250 000 euroa. Vakuusvelkojen ja tavallisten velkojen osuudet sekä mahdollinen velkojen leikkaus määräytyvät siinä vaiheessa, kun saneerausohjelma on vahvistettu käräjäoikeudessa.

Suurinta säästöä Eerikkala Golfissa haetaan henkilökuntakustannuksissa. Yhtiössä luovutaan ympärivuotisesta aukiolosta, ellei toimivaa konseptia löydy kannattavaan toimintaan talviajalle.

Yhtiön tavoitteena on kasvattaa jatkossa golftoiminnasta saatavia tuottoja panostaen erityisesti kentän kunnon ylläpitämiseen. Toteutettu klubi- ja kenttäinvestointi antaa Eerikkala Golfin mukaan mahdollisuuden uusien erilaisten yhteistyökuvioiden kehittämiseen.

Saneerausohjelman hyväksymistä puoltavat yhtiön suurimmat velkojat Tervon Osuuspankki ja Tervon Kehitys Oy, joiden vastuut edustavat yli 90 prosenttia yhtiön vastuista.

Eerikkala Golfista kerrotaan, että pelitoiminnot kentällä jatkuvat ensi vuonna normaaliin tapaan.

Lue myös artikkelimme kahdesta katoamisuhan alla olevasta kotimaisesta kentästä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)