Anna-Liisa Tilus vei kaverin kentälle - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Anna-Liisa Tilus vei kaverin kentälle

Sirkka Siiskonen, Anna-Liisa Tilus, Anna-Maarit Laurila ja Joni Painilainen löysivät hyvän yhteisen sävelen Paloheinän kierroksellaan.

Paloheinässä kehäykkösen ja Tuusulantien risteyksen pohjoispuolella käy hyvä kuhina. Varsinkin niinä päivinä, jolloin säät suosivat. Valmennuksesta vastaavan Hanna Teerijoen ja veljensä Jouko Heikuran omistama yhtiö pyörittää kenttä-,range-,ja ravintolapalveluita. Kävijöitä on päivästä riippuen 1000-2000, suurin osa näistä käy rangella, jossa lyöntipaikkoja on lähes sata.

Sesonkiaikaan Paloheinässä työllistää 25-28 henkilöä. Alkukesän heikot kelit ovat näkyneet kävijämäärissä.

”Niillehän ei mitään voi. Sateinen päivä on taloudellisesti raskas pieti meidän tapaisellemme yritykselle”, Hanna Teerijoki huokaisee.

Selkeänä trendinä hän näkee kurssilaisten määrän vähenemisen.

”Entistä enemmän saamme tehdä töitä saadaksemme aloittelijoita mukaan. Siitä huolimatta edellisvuosien määristä ollaan jäljessä. Tällä alalla saa tehdä kovasti töitä pitääkseen ihmisten mielenkiinnon yllä lajiin. Pyrimme tarjoamaan vähemmän pelanneille sytykkeitä lähteä kentälle”.

Yhtenä tällaisena tuotteena ovat Arkajalka-lähdöt.

”Monille vähän pelanneille on kynnys lähteä tuoreeltaan vieraiden ihmisten kanssa kierrokselle. Näille on tarjolla hiljaisempina aikoina oma lähtö, jonka voi varata kahdelle henkilölle. Näistä meillä on hyviä kokemuksia, olemme saaneet asiakkaiksi etenkin nuoria kaveriporukoita”, Teerijoki markkinoi.

Helena Leskinen (vas.) ja Anni Ollikainen (oik.) kuuluvat Hanna Teerijoen naisryhmään. Ryhmätunnin aiheena oli draivaaminen.

Helena Leskinen (vas.) ja Anni Ollikainen (oik.) kuuluvat Hanna Teerijoen naisryhmään. Ryhmätunnin aiheena oli draivaaminen.

Teerijoki aloitti edellisenä syksynä 28 naisen kanssa vuoden mittaisen projektin. Jäsenille on tarjottu ympärivuotista lajitreeniä, sekä muodostelmaluistelun MM-kultaa voittaneen Laura Vallin vetämiä fysiikka-, ja liikkuvuusharjoituksia.

”Tulokset ovat olleet hyviä, tällaisille projekteille on jatkossa varmasti tilausta”, Teerijoki uskoo.

Kenttä on oivassa kunnossa

Paloheinän kenttä avattiin jo 1990-luvulla, jolloin viheriöt olivat tekonurmesta. Kaudella 2013 valmistui kentän laajennus, jonka myötä Paloheinä on nostanut melkoisesti profiiliaan. Lassi-Pekka Tilanderin suunnittelema kenttä on rakennettu tasaiseen peltomaisemaan. Siitä huolimatta se on mainio kokemus kokeneemmallekin pelaajalle. Väylät ovat hyvin suuniteltuja, viheriöt kunnossa. Haastetta löytyy etenkin tuulisella säällä.

TV-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus päätti viedä ystävättärensä Sirkka Siiskosen kentälle. Paloheinä oli tähän sopiva kohde, sillä Siiskoselle pelikerta oli ensimmäinen greencardin suorittamisen jälkeen.

”Sirkka oli isossa roolissa järjestämässä synttäreitäni. Yhtenä tapana kiittää lupasin tuoda hänet kentälle”, Tilus kertoi.

Seurakseen he saivat Anna-Maarit Laurilan ja Joni Painilaisen.

”Meillä oli tosi kiva kierros. Kenttä on mainiossa kunnossa. Ryhmäkemia toimi. Golfkentällä tutustuu hyvässä kulmassa uusiin ihmisiin. Toinen toisiamme kannustaen etenimme ja selvisimme urakasta kahdessa tunnissa ja vartissa. Nyt olemme ansainneet juomat”, Tilus ilakoi nostaessaan janojuomaa pöytäseurueensa kanssa aurinkoisella terassilla.

Vastikään golfissa seniori-ikään ehtinyt Tilus on suorittanut greencardin jo seitsemän vuotta sitten.

”Pelini ovat jääneet kuluvalla kaudella vähiin. Tämä oli neljäs kerta. Mutta aina on ollut kivaa. En ota stressiä tasoituksesta tai tuloksesta”, tasoituksella 27 kiertävä Tilus jatkoi.

Tiluksen molemmat pojat, Sauli ja Leo ovat erittäin lupaavia jalkapalloilijoita. Sauli Väisänen edustaa nykyään Tukholman AIK:ta, juniori-ikäinen Leo on ikäisissään maajoukkuetasoa.

Stadin superseniorien oma kisa

Kalevi Tellqvist on toiminut Paloheinässä valmentajana jo 1990-luvun lopulta. Helsingissä syntynyt 77-vuotias veteraani aloitti golfin 1960-luvun alkupuolella, golfopetusta hän on tehnyt 80-luvun puolivälistä.

”Paloheinä on kyllä todellinen keidas golfareille. Sijainti on ylivertainen, tästä johtuen täällä näkee hyvin paljon muilla kentillä pelaavia harrastajia etenkin rangella. Liian harva kuitenkaan käy pelaamassa kenttäämme. Suosittelen lämpimästi, tämä kenttä yllättää useimmat positiivisesti”, Tellqvist lupaa.

Suomen PGA:n vanhin jäsen toivottaa 60-vuoden ikään ehtineet stadilaiset mukaan kilpailuunsa.

Suomen PGA:n vanhin jäsen toivottaa 60-vuoden ikään ehtineet stadilaiset mukaan kilpailuunsa.

Hän organisoi syyskuun 10. päiväksi (Kalevin nimipäivä) helsinkiläisille 60 vuotta täyttäneille Stadin superseniorit kisaa Paloheinään.

”Iän mukaan saa tasoitusta, myös naiset ovat tervetulleita. Parhaat srcatch-tulokset tehneetkin huomioidaan. Tähän kisaan toivotetaan erityisen lämpimästi tervetulleiksi sellaiset pelaajat, joille Paloheinä on vielä kenttänä uusi tuttavuus,” hän jatkaa.

Iän lisäksi pääsykriteerinä on se, että osallistujan on oltava kirjoilla Helsingissä.

www.paloheinagolf.fi

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)