20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Varkaat valuttivat Vierumäki Golfissa polttoöljyä maaperään – 50 tonnia maata kuljetettiin jätteenkäsittelylaitokselle

Vierumäeltä lähti tihutyön seurauksena 50 000 kiloa polttoaineen pilaamaa maata jätteenkäsittelylaitokselle. Kuva: Jan Ruoho

”Melkoisen määrän green feetä saa myydä, että tästäkin aiheutuneet kulut on katettu”, kenttäyhtiön toimitusjohtaja Jan Ruoho sanoi.

Vierumäki Golfista kantautui viikonloppuna harmillisia uutisia kun varkaat olivat rikkoneet Cooke-kentän huoltohallin polttoainesäiliön lukon voimapihdeillä ja vieneet mukanaan 450 litraa polttoöljyä. Tämän lisäksi maahan laskettiin arviolta 20–50 litraa polttoainetta, mikä aiheutti tuntuvan ympäristövahingon.

”Kenttämestari sai puhelun tapahtuneesta sunnuntaina kello seitsemältä, ja aika pian tämän jälkeen kaivinkone saapui paikalle kaivamaan polttoöljyn tärvelemää maata”, Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho sanoi.

Myös pelastuslaitos ja poliisi kävivät sunnuntaina golfkeskuksessa kartoittamassa tilanteen, ja maanantaina huoltohallin maisemista lähti täysperävaunullinen eli 50 tonnia kaivettua maata jätteenkuljetuslaitokselle.

”Vielä tänä aamupäivänä huoltohallin pihalla oli aikamoinen polttoöljyn katku, kun ympäristösihteerin kanssa kävimme paikalla.”

Tekijöistä ei ole toistaiseksi tietoa, ja Ruoho lupaa tapauksen selvittämiseen liittyvistä vihjeistä kunnon palkkion.

”Onhan tämä kaikin puolin iso harmi ja merkittävä ympäristörikos. Satoja litroja polttoainetta lähti ja siihen päälle kaikki muu: saamme myydä melkoisen määrän green feetä, että tästäkin aiheutuneet kulut on katettu”, hän huokasi.

Vierumäki Golf aikoo rakentaa omat erilliset tilat polttoaineen säilytykselle, mikä tekee tämänkaltaisista tapauksista jatkossa vaikeampaa.

”Suunnitelmat ovat jo valmiina, enää ei puutu kuin toteutus.”

Juttua korjattu: 21.9. klo 17.16. Vierumäeltä on viety jätteenkäsittelylaitokselle 50 tonnia polttoöljyn tärvelemää maata, ei 50 000 kuutiota, kuten jutussa aiemmin mainittiin. 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)