Re: Ylisvingaamisesta eroon? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
#228914 Ilmoita asiaton viesti

El ninó kirjoitti: (12.9.2008 14:42:42)
Niin siis, jos oon oikeen tajunnut, yrittää detonum tässä painottaa tässä tota käsien krossausta tärkeenä tekijänä svingissä. Ja tuohan on ollut (ainakin jossain vaiheessa) aiemminkin mainitun Manzellan yks perusteesi…ainakin slaissin korjauksessa. Jopa siinä määrin, että slaissista kärsivän pitäis krossata niin paljon, et vasen koura kääntyy osuman jälkeen melkeen ton oikeen ’päälle’…eli ns. ’wedding-ring up’-systeemi.

Mä olen kyllä ymmärtänyt että tuolla saatossa tapahtuvalla kyynärvarsien kierrolla ei ole suoranaisesti mitään tekemistä osuman aikana tehtävän crosauksen kanssa. Biomekaniikasta johtuen nuo saaton asiat ovat vähän kuin välttämättömiä jotta maila voisi jatkaa luonnollisella radallaan. Mutta – jos saattoa ei anneta mennä oikein, se vaatii estäviä lihaskäskytyksiä, jotka helposti johtavat myös jo osumaan tullessa vääränlaisiin pidättelyihin.

Yksinkertaistettuna olen mieltänyt että crossaus-swingissä kyynärvarsia kierretään bs aikana myötäpäivään ja osuman läpi aktiivisti vastapäivään.

Tuo Manzellan slaissinpoistoajatus on mielestäni että kyynärvarsien kierto on jo bs aikana vastapäivään jolloin crossauksen tarvetta ei ole osumaan tullessa. Kulmakivi on opetella pitämään vasen ranne flattina koko ajan ja ’wedding ring up’ pitää sen myös saatossa. Ei siis anneta vasemman ranteen breikata, vaan homma hoidetaan kyynärvarsien kierrolla. Kyse voisi siis olla tavasta opetella pois vääränlaisista lapaa sulkevista lihaskäskytyksistä.