Re: Ylisvingaamisesta eroon? - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#228854 Ilmoita asiaton viesti

detonum kirjoitti: (8.9.2008 18:04:42)

Sitten katsottuani svingiäsi:

Lapa näyttäisi olevan aivan auki bsw:n huipulla. Se johtuu siitä, että vasen ranteesi menee kupille, kun sen pitäisi olla suorassa. Eli kannattaa swingata silla tunteella backswingissä, että vasen ranne menee jopa kuperaksi. Ja sitten pidät saman fiiliksen vasemmassa ranteessa kun svingaat alas. Näin ei tule niitä 30 astetta oikealle lyöntejä, eikä tartte pelastella mitään käsillä.

Tuntemukset ovat enemmän sen suuntaiset, että lavan aukinaisuus käännön vaiheilla johtuu enemmän kyynärvarren kiertymisestä kuin ranteen taitosta.

Hyvissä lyönneissä en ajattele mitään, mutta ennen lyöntiä lähden ajatuksesta, jossa oikea kämmen on koko svingin ajan palloa kohti. Ts kinasi (taas) jossain keskustelunparressa leivän heitosta ja kiven heittämisestä metrin pallon etupuolelle.

Mun käsitys hyvän, onnistuneen svingin oikean käden liikkeestä on kämmentä ja rannetta lukuunottamatta juuri tuo kiven upottaminen metri pallon eteen. Silloin tosiaan kyynärpää menee aika lailla edellä alkumatkan samalla tavalla kuin tennissyötössä. Siinä liikkeen suunta vaan on ylöspäin.

Etukäsi (vasen) on vaan ohjuri, joka ’vahtii’, että takakädestä – alunpitäen vartalosta lähtevä voima suuntautuu pallon kohdalle ja kohdalla oikeaan suuntaan. Jos ohjuri antaa periksi tehoja lisättäessä, pitää miettiä, mikä estää sitä pysymästä kuosissaan.

Meikällä ideavikana on se, että kuvittelee tehoja lisäämällä saavansa pallon vielä vähän kauemmas. Elsin kommentti pitkälle lyömisestä oli, että hän ei juuri koskaan kisoissa lyö kuin 60 % tehoilla. Vain silloin, kun 100 % teholla on saavutettavissa erityinen hyöty, hän saattaa lyödä 95 %:lla. Treenatessa sen sijaan vedetään 100 lasissa, mutta silloinkin se 100 on vain se teho, jolla voima vielä suuntautuu oikeaan suuntaan.

Superpesiksen lähetyksessä tuli viikonvaihteessa vuoroparin tai jakson välillä vanha pesiksen opetusraina, jossa heitettiin palloa alakautta. Siinä oli luonnollisesti kaikki samat elementit käsillä ja selostuskin kuulosti melko samalta kuin mielikuvani hyvästä svingistä.

Svingin tekeminen on yllättävää kyllä vain heittoliikkeen variaatio. Sitä ei mielestäni monikaan ainakaan aloitteleva pelaaja miellä, vaan sitä ajatellaan enemmän lyömisenä kuin heittämisenä.