15.–22.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][17]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Brittikentän erikoinen ongelma: korona-lockdown ei koske koko kenttää

Llanymynech Golf Clubin reiät 4, 5 ja 6 (vasemmassa yläkulmassa) sijaitsevat Englannissa ja loput Walesin puolella.

Rajavyöhykkeellä sijaitseva kenttä markkinoi itseään erään Suomen golfkentän kustannuksella.

Golfkentät aukeavat Englannissa keskiviikkona, mutta Walesissa ne pysyvät vielä kiinni. Llanymynech Golf Clubille se muodostaa mielenkiintoisen ongelman. Kenttä kun sijaitsee kahden maan alueella, Walesin ja Englannin rajavyöhykkeellä.

Kentän neljännen reiän draivi lyödään Walesin puolella, mutta reikä pelataan loppuun Englannissa. Viides ja kuudes reikä sijaitsevat kokonaisuudessaan Englannissa, kunnes seitsemännen reiän tiillä pelaaja toivotetaan tervetulleeksi takaisin Walesiin.

Llanymynech on ollut suljettuna Englannin korona-lockdownin alusta saakka, mutta nyt jäsenet etsivät keinoa hyödyntää kentän ”kahden maan passia”, jotta pelit voisivat keskiviikkona alkaa. Klubin mukaan asia ei kuitenkaan ole vielä ratkennut.

Pientä toivonkipinää klubille tuo se, että vaikka suurin osa kentästä sijaitsee Walesin puolella, Llanymynech kuuluu England Golfin alaisuuteen. Englannin golfin kattojärjestöön kuuluvat kentät voidaan avata keskiviikosta alkaen tiukan ohjeistuksen mukaisesti. Walesissa, Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa golfkentät pysyvät vielä toistaiseksi suljettuina.

Welshpoolin ja Shrewsburyn kaupunkien välissä, komeissa ylänkömaisemissa sijaitseva Llanymynech markkinoi itseään harhaanjohtavasti Euroopan ainoana kahden maan alueelle sijoittuvana golfkenttänä. Suomessa tiedetään hyvin, ettei se tietenkään pidä paikkansa. Torniossa sijaitsevan Meri-Lapin Golfklubin rei’istä seitsemän sijaitsee Suomessa ja yksitoista Ruotsin puolella. Torniossa lisämausteena brittikenttään verrattuna on vielä Suomen ja Ruotsin välinen tunnin aikaero.

Lähde: The Guardian

Lue seuraavaksi: Entinen Liverpool-tähti lupasi maksaa golfklubinsa työntekijöiden palkat koronakriisin ajalta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje