Re: Ylisvingaamisesta eroon? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#228885 Ilmoita asiaton viesti
ts

detonum kirjoitti: (10.9.2008 20:12:20)

Korkea käsinopeus ei välttämättä tarkoita korkeaa mailanpään nopeutta, jos kulmat eivät purkaudu. Mieti kuinka kovaa kädet kulkevat osuman aikana. Jos kätesi olisivat mailan lapa, tuskin hirveän pitkälle lähtisi pallo. Tietysti jos tarkkoja ollaan, lapa kulkee hieman nopeammin kuin kädet vaikka kulmat eivät purkaudu, suuremman säteen takia. Mutta ei silti hirveän kovaa.

Jos kattoo proiden swingejä, niin kyllä se mailan lapa liikkuu osuman läpi paljon nopeammin kuin kädet. Tämä johtuu siitä että vasen rannu suoristuu (uncocks) ja kiertää vastapäivään suhteessa tilaan (jonkun verran myös kehoon, mutta jos ei aloiteta taas tähän trediin rr-väittelyä). Tämän takia mailan lapa lähtee ohittamaan käsiä – ja näin mailan lapa kulkee paljon nopeampaa kuin kädet.

.

Miten sitten selität Hoganin mailanpäännopeuden, kun hän ei tuota tehnyt? Ja mistä syntyy järjestelmään tuo energia, joka saa lapaan lisää vauhtia tuosta?

Siis ihan oikeesti… kenenkään huipun rannekulmat eivät purkaudu osuma-alueella. Purkaantumista tapahtuu siihen asti geometristen lakien takia, mutta jos se ei kerta jatku osuman aikana, sillä ei voi olla pallon lentoon merkitystä. Se on huippunsa saavuttanut, eikä tuo vipu tuo siihen mitään lisää.

Jos lapa olisi ohittanut kädet vahvan sisäkehän hidastumisen johdosta, voitaisiin saavuttaa hieman suurempi lavan nopeus. Mutta sen nopeuden kesto on järkyttävän lyhyt ja palloon tultaisiin suljetulla lavalla. Kumpikaan ei toimi tätä peliä pelatessa.

Ja kerron nyt sullekin, että nää mun heitot ei perustu laskelmiin tai jonkun kertomiin / kirjottamiin juttuihin. Ne perustuu mittaustuloksiin, ei teoriaan.